5 könyvújdonság, amikkel ne várj karácsonyig

A kiadók egyik főszezonja kétségkívül az ünnepi időszak. Ilyenkor jóval több könyv jelenik meg, mint az év többi szakaszában, mi azonban van, amit biztosan nem hagyunk az év végére.

Az aktuális könyvújdonságok között számtalan olyat találunk, amiket már most megvásárolhatunk és el is olvashatunk. Mutatjuk, mik azok, amikkel mi biztosan nem várunk a kívánságlista megírásáig.

1. Jo Nesbo: Éjszakai ház

Jo Nesbo skandináv krimjeinek rajongói nem tévednek, amikor műveit olvassák. A hatvanhárom éves író 2001 óta ontja magából a jobbnál-jobb sztorikat és még mindig nem fogyott ki az új ötletetkből. Legújabb kötete az Éjszakai ház címet viseli és minden megvan benne, ami a borzongáshoz kell. Egy eldugott kisváros, egy árva fiú, egy furcsa telefonfülke és egy romos kúria adják a cselekmény fő vonalát. Nesbo kicsit talán King-esre vette a figurát az Éjszakai házzal, de mi ezt egy percig sem bánjuk, hiszen a rá jellemző fordulatos történetmesélés még mindig felismerhető.

Jo Nesbo: Éjszakai ház, bookline.hu 3284 Forint

2. Lucy Score: Karácsonyra állni fog!

Lucy Score neve ismerősem csenghet, hiszen a fiatal írónő nem csak a romantikus irodalom szerelmeseit ragadta magával. Amin sosem leszünk túl című könyve ugyanis idén kikerülhetetlen volt, akkor is ez jut eszünkbe, ha a közösségi médiában legtöbbet megjelenő könyvekre gondolunk. A Morgan fivérek és Naomi története után most új történetszálat ismerhetünk meg tőle. A Karácsonyig állni fog! a connecticuti Merry messze földön híres karácsonyi vásárára invitál minket. Viszont sokáig úgy tűnik, hogy az esemény idén elmarad, hiszen egy hurrikán nem sokkal ezelőtt romba dönti a városkát. Azonban egy lelkes házfelújító reality műsorvezetője szerint nincs lehetetlen, belekezd hát visszaállítani Merry régi fényét. Ötlete nem mindenkinek tetszik, így a polgármester sem repes az örömtől, de annyi baj legyen, hiszen ennek köszönhetően kaphatjuk meg a Score-ra jól jellemző sokszor csípős párbeszédeket.

Lucy Score: Karácsonyra állni fog! pionerbooks.hu 4124 Forint

3. Marie Gabriel: Madonna – Egy lázadó élet

Madonna az 1980-as évekbeli feltűnése óta folyamatos figyelmet követel. A pop nagyasszonya pedig ismét reflektorfénybe került, hiszen egy kis pihenő után a hetekben elindult The Celebration elnevezésű turnéja. Marie Gabriel művében a táncosként, énekesként, színésznőként, zeneszerzőként, filmrendezőként, stílusikonként, sőt politikai és melegjogi aktivistaként, szókimondó feministaként is páratlan sztárt mutatja be, akit még Beyoncé is anyakirálynőnek nevezett. A lázadás mindig élete része volt, sosem állt be a sorba és ezért is imádjuk őt ennyire. Karrierútját számos botrány és a tabuk folyamatos döntögetése kíséri. A szerző öt éves kutatómunkájának gyümölcse ez a memoár, ami a detroiti évektől a szupersztárrá válásáig kíséri végig Madonnát.

Mary Gabriel : Madonna – Egy lázadó élet, hvgkonyvek.hu 8492 Forint

4. Matt Clough: 6:3 – A meccs, ami mindent megváltoztatott

1953. november 25., a dátum, ami örökre beírta magát a magyar futball történelmébe és kitörölhetetlen dícsőséget szerzett az Aranycsapatnak. A legendás Wembley gyepszőnyegén ugyanis egy kis ország válogatottja a labdarúgás hazájában győzte le a nagy Angliát. A barátságos meccset már lejátszása előtt az „évszázad mérkőzéseként” emlegették és így nevezzük azóta is. Hidegkuti Nándor háromszor talált be Gil Merrick bevehetetlennek titulált kapujába, Puskás Ferenc kétszer volt eredményes, Bozsik József pedig egy góllal járult hozzá a 6:3-as sikerhez. Ez az eredmény örökre megváltoztatta a futballt. A könyv ennek a legendás és máig sokat emlegetett mérkőzésnek történéseit sosem látott részletességge tárja elénk. Futballrajongóknak kötelező! A magyar kiadvány előszavát pedig a nemzeti válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Marco Rossi írta.

Matt Clough: 6:3 – A meccs, ami örökre megváltoztatta a futballt, lira.hu 5592 Forint

5. Paris Hilton – A memoár

Paris Hilton nevét hallva mindannyiunkban a csillogás, a gondtalan élet és a temérdek pénz jut eszébe. Az örökösnő viszont ettől jóval több, új könyvében pedig elmeséli, hogyan is élte meg a híresek és gazdagok kiváltságait. „Nem minden arany, ami fénylik”, szokták mondani és Paris Hilton esetében ez hatványozottan igaz. A könyvében mesél az ADHD elleni küzdelméről és a bentlakásos iskola pokláról is. Teszi mindezt kellő öniróniával, humorral és minden hibáját beismerve, hiszen szerinte minden baklövése kellett ahhoz, hogy most az legyen, aki. Paris Hilton sokkal több, mint aminek látszik, egy sikeres üzleti birodalmat irányít, a legnagyobb fesztiválokon lép fel DJ-ként, modellkedik, jótékonykodik és most elsősorban gyermeket nevel.

Paris Hilton : A memoár , libri.hu 5500 Forint

 

Niytókép: Luis Alverez/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: