5 kovászos kenyér lelőhely a fővárosban

Kézműves pékségbe járni menő!

Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi egyszerűen bolondulunk a kovászos kenyérért! Ha otthon nem mersz belevágni a sütésbe, akkor érdemes elugranod a következő pékségek egyikébe, ahol isteni és illatos házi verzióban szerezheted be!

Pékműhely

Szívesen falatoznál a nagyszüleink receptje alapján készült kovászos kenyérből? Akkor mindenképpen térj be a kis családi pékség egyikébe! Kínálatukban kizárólag olyan pékáruk szerepelnek, amelyek jó minőségű, természetes alapanyagokból készültek. Az alapítók szerint egy jó kenyérhez nem kell más mint kiváló minőségű liszt, víz, só, kovász és egy csipet szeretet. És milyen igazuk van!

Hol? 1015, Budapest Batthyány utca 24. vagy 1114, Budapest Bartók Béla út 15/B vagy 1024, Budapest Lövőház utca 7-9.

Artizán Pékség

Szintén mindenféle adalékanyagok hozzáadása nélkül készít isteni kovászos kenyeret a fővárosi Artizán Pékség. A tésztát 24 órán át kelesztik és mindössze három összetevővel dolgoznak: tisztított vízzel, tengeri sóval és frissen őrölt liszttel. Világos zabos elnevezésű kenyerük 2017-ben elnyerte a Kenyérlelke Fesztivál fődíját.

Hol? 1054, Budapest Hold utca 3.

Három Tarka Macska

Újlipótvárosban nyitotta meg kapuit 2017 tavaszán az a pékség, ahol a Bourgeois francia családi malomból származó lisztből, tradicionális receptek alapján dagasztanak kenyeret. Emellett még hamisítatlan francia croissant vagy többek között bagetteket is beszerezhetsz, sőt, ha megéheztél reggelire például ott helyben elfogyaszthatsz egy könnyű omlettet, ebédre pedig akár napi levest is választhatsz!

Hol? 1137, Budapest Pozsonyi út 41.

Butter Brothers

A Lónyay utcában lévő népszerű reggelizőhelyen a franciák kedvenc péksüteményén kívül még sok-sok finomság közül szemezgethetsz. Ha megszomjaznál, igazi tehéntejjel vendégelnek meg és akár még egy puha kovászos kenyeret is hazavihetsz!

Hol? 1093, Budapest Lónyay u. 22.

Sárika Családi Péksége

Ne tévesszen meg az, hogy Sárika Családi Pékségének Pásztó a székhelye! Ők ugyanis rendszeresen árulják kenyereiket és péksüteményeiket vasárnaponként a budapesti Élesztőház udvarán megtartott Pancs Gasztroplaccon! Az őstermelőket összefogó közösségi piacra érdemes minél hamarabb érkezni (reggel 9-től nyit), hogy nehogy elkapkodják előled a ropogós, aranybarnára sült, enyhén savanykás, illatos kovászos kenyeret!

Hol? 1094, Budapest Tűzoltó u. 22.

Fotók: A pékségek Facebook-oldalairól
Nyitókép: Rawpixel.com/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: