5 különleges állatkert az országban, ahova érdemes ellátogatni a családdal

A nyár végére te is kifogytál a programokból? Akkor lesd meg a következő állatkerteket és vadasparkokat, mert mindegyik remek kirándulást ígér!

A végéhez közeledik a nyár, hamarosan itt a szeptember, az iskolakezdés ideje. Fogytán vannak a szabadságok, ugyanakkor jó lenne még kiélvezni a vakáció utolsó hónapját. Szervezzetek egynapos mini kirándulásokat, ahol az egész család feltöltődhet! Az országban sok kisebb, tematikus állatkert és állatsimogató van, mutatjuk, hol rejtőznek a mesekönyvek sztárjai!

1. Bella Állatpark

A Siófok közelében található gyerekparadicsomot azoknak is ajánljuk, akik a Balaton mellett éppen kifogtak egy hidegfrontot. Jó program azoknak a családoknak is, akik akár Budapestről, vagy a környező megyékből ruccannának ki egy nyárbúcsúztató kirándulásra. Sokféle állat megtalálható itt: két lábon pipiskedve figyelő szurikáták, selymes alpakák, erszényes kenguruk, tevék és a lovak. Utóbbi kettőnek a hátára is felülhettek, de kipróbálhatjátok a buborékfocit, a big ballt és az ugrálóvárat is. 

2. Alpaka Farm a Seholszigeten

A Nógrád megye délnyugati részén található Nőtincsen az alpakák vannak a főszerepben. Kiscsoportos gyermek- és felnőttfoglalkozásokkal várnak, ahol a sok infó mellett etetni, vezetni és simogatni is lehet az állatokat, akiknek első körben a bizalmát kell elnyerni. Az állatok gyapja hipoallergén és nagyon kellemes tapintású. A párosujjú patások nyújtotta élményeken túl lovagolni, lovaskocsikázni, kézműveskedni és íjászkodni is lehet. A játszótereken minden gyerek megtalálja a számára élvezetes programot. 

3. Szigethalmi Vadaspark és Állatsimogató

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Női Logika (@noilogika) által megosztott bejegyzés

Családi vállalkozásban üzemel a játszóterekkel, állatsimogatóval, halastóval, pónilovaglási, állatetetési és piknikezési lehetőségekkel is büszkélkedő, Pest megyei létesítmény. Céljuk, hogy családoknak és csoportoknak biztosítsanak minőségi élményt, az állatok közelségében. Különleges, máshol ritkán látható élőlények is élnek itt, mint például az ormányos medve, az aranysakál, az emuk vagy a nyestkutya. A kisvasút körbefut a területen, ahol van lehetőség születésnapok és egyéb családi rendezvények megrendezésére is.

4. Veszprémi Állatkert

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Keszthely Dronphoto (@szep.peter) által megosztott bejegyzés

Szintén jó program a Balatonnál pihenő családoknak, de az ország bármely pontjáról érdemes ellátogatni ide, hiszen számos egzotikus és különleges lakója van a parknak. Újdonság még a 25 féle, roppant látványos, óriási méretű játszóelemmel büszkélkedő, közel egy hektáron elterülő, Afrika szavanna nevű játszótere. A régészettel is megismerkedhetnek a kalandvágyó gyerekek a Dinó Parkban, ahol három foglalkoztató sátor várja a kicsiket. A mini ásatáson érdekes kincseket találhatnak az ifjú kutató tanoncok. Az animátorok segítségével számos újdonságot tanulnak meg játékos formában, a Földön több száz millió évvel ezelőtt élt állatvilágáról.

5. Tisza-tavi Ökocentrum

A Poroszlón található ökocentrum óriás akváriuma méltán híres, roppant látványos módon mutatja be a víz alatti élővilágot. Az 1 millió literes, édesvizű akváriumrendszer alagútjában testközelből csodálkozhattok el a Tisza legnagyobb halán, a vizán. A főépületben található kiállításokon pedig a Kárpát-medence élővilágát ismerhetitek meg, de ne hagyjátok ki a 24 méter magas körpanorámás kilátótornyot sem, hiszen pazar kilátásban lehet részetek. Az ökocentrumhoz egy óriási terület is tartozik, ahol játszóterek, őshonos állatok és egy hűen megőrzött parasztház is vár benneteket. 

Szerző: Postha Erika
Nyitókép: Victoria Bragg/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: