A nyári bulik és kerti partik elmaradhatatlan itala az Aperol. A hagyományos koktélrecept-verziót azonban érdemes tovább fokozni, a még finomabb ízek kedvéért.
Az Aperol egy viszonylag alacsony alkoholtartalmú keserűlikőr, amit senkinek nem kell bemutatni, hiszen évek ót a nyári időszak legkedveltebb itala. Leggyakrabban Aperol Spritz koktélként, proseccoval és szódával fogyásszák, de ha van kedved kísérletezni, akkor most mutatunk pár különlegesebb verziót.
Aperol Paloma
Hozzávalók:
- 50 ml tequila
- 50 ml facsart grapefruitlé
- 25 ml narancslikőr
- 25 ml Aperol
- 15 ml frissen facsart limelé
- Jégkockák
- Díszítéshez lime szeletek
Elkészítés:
Keverd össze a tequilát, a grapefruitlevet, a narancslikőrt, az Aperolt és a lime levét egy koktél shakerben, töltsd meg félig jéggel, és 20 másodpercig rázd alaposan össze. Szűrd át egy jéggel teli pohárba, díszítsd néhány lime szelettel és szervírozhatod is.
Rosé Aperol
Hozzávalók:
- Fagyasztott őszibarack
- 85 ml Aperol
- 100 ml száraz rozépezsgő
- 25 ml szóda
- A díszítéshez pár szelet friss őszibarack
Elkészítés:
A fagyasztott őszibarackot tedd bele egy pohárba. Öntsd hozzá az Aperolt és a rozépezsgőt, majd alaposan keverd össze. Ha kész, tölts hozzá szódát és díszítsd őszibarack szeletekkel. Frissen készítve a legjobb, azonnal fogyasztható.
Sangria
Hozzávalók:
- 1/4 csésze cukor
- 1/4 csésze forró víz
- 2 csésze Prosecco
- 3 csésze citrusos pezsgő
- 1 csésze Aperol
- 2-3 rúd fahéj
- 1-2 egész csillagánizs
- 3 csésze válogatott csonthéjas gyümölcs, szeletelve
Elkészítése:
A cukrot keverd el a forró vízben, addig, amíg feloldódik. Tedd félre hűlni, közben darabold fel a gyümölcsöket. Bármilyen gyümölcsöt használhatsz, cseresznyét, narancsot, őszibarackot vagy szilvát is. A felvágott gyümölcsöket keverd össze egy nagy tálban, add hozzá az összes hozzávalót, majd öntsd egy kancsóba. Tedd pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, majd jégkockákkal teli poharakba töltsd.
Margarita
Hozzávalók:
- ½ kg fagyasztott őszibarack
- ½üveg Tequila
- ½ üveg Aperol
- Lime szeletek
- Kókusztej
Elkészítés:
Turmixold össze az őszibarackot a Tequilával és az Aperollal, majd tedd hűtőszekrénybe pár órára. Szervírozáskor félig töltsd meg vele a poharat, és keverj hozzá egy kevés kókusztejet, majd díszítsd lime szeletekkel.
Hibiszkuszos koktél
Hozzávalók:
- 1 csésze málna vagy szeder
- 1 csésze víz
- 1/3 csésze nádcukor
- Hibiszkusz tea
- 50 ml vodka
- 40 ml Hibiszkusz szirup
- 15 ml Aperol
- 50 ml gyömbéres sör
- 1 lime a díszítéshez
Elkészítés:
A sziruphoz keverd hozzá a kihűlt hibiszkusz teát a cukorral egy kis serpenyőben, és forrald össze. Ha kész, vedd le a tűzről és hagyd állni kb. 10 percig. A lime-ot vágd vékony szeletekre. Egy magas falú pohárba tegyél pár jégkockát, adj hozzá vodkát, Aperolt, a szirupot és néhány lime szeletet. Öntsd fel a gyömbéres sörrel és keverd jól össze.
Forrás: saltandwind.com
Nyitókép: Wershinin/GettyImages
Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:
- 4 koranyári desszert és alkoholos ital recept akác- és bodzavirágból
- Íme a 7 legegészségesebb alkohol, amely mértékkel fogyasztva még jót is tesz neked
- Felejtsd el a mimosát ! 3 isteni koktél, ami a hétvégi brunch sztárja lehet