5 legendás filmes szerelmespár, akikért a mai napig rajongunk

Ikonikus románcok a filmvásznon

Te is sokszor idézed a Sztárom a páromból Julia Roberts monológját? Akárhányszor újra tudnád nézni a Casablancát anélkül, hogy megunnád? Mi is. Nekünk ők a kedvenc szerelmespárjaink a képernyőről.

Noah és Allie (Szerelmünk lapjai)

Már Nicholas Sparks nevének említésétől is azonnal könny szökhet a szemedbe, hiszen az író folyamatosan ontja magából a meghatóbbnál meghatóbb szerelmes regényeket – amelyekből párat meg is filmesítettek. Gondolj csak Az utolsó dal, a Séta a múltban, az Üzenet a palackban vagy az Éjjel a parton alkotásokra. Nekünk a legnagyobb kedvencünk még mindig a Szerelmünk lapjai, amelyben Noah bebizonyítja, hogy egy férfi képes élete végéig kitartani választottja mellett, még akkor is, ha a nő betegsége miatt idővel sajnos már nem is emlékszik közös életükre. Na, és az a ház, amit felépít Allie kedvéért…

Sandy és Danny (Grease)

Tánc, zene, gimis évek és persze a szerelem. A két főhős története rögtön egy csavarral kezdődik: nyári románcuk után azt hitték, többé sosem látják egymást. Végül mégis összefutnak az iskolában. De vajon élnek az újrakezdés lehetőségével? A szerelmüket számos betétdal színesíti, így a musicalrajongók számára mindenképp alapmű a Grease. Ugye, most a te fejedben is megszólaltak a Summer Nights első taktusai?

Rick és Ilsa (Casablanca)

„Párizs mindig a miénk lesz” – hangzik az emlékezetes mondat Humphrey Bogart karakterének szájából. Mi, ha klasszikus romantikus filmekre gondolunk, azonnal a Casablanca jut az eszünkbe. A számos Oscar-díjra jelölt – és ebből hármat megnyert – alkotás kétségkívül alapmű a mozirajongók körében, sok kritikus minden idők legjobb filmjei közé sorolja. Ilsa és Rick szerelme ismét fellángol, amikor évek múltán újra találkoznak, viszont a Rick-Viktor-Ilsa szerelmi háromszögből valaki mindenképp vesztesen kerül ki.

Sam és Molly (Ghost)

Tényleg létezik, hogy két szerelmest még a halál sem választhatja el! Egy médium segítségével Molly ismét kapcsolatba léphet elhunyt párjával, aki még a túlvilágról is védelmezi és megmenti őt. Egyszerre szívmelengető és szívszorító ez az alkotás!

Anna és William (Sztárom a párom)

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ze.nl (@ze.nl) által megosztott bejegyzés,

Mit tesz egy könyvárus, ha betoppan hozzá egy híres színésznő? Fel sem ismeri, szerelembe bonyolódik vele. Később, amikor kiderül az igazság, végül visszautasítja Annát. A világsztár hiába vallja be neki az iránta érzett szerelmét, Will hajthatatlan… De ne aggódj, a szomorú fordulat ellenére garantált a happy end! A férfi az utolsó pillanatban visszaszerzi szerelmét. Azért kedveljük őket, mert bár Anna és Will élete teljesen különbözik, románcuk képes mindent felülírni.

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: