5 Márton-napi program, ahová érdemes ellátogatnod

Borkóstoló és libavacsora szinte mindenhol lesz

A magyar mondás szerint, aki november 11-én, Márton-napon nem eszik libát, az egész évben éhezni fog. A korábbi évekhez hasonlóan idén is országszerte rengeteg rendezvény lesz, és nem csak a gasztronómia szerelmeseinek.

Így isztok ti – IX. Márton napi borfesztivál a Gellért Hotelben

November 7. és 10. között szeretettel és nagyon sok finom nedűvel várnak a Gellért Hotelben Márton-nap alkalmából. Az idei fesztivál tematikáját Karinthy Frigyes: Így írtok ti című műve ihlette. A sörök szerelmesei se maradjanak otthon, ugyanis a nulladik napon különleges söröket is ízlelhetünk a rendezvényen, az első nap pedig pezsgőket kínálnak a vacsora mellé. Az Így főztök ti borvacsora vendége Nyáry Krisztián lesz.

Mikor? 2019. november 7-10.
Hol? Danubius Hotel Gellért, 1114 Budapest, Szent Gellért tér 2.

Márton-napi Újbor Ünnep – Gyöngyös-Mátra

Ha igazi konyhatündér vagy, akkor Márton-napon irány a mátrai libasütő verseny! November 9-én délután két órától látványlibasütés is lesz ingyenes kóstolóval, délután pedig a legfinomabb mátrai borokat lehet megízlelni. Gyöngyösön a gyerekesek is találnak Márton-napi programot, a Mátra múzeumban kézműves foglalkozásokkal várják a legkisebbeket.

Mikor? 2019. november 9.
Hol? Gyöngyös, Barátok tere

Márton-napi csobbanás Bogácson

November 9-én medencebál lesz a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben. Napközben érdemes körbenézni a településen, mert néptáncbemutatóval és különböző koncertekkel is várják a szórakozni vágyókat, este pedig este 19:30-tól irány a medence!

Mikor? 2019. november 9.
Hol? Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő, 3412, Bogács, Dózsa György u. 16.

Libás harapnivalók a Budakeszi Arborétumban

Budapesttől nem messze, a Budakeszi Arborétumban is Márton-napi programokkal várják a látogatókat, idén ősszel utoljára. A Budai Tájvédelmi körzet fokozottan védett területén népi játékok, bor és libás harapnivalók is lesznek.

Mikor? 2019. november 10.
Hol? Budakeszi Arborétum, 2092, Budapest, Erzsébet puszta

Libahét a budapesti Paris étteremben

Libaraguleves, füstölt libamell, libacomb libakáposztával és lúdláb torta. November 11-17. között ezeket mind végigkóstolhatod, ha a fővárosi Paris étteremben jársz. A háromfogásos menüdet több különböző opció közül magadnak válogathatod össze.

Mikor? 2019. november 11-17.
Hol? Paris Budapest Restaurant&Bar, 1051, Budapest, Széchenyi István tér 2.

Szerző: Horváth Sára

Nyitókép: borfesztivalgellert.hu

Legnépszerűbb cikkek: