5 mesés iglu, ahol szívesen elszürcsölnénk egy forralt bort

A képzeletünkben már ezekben a fűtött, kivilágított iglukban járunk és a kilátásban gyönyörködünk.

Néhány évvel ezelőtt az embereknek az őszi-téli szezon alatt le kellett mondaniuk kedvenc teraszos helyeikről. Azonban a vendéglátóhelyek ötletes, ráadásul nagyon látványos megoldással álltak elő: fűtött iglukat alakítottak ki, ahol az 5-10 fős társaságok a legnagyobb hidegben is összegyűlhetnek, ehetnek-ihatnak és sok helyen közben még a panorámában is gyönyörködhetnek. Ezek a különleges téli kunyhók a pandémia miatt (is) elterjedtté váltak, hiszen a kisebb társaságok egymástól teljesen elkülönítve, a járványügyi előírásokat betartva találkozhatnak. Ma már a világ minden pontján találhatunk ilyen iglukat, ezek közül gyűjtöttünk össze néhány gyöngyszemet.

Coppa Club, London

Fotó: @londonvisitof/Instagram

London közkedvelt mediterrán étterméből elképesztő kilátás nyílik a Temzét átszelő Tower Bridge-re. A teraszon található igluk az adventi időszakban különleges megvilágítást kapnak, illetve a karácsonyi hangulatról a karácsonyfák, illetve az ünnepi menü is gondoskodik.

Coach Meeting House, New York

Fotó: @coach_meeting_house/Instagram

New York első drive-thru bárja idén nyitotta meg téli paradicsomát, ahol a vendégek a szabad ég alatt, a kültéri kandallók körül is helyet foglalhatnak, vagy az egyik igluban is élvezhetik egymás társaságát. Sőt, itt még akár moziestet is tarthatnak, hiszen a kunyhók belsejében kandalló és tévé is található.

Thaiboat, Stockholm

Fotó: @thaiboatstockholm/Instagram

A svéd főváros egyik legnagyobb szigetén, a Södermalmon található vendéglátóhely neve beszédes: a Thaiboat egy thai ételekre specializálódott étterem, amelynek egy hajó ad helyet. A „kikötőben” is lehetőség van asztalfoglalásra, ahol nyáron a bár mellett napozóágyakat helyeznek el, így lazítás közben szürcsölhetik a vendégek az italokat. Ezt a részt alakítják át fűtött iglukká, így a téli hónapokban is látogatható, ráadásul gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Aviary, London

Fotó: @aviaryldn/Instagram

Montcalm Royal London House tizedik emeletén található az Aviary London, amely egy elegáns tetőtéri bár és étterem. Idén az Aviary stílusos téli kunyhói is visszatértek, és a belsejük elképesztően sikkes dizájnt kapott.

Lookout Rooftop Bar, Boston

Fotó: @lookoutrooftop/Instagram

A The Envoy Hotel rooftop bárjából napközben is varázslatos a kilátás, a felhőkarcolókat és a kikötőnegyed hajóit is jól szemügyre veheti az ember. A Lookout Rooftop Bar azonban a naplemente után teljesen új arcát mutatja meg: a kivilágított igluk különböző színekben pompáznak és meseszerű hangulatot teremtenek.

Nyitókép: @londonvisitof/Instagram

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: