5 mítosz a szexről, aminek talán még te is bedőlsz (+18)

Te vajon tudod, hogy az alábbi állítások igazak, vagy hamisak? Íme néhány szexmítosz, amely még napjainkban is sokszor hangzik el, pedig van amelyik már rég megdőlt.

1. Annyi kalóriát égetsz el, mintha sportolnál

Ha eddig azt hitted, büntetlenül eheted a sportszeleteket, két szerelmeskedés között, akkor most el kell keserítsünk. Sajnos a szakértők szerint 30 perc szerelmeskedés alatt mindössze 85-150 kalóriát égetsz el. Ami még mindig egész vonzó lehet, azonban ezek a fránya szakértők arra is rávilágítottak, hogy átlagban egy-egy lepedőakrobatika mindössze 10 percig tart, tehát naponta legalább minimum tízszer kellene szerelmeskedj, hogy indulhass a fitness kategóriában. Tudom, hogy most sokan fognak utálni, de a két légyott között elmajszolt sportszelet innentől nem indokolható. Ha egészségesen szeretnél élni, természetesen tarts fenn a jó szerelmi életet, de inkább törekedj arra, hogy a napi 30 perc sport valami másból álljon.

2. A férfiaknak hét másodpercenként a szexen jár az esze

Ebben a szexmítoszban teljesen biztos voltam egészen addig, amíg a Journal of Sex 2011-es tanulmánya meg nem cáfolta. Nyilván belegondolhattam volna, hogy napi 8000 gondolat gyakorlatilag azt jelentené, hogy állandó felajzott delíriumban élnek a kandúrok körülöttünk. Ami valljuk be eléggé degradáló lenne, hiszen teljesen azt feltételezi az állítás, hogy nem képesek semmilyen értelmes gondolkodásra. A tanulmány szerint, naponta mindössze 19 szexuális gondolatuk támad a férfiaknak. Amúgy nekünk nőknek is napi tízszer legalább megforudul a fejünkben valami kis érzéki vadság.

3. Úgyis észreveszed, ha a másiknak valamilyen szexuális úton terjedő betegsége van

Ha nem vagy E.T. valamely különös képességekkel bíró földi leszármazottja, akkor felejtsd el ezt az oldschool marhaságot. Ma már minden 16 éves bakfisnak tudnia kell, hogy a nemi betegségek nincsenek az arcunkra írva, de még odalent is elég necces okosnak lenni a témában. Sajnos a nemi betegségek zöme szemmel nem látható, és még a szakmabelieknek is laboratórium kell hozzá, hogy megállapítsák mi a gond. Ha biztosra akartok menni, az első szerelmeskedés előtt mindketten menjetek el egy szűrésre. Ez nemhogy nem ciki, de napjainkban rendkívül felelősségteljes, és a kapcsolat komolyságát mutató fokmérő is lehet.

4. Maszturbálni bármennyit szabad

Szabadni szabad, csak sajnos, ez a szexmítosz sem feltétlenül igaz. A túlzott mennyiségű önkielégítéssel tökélyre juttatod a saját orgazmusod, te pontosan megtanulod, hol, hogyan, mekkora sebességgel és nyommással igényled, ugyanakkor a másik fél képtelen lesz ugyanezt produkálni az ágyban. Minél többet csinálod tehát magadnak, a párodnak annál nehezebb lesz a helyzete. Ezzel persze nem azt mondjuk, hogy teljesen hagyd abba, de tartsd ésszerű keretek között az öningerlést. Ugyanez a helyzet a pornóval is, ami irreális elvárásokat támaszt és teljesen valótlan alapokra helyezheti a szexualitásotokat.

5. A szexting tönkreteszi a kapcsolatot

Bár a szexuális töltetű csetelések hátulütői ismertek, a 2015-ben Emily Stasko MS, MPH tanulmány vezető szerzője azt vallja, ha mindez egészséges és biztos lábakon álló kapcsolatban történik, akkor az nagyobb elégedettséghez vezet a szerelmesek között. Sőt akár az egyhangú, hosszabb távú kapcsolatokat is fel lehet tüzelni egy-egy nem várt szexi fotóval vagy üzenettel. A kapcsolat iránti elkötelezettség azonban tényleg kulcsfontosságú ebben a témában, mert abban a pillanatban, hogy egy kevésbé mély románcról vagy viszonyról van csak szó, a szexting pont az ellenkezőjét váltja ki mindkét részről. Így ebben a szexmítoszban saját magatoknak kell mérlegelni arról, vajon belefér e a kapcsolatba a buja üzengetés.

Forrás: www.thehealthy.com
Nyitókép: Juan Silva/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: