5 ok, amiért a különalvás fokozhatja a szexuális életet

A különalvás egyáltalán nem jelenti azt, hogy végérvényesen megromlott egy párkapcsolat. Sőt, sokan esküsznek rá, hogy így izgalmasabb a szexuális életük.

Ha egy társaságban szóba kerül ez a téma, akkor sokan nem merik kimondani az igazságot. Pedig ez egyáltalán nem ciki, ugyanis nem kizárólag az elhidegülés lehet az oka, ha egy pár nem egy ágyban alszik esténként. Ez lehet attól, hogy a feleknek nem egyforma az időbeosztásuk, de egészségügyi problémáktól is, mint például a rendszeres horkolás. Előfordul olyan is, amikor az egyik fél arra vágyik, hogy nyitott ablaknál aludjon, a párja pedig ódzkodik ettől. A megfelelő mennyiségű alváshoz, pihenéshez nemcsak mindenkinek szüksége, hanem joga is van, mert a szervezetnek muszáj regenerálódnia az éjszaka folyamán. Tehát ne érezd magad kellemetlenül, ha bármilyen okból a különalvás a legpraktikusabb számotokra.

A különalvás nem jelent szexmentességet

Csak azok gondolják, hogy a különalvás a szexuális életre is hatással van, akik a testi örömöket, kizárólag a hálószobában és sötétben tudják elképzelni” – mondja Noémi, aki először a gyermekük születése után költözött külön a férjétől, hogy a pici éjszakai ébredése ne zavarja a párját. Amikor a kislányuk nagyobb lett, akkor természetesen visszaköltözött a hálószobába, de úgy érezte, hogy gátolja a pihentető alvásban a férje erőteljes szuszogása. „Amikor gyereked születik, teljesen átalakul az alvási ciklusod. Én egészen a babavárás szinte utolsó percéig olyan mélyen aludtam, hogy több óra és telefon is ébresztő funkcióra volt állítva, és előfordult, hogy egyiket sem hallottam. De Léda születése után ez megváltozott, „anya üzemmódba” kapcsoltam, és a legkisebb neszre is felébredtem. Éjszakákon át forgolódtam a férjem mellett, ettől ő sem tudott aludni, és egyszer csak rájöttünk, hogy amíg külön aludtunk, az mindkettőnk számára pihentetőbb volt. Ezért kiköltöztem, de ez a férjem iránti érzéseimen a legkevésbé sem változtatott. Sőt, azóta jobban kívánom a testi együttléteket, és még külön készülök is rá.

A házasságok, párkapcsolatok esetében a legmegszokottabb a közös ágy, hiszen úgy nőttünk fel, hogy azt láttuk, a szüleink is egy ágyban alszanak. Ezt a hagyományt visszük tovább, mert ezt tartjuk természetesnek. Pedig egyáltalán nem számít szentségtörésnek a külön alvás, sőt szakértők is alátámasztják, hogy manapság az alvás és a szex két teljesen különválasztható dolog. Nagyon sok párkapcsolat pedig azért tud jól működni, mert a felek nem is egy lakásban élnek, viszont így minden találkozásuknak megvan a varázsa. Azonban fontos, hogy a különalvás közös döntés legyen, ne saját elhatározás vagy bosszú, mert abban az esetben tényleg tönkreteheti a kapcsolatot.

5 ok, ami miatt a különalvás fokozhatja a szexuális életet:

1. Javíthatja az alvási időt és a minőséget

Különbséget tapasztalhatsz az alvás mennyiségében és az alvás minőségében. Nem fog zavarni, ha a párod a telefonját nézi, céges levelekre válaszol, vagy esetleg még olvasni szeretne, amikor te már aludnál. Ez nyugodt és pihentető alvást biztosíthat minden éjszaka. De az is könnyen előfordulhat, hogy neked több/kevesebb időre van szükséged a pihenéshez.

2. Hiányozni fog a párod

Ha nem együtt alszotok, attól jó értelemben véve lesz hiányérzeted. Ettől jobban fogod értékelni a párodat, és jobban vágysz a közelségére napközben. Azt is felfedezheted, hogy mennyi izgalmas helyszín van a lakásban az összebújásra…

3- Csökkenhet a stressz

Sok párnál pont az eltérő alvási igény okoz stresszhelyzetet, amely a mindennapokra is rányomja a bélyegét. Ha jól kialszod magad, akkor ennek a lehetősége nagymértékben csökken.

4. Izgalmasabb lesz az együttlét

Ifjúkorunkban még rákészültünk a randira, de a készülődés varázsa a legtöbb házasságból idővel eltűnik. Lepd meg a párod napközben egy üzenettel, és kérdezd meg tőle, hogy hol találkozzatok este, nála vagy nálad? Garantált, hogy nem fogja hidegen hagyni a kérdés.

5. Bármikor meggondolhatod magad

Ha úgy döntötök, hogy nem akartok többé külön aludni, akkor ezen bármikor változtathattok. S ha mégis úgy érzitek, hogy színesebb és izgalmasabb volt a szexuális életetek, amíg külön aludtatok, akkor pedig próbáljátok ki ismét külön, hiszen egyik döntés sem végérvényes.

Forrás: marriage.com

Nyitókép: skynesher/GetyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: