5 ok, amiért a nővéred az egyik legfontosabb személy az életedben

Kicsiként sokszor harcba ment érted, kölcsönadta a legmenőbb ruháit és a házimunka nagyobbik részét is ő vállalta. De ha egy picit jobban belegondolsz, felnőttként is rengeteg dolgot köszönhetsz a nővérednek. Te mivel egészítenéd ki a listát?

A párkapcsolatodban nem követed el azokat a hibákat, amiket ő korábban igen

Az Ohio State University-n végzett kutatásból kiderült, sokkal kisebb az esély arra, hogy válással végződjön azoknak a házassága, akiknek van testvére. A meglepő felfedezésre az a magyarázat, hogy azok a személyek, akiknek van egy idősebb nővérük sokkal érettebbek és kevésbé énközpontúak felnőttként. A gyermekkori élményeid és tapasztalásaid ugyanis óriási szerepet játszanak abban, hogy milyen felnőtt válik belőled. Kicsiként megtanulod, hogyan kezeld a konfliktusokat, mit jelent megosztozni a dolgokon, ezek pedig nagyon hasznos képességek a későbbi párkapcsolataidra nézve is. Az, hogy van egy nővéred, aki igaz bajtárs a gyermekéveidben, felnőttként is rengeteg előnnyel jár az élet minden területén.

Neki köszönheted, hogy a szüleid sokkal elnézőbbek voltak veled

Ha visszaemlékezve úgy gondolod, nehéz gyermekkorod volt, akkor gondolj a nővéredre, akinek valószínűleg még annál is nehezebb. Egy tanulmány szerint a szülők sokkal következetesebbek és keményebbek az elsőszülött gyerekükkel. Szóval, itt az ideje megköszönni a nővérednek, hogy kitaposta előtted az ösvényt!

Együtt örül veled és segít a céljaid elérésében

Rengeteg olyan dolgot tanulhatsz a mai napig tőle, amiről azelőtt még nem szereztél tapasztalatot. Ha van egy nővéred, az azt jelenti, van egy szövetségesed, akire igazán felnézhetsz. Inspirál, hogy jobb ember váljon belőled és ösztönöz, hogy elérd a céljaidat. Egy idősebb lánytestvérrel felnőni azt jelenti, sokkal ambiciózusabb és független vagy.

Jót tesz a mentális egészségednek azzal, hogy veled van

Egy kutatás során megállapították, hogy az idősebb lánytestvér segít megküzdeni a kistesónak a tinédzserkori negatív érzelmekkel. Kevésbé érzi magát egyedül, hibásnak valami miatt és kisebb az esély arra is, hogy szeretethiánya legyen. A testvérkapcsolat nagyon fontos az érzelmi fejlődéshez és segít megküzdeni a depresszióval is. Az is kiderült, ha valakinek van egy lánytestvére, akkor sokkal kedvesebb és együttérzőbb ember válik belőle.

Megtanít arra, hogy mit jelent feltétel nélkül szeretni valakit

A testvéri kötelék az egyik legerősebb és legfontosabb a világon, ami végigkísér az életed során. Ő az a személy, aki mindenben melletted áll. Ha van egy nővéred, az azt jelenti, hogy van egy támogatód, akihez bármikor fordulhatsz segítségért. Segít abban, hogy hogyan kommunikáld az érzelmeid, sokkal könnyebben osztasz meg vele olyan dolgokat, amiket a szüleidnek nem szívesen mondanál el, és nincs nála jobb hallgatóság.

Mindent egybevéve a legjobb barátod is lehet, valaki, aki pontosan tudja, mit érzel, hogy vagy, csupán abból, hogy rád néz. Ez a legcsodálatosabb ajándék, amiért hálásnak kell lenned minden nap.

Nyitókép: Unsplash
(brightside.me)

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: