Eleged van a télből? 5+1 indok, amiért igenis szerethető

Hozd ki a legtöbbet az évszakból!

A tél mostohagyereknek számít az évszakok között, kevesen örülnek neki, a többség már ősszel bosszankodik miatta, és alig várja, hogy véget érjen. Pedig rengeteg szuper dolog kapcsolódik ehhez az időszakhoz!

Nekem a tél a várakozás, a bekuckózás, a síelés, a telelés, a forró fürdők és szaunázások, a hó és a finom, forró levesek időszaka. Ezek mind-mind megadják az évszak sajátos hangulatát. Velem ellentétben sokan mégsem szimpatizálnak a vele, most őket szeretném meggyőzni. Nincs könnyű dolgom, hisz sokan már a felcsendülő Jingle Bellstől is kiszaladnak a világból, pláne, ha még a Reszkessetek betörők! Kevinje is feltűnik a családi plazma képernyőjén szenteste. Másrészt ott van a fagy kérdése – hiába írom, hogy hangulatos a hóesés, ha a Balaton partjára vágysz egész évben… Egy biztos, ha szereted, ha nem, a tél itt van, és ideje megtalálnod benne a szépet!

Íme 5 érv, amiért tényleg szerethető a hideg évszak:

1. Kényelmes, puha és meleg ruhákat hordhatsz minden nap!

Ilyenkor a kötött pulcsik a legpraktikusabbak és a legmenőbbek!

2. Ilyenkor jó érzés otthon tölteni az estéket! Meleg tea, pléd, gyertya és egy jó könyv – ettől olyan szuper egy téli este!

Töltsd hangulatosan a téli estéidet!

3. Forró csokoládéval vagy forralt borral a kezedben bóklászhatsz a karácsonyi vásárokon – csodás fények, baráti társaság és sok nevetés!

Egy forró itallal még a kinti program is különlegessé válik!

4. És végül, de nem utolsó sorban, a tél legszebb időszaka a szeretet ünnepe!

Karácsony alkalmával végre együtt lehet a család, azokkal lehetsz, akiket a legjobban szeretsz. Felbecsülhetetlen időszak, nem beszélve a finomabbnál finomabb ételekről, és az olyan szezonális sütikről, mint a mézeskalács!

Tudtad?
A karácsony a keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepe, az adventi ünnepkört zárja le. A keresztény ember Jézus Krisztus, a Megváltó születését ünnepli. Ebben az időszakban mindig is volt ünnep: a pogány időkben a téli napfordulót ünnepelték ilyenkor, Rómában december 17. és 25. között zajlott a szaturnália, ami a termékenység ünnepe volt. Karácsony ünnepét 325-ben, az első nikaiai zsinat után tették december 25-re. A XVI. századi reformáció révén a keresztény hitélet egyes elemei a templomokból az otthonokba kerültek, így alakult ki Németországban a karácsonyfa-állítás hagyománya, ami a XVIII. századot követően Európa-szerte elterjedt.
Karácsonykor az érzelmek kerülnek a középpontba!

5. Ez az extrém téli sportok ideje! Ha nem vagy az a snowboardbajnok típus, hidd el, a hüttében üldögélni sem olyan rossz!

Próbálj ki egy téli sportot! Elképesztően fel fog tölteni!

(+1) Ha mégsem győztelek meg, ne feledd! A téli vakációzás sokkal olcsóbb, nézz ki egy mesés tengerparti célpontot, és útra fel! ? Nem muszáj karácsonyfa mellett ünnepelni!

Nem muszáj hidegben töltened az ünnepeket, a nyár helyett vakációzz télen!

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: