5 ok, amiért Simone Ashley egy csapásra belopta magát a szívünkbe

Kedvenc kosztümös sorozatunk, a Bridgerton második évadának sztárja belopta magát a szívünkbe. A különleges szépségű és végsőkig határozott Kate Sharma karaktere mögött ott van a lány a szomszédból, akivel mi is bármikor leülnénk kávézni.

1. Felkavarja az állóvizet

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Ashley (@simoneasshley) által megosztott bejegyzés

A Bridgerton már az első évaddal újraírta a kosztümös sorozatok szabályait és a második széria sem okozott csalódást. A Simone Ashley által megformált Kate Sharma jelenléte pedig egyszerűen pezsdítő. Charlotte királynő így ecseteli elvárásait az évad elején: „A szezon ékköve legyen friss, váratlan, aki felkavarja a szezont.” Ha hivatalosan nem is Kate lesz az ékkő, az biztos, hogy minden elvárásnak megfelel. Határozott, erős személyiség, mindenben más, mint a kosztümös filmek megszokott szereplői. Simone szerint Kate néha még egy picit „hard-core” is, nem mintha elítélné a karakterét, hiszen Kate megformálásához a saját életéből is merített. „Szerintem sokan tudnak azonosulni Kate és Anthony kapcsolatával. Hiszen ki ne tapasztalt volna olyat, hogy az erős érzelmek hatására még egy olyan mondat is kicsúszik egy heves vita közben, hogy  Istenem, de utállak!” – mondta Ashley.

2. Kontinensek között

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Ashley (@simoneasshley) által megosztott bejegyzés

Simone Ashley is kontinensek között mozog. Habár Nagy-Britanniában, Surrey-ben született, már a kamaszkora végén Los Angelesbe költözött, hogy színészként próbáljon szerencsét. Az utazás azóta is az élete része, hiszen London és Los Angeles között ingázik. Annak ellenére, hogy brit, a szívében igazi kaliforniai lány, imádja az óceánt. „Mindig is az életem része volt a folyamatos utazás, és az, hogy csak magamra számíthatok, de a lehető legpozitívabb értelemben. Élvezem ezt az életformát. Kate karaktere úgy gondolom, hasonló dolgokat él át, szintén csak magára számíthat.” Ebből pedig az is következik, hogy bizony sokszor ki kell állnia önmagáért, ahogy ezt Ashley is megtapasztalta karrierje során.

3. Bátraké a szerencse

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Ashley (@simoneasshley) által megosztott bejegyzés

Ashley kiskamaszként megnézte a Kill Bill-t, ami a színészet irányába indította el. A kamaszkora végén leszerződött egy modellügynökséggel, de már akkor kijelentette, hogy színészkedni szeretne. Szóval elkezdtek dolgozni azon, hogy megjelenhessen filmekben. Első szerepe egy partizó lány volt a Straight Outta Compton-ban, „akiről, ha rosszkor pislogsz, lemaradsz” – mondja nevetve Ashley. Majd több sorozatban is kapott kisebb-nagyobb szerepeket, mielőtt a Sex Education Olivia-jaként letette a névjegyét. Így mesél karrierje kezdetéről: „A folyamatos meghallgatásokra járás stresszes volt, de sosem féltem. Mindig is tudtam, hogy színésznek születtem.” Az évek során pedig megtanult kiállni magáért. „Ha bekerülsz ebbe a világba, különösen fiatal nőként, akkor gyorsan meg kell tanulnod, hogyan gondoskodj magadról, hogyan húzd meg a határaidat és hogyan képviseld önmagad.” – folytatja Ashley. Azonban a kitartó munka, a felhajtásmentes időszak megadta neki azt, amire mind vágyunk a húszas éveink elején: az élet megtapasztalását és a fejlődést. Simone Ashley pedig azóta is a földön jár.

4. Két lábbal a földön

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Ashley (@simoneasshley) által megosztott bejegyzés

Hiába pezsdült fel körülötte az élet, a barátait nem tervezi lecserélni. „Vannak barátaim, akik nem a filmiparban dolgoznak, és sokszor csak ülünk az autóban, utazunk, banánpudingot eszünk és fiúkról beszélgetünk.” – majd mosolyogva hozzáteszi – „Na jó, nem csak fiúkról, vannak más témáink is.” Persze a gyönyörű szerelmi történetek őt sem hagyják hidegen, pont akkora rajongója a Bridgertonnak, mint mi.

5. A Bridgerton bűbája alatt

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Simone Ashley (@simoneasshley) által megosztott bejegyzés

Hiába ő a női főszereplő, az évad epizódjai még őt magát is meglepték: „Egyszerűen csak megragadja a képzeletedet, egy igazi tündérmese. Amikor megnéztem az első táncunkat Johnny-val (Jonathan Bailey), szégyellem bevallani, de nagyon elérzékenyültem.” Az Anthonyt megformáló Bailey hasonló hévvel mesél a párosukról. „Kate karakterébe a könyv (A vikomt, aki engem szeretett) olvasása közben szerettem bele. Majd, amikor Simone-nal találkoztam, sokkal inkább illett Kate-hez, mint azt lehetségesnek gondoltam… A tekintete ezer történetet képes elmesélni.” A közös táncukat hasonlóan emlékezetes élményként írja le: „Itt van ez a fantasztikus csapat, de a sztori közepén Simone és én állunk. Annyira tiszta pillanat volt, egészen felkavaró megélni és megindító a képernyőn viszontlátni.”

Jonathan Bailey-vel pedig nemcsak a képernyőn, de az életben is összetartanak: „Bátorítottuk egymást, hogy egyszerűen élvezzük, éljünk meg minden pillanatot, elfogadva, hogy már semmi nem lesz ugyanilyen. Hiszen korábban senki nem ismert minket, aztán egy ekkora show-ban szereplünk.” – mondta Ashley.

Mi pedig már alig várjuk, hogy a következő évadban visszatérjen a fantasztikus párosuk!

Forrás: ELLE
Nyitókép: Liam Daniel/Netflix

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: