Mi lenne, ha a következő salátád készítésekor zöldségekkel kombinálnád a szezon egyik slágergyümölcsét, az epret? Ha egy könnyed tavaszi fogásra vágysz, itt az ideje kipróbálnod! Hoztunk is egy receptet hozzá:
Egy kiadós leves vagy szendvics mellé remekül passzol a következő rostban gazdag, vegán saláta. Ha hiányolod belőle a húst, sült lazaccal vagy csirkemellcsíkokkal is tálalhatod. Én az utóbbival fogyasztom, és többnyire még a sietős reggeleken is akad 5 percem, hogy készítsek egy adaggal ebédre. (Persze a csirkét előző este sütöm meg.)
Hozzávalók (1 adaghoz):
- 3 csésze bébispenót
- 1 evőkanál finomra vágott lilahagyma
- fél csésze szeletelt eper
- egy közepes méretű avokádó negyede felkockázva
- 2 evőkanál Vinaigrette salátaöntet
- 2 evőkanál pirított dió
Elkészítés (körülbelül 5 perc):
Keverd össze a bébispenótot, a hagymát és az epret egy közepes méretű tálban. Ízlés szerint csepegtess a hozzávalókra Vinaigrette salátaöntetet, majd keverd el a dresszinget. Szórj avokádót és diót a tetejére.
Fotó: Shutterstock/Elenadesign