5 perc alatt összedobható bébispenót saláta eperrel, avokádóval és dióval

Glutén- és tejtermékmentes színkavalkád

Mi lenne, ha a következő salátád készítésekor zöldségekkel kombinálnád a szezon egyik slágergyümölcsét, az epret? Ha egy könnyed tavaszi fogásra vágysz, itt az ideje kipróbálnod! Hoztunk is egy receptet hozzá:

Egy kiadós leves vagy szendvics mellé remekül passzol a következő rostban gazdag, vegán saláta. Ha hiányolod belőle a húst, sült lazaccal vagy csirkemellcsíkokkal is tálalhatod. Én az utóbbival fogyasztom, és többnyire még a sietős reggeleken is akad 5 percem, hogy készítsek egy adaggal ebédre. (Persze a csirkét előző este sütöm meg.)

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 3 csésze bébispenót
  • 1 evőkanál finomra vágott lilahagyma
  • fél csésze szeletelt eper
  • egy közepes méretű avokádó negyede felkockázva
  • 2 evőkanál Vinaigrette salátaöntet
  • 2 evőkanál pirított dió

Elkészítés (körülbelül 5 perc):

Keverd össze a bébispenótot, a hagymát és az epret egy közepes méretű tálban. Ízlés szerint csepegtess a hozzávalókra Vinaigrette salátaöntetet, majd keverd el a dresszinget. Szórj avokádót és diót a tetejére.

Fotó: Shutterstock/Elenadesign

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: