5 podcast, amit érdemes hallgatnod, ha érdekel a pszichológia

Miért hallgatunk podcastet? Mert ha csak egy mondatot magunkkal tudunk vinni, ami megváltoztatja a nézőpontunkat, az már gazdagítja az életünket.

Vannak szavak, amik megérintik a lelkünket. A podcastok világában minden epizód egy új utazás, ahol inspiráló történetekkel, mély beszélgetésekkel és életre szóló tanulságokkal találkozhatunk. Ez az utazás pedig nem csupán szórakoztat, hanem felnyitja szemünket új perspektívákra, és segít, hogy jobban megértsük önmagunkat és a körülöttünk lévő világot. Ha még mélyebbre ásnánk az önismeretünkben, akkor a következő 5 podcast jó útitársunk lesz.

1. Lélekben

A Lélekben Kadarkai Endre podcastja, amely mély és érzelmileg gazdag beszélgetéseken keresztül tárja fel vendégei lelki világát és életútját. Kadarkai interjúi nem csupán az ismert emberek karrierjére fókuszálnak, hanem személyes történeteiket, belső küzdelmeiket és sikereiket is bemutatják. A jól kitalált formátumnak köszönhetőn az epizódok során a hallgatók betekintést nyerhetnek először a szakemberek által a téma elméleti részébe, majd a gyakorlati tapasztalatokba is egy vendég által. A Lélekben különösen értékes azok számára, akik mélyebb megértésre vágynak az emberi psziché és érzelmek terén.

2. Formaállapot

A Formaállapot házigazdája Farkas Flóra transzformatív coach, aki saját tapasztalatain keresztül mutatja be az önfejlesztés legváltozatosabb témáit. A feminin énrészünk megéléséről ugyanolyan kendőzetlenül mesél, mint a méhnyakrákból való gyógyulásáról és az ebben játszott szerepéről. Őszinte, érthető, de mindeközben szakmai és tanulságos marad. Megvan benne minden, amire egy egyszemélyes podcasthez szükség van.

3. Igenek és nemek

Az Igenek és nemek podcast Kenyeres András coach interjúműsora, amelyben mély és személyes beszélgetések során tárja fel vendégei életének kulcsfontosságú döntéseit. Az epizódok célja, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek abba, hogyan hoznak fontos döntéseket az emberek, és ezek a döntések hogyan befolyásolják életüket. Az Igenek és nemek különösen azoknak ajánlott, akik szeretnék megérteni a döntéshozatal pszichológiáját és tanulni mások tapasztalataiból.

4. Hello Anyukám

A Hello Anyukám egy szívhez szóló podcast, amely a modern anyaság kihívásairól és örömeiről szól. Ahol ki lehet mondani azt is, hogy igenis vannak dolgok, amiket megbánunk az anyaságunkban. Az epizódok során szó esik a gyermeknevelés nehézségeiről, az anyai szerep változásairól és az önmegvalósítás lehetőségeiről. A Hello Anyukám célja, hogy támogassa és inspirálja az anyákat, miközben közösségi élményt nyújt, hiszen minden anyával megesik olykor, hogy mire odajut, hogy meghallgasson egy adást, kihűl a kávéja.

5. Beszélnünk kell

A Beszélnünk kell egy olyan podcast, ami az emberi kapcsolatok dinamikáját tárja fel. A műsorban szakértők és vendégek beszélgetnek a hétköznapokat érintő, olykor tabukat döntögető témákról. Az epizódok célja, hogy segítsenek a hallgatóknak jobban megérteni és javítani kapcsolataikat, miközben gyakorlati tanácsokat és eszközöket nyújtanak a mindennapi élethez.

 

Nyitókép: Irina Shatilova/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: