5 premier áprilisban, amiről kár lenne lemaradnod

Legyen szó dokumentum- vagy portréfilmről, hollywoodi sztárokat felvonultató alkotásról, vagy egy klasszikus újragondolásáról, a streaming szolgáltatók és mozik aktuális kínálatában megtalálod a kedvedre való alkotást. Segítünk választani!

Áprilisban is számos premier közül válogathatunk, a streaming szolgáltatok és a mozik is készülnek izgalmas új filmekkel. Jude Law ezúttal a gonosz Hook kapitány bőrébe bújik, Matt Damon világra szóló üzletet köt, a Netflix sorozatából pedig megtudhatjuk, hogyan lehetünk gazdagok. Nádas Péter íróról rendhagyó portré készült, amit szintén érdemes megnézni. Mutatjuk a következő hetek bemutatóit.

Pán Péter és Wendy


Már az előzetest látva is biztosak lehettünk benne, hogy a Zöld Lovag rendezője egészen különleges remake-et készített az 1911-es regény és az 1953-ban debütált Disney animációs mese alapján. „Azt hiszem ez az eddigi kedvenc filmem, amin valami dolgoztam” – mondta a rendező, David Lowery. A történet Sohaországba kalauzol, ahol Wendy kalandjait követhetjük. A kislány fél elhagyni gyermekkori otthonát, majd találkozik Pán Péterrel, egy varázslatos fiúval, aki nem hajlandó felnőni. Az előzetes alapján Ever Anderson (Mila Jovovich lánya) fantasztikusan alakítja Wendy szerepét, Pán Péterként Alexander Molony-t láthatjuk, Jude Law pedig Hook kapitányt alakítja. A film már csak azért is rendhagyó, mert a fehér bőrű, tejszőke Csingiling karakterét az iráni-amerikai származású Yara Shahidi kelti életre. Az izgalmas kalandfilm április 28-án debütál a Disney+ felületén

Gyönyörű sorscsapás


A történet Jamie McGuire azonos című romantikus bestsellerén alapszik, amit olyan színészek visznek vászonra, mint Dylan Sprouse és Virginia Gardner. A történt szerint a kisportolt testű, tetovált Travis Maddox éjszakánként izzadságszagú pincékben bokszol, míg napközben az egyetem szívtiprójaként próbálja becserkészi a lányokat. Az elsőéves Abby Abernathy mindent megtesz, hogy elkerülje a rosszfiúkat, ám Travis nem képes belenyugodni, hogy van, akit nem tud lenyűgözni. Fogadást köt Abby-vel, hogy ha elveszti a következő bokszmeccset, egy hónapig cölibátusba vonul, ám ha nyer, Abby-nek egy időre hozzá kell költöznie. Travis azonban ezúttal nem tudja mibe tenyerelt, ugyanis fogalma sincs Abby sötét múltjáról. A film április 13-án debütál a magyar mozikban.

Air – Harc a legendáért

Ben Affleck ezúttal nemcsak színészként, de rendezőként is bizonyít. Matt Damon főszereplésével április 6-án debütál a világhírű márka, a Nike új modelljéről szóló film. Sonny Vaccaro a sportmárka alkalmazottjaként dolgozik és mindent megmozgat, hogy megtalálja a lehető legjobb embert egy forradalmian új termék promotálásához. Majd merész ötlettel áll elő, egy olyan kezdő kosarasra esik a választása, akinek még a nevét sem ismerik. Társai másképp gondolkodnak, ő mégis harcba száll azért, amiben hisz: hogy ha ezzel a zöldfülű kosarassal kötnek szerződést, az magasra viheti a céget. Új cipőt terveztet. Újfaja szerződést köt, és mindenkivel szembeszáll. A 80-as évek hangulatát idéző film szórakoztatóan adja vissza a kor hangulatát, miközben kiderül, hogy megéri kockáztatni.

Hogyan legyünk gazdagok? 


A Netflix saját gyártású dokumentumfilmje április 18-án kerül a stream szolgáltató felületére, amiben Ramit Sethi író, pénzügyi tanácsadó beutazza Amerikát, hogy segítsen azoknak, akik nem tudnak a pénzzel bánni. A produkció alapötletét Ramit Sethi I Will Teach You to Be Rich című bestsellere adta. A dokumentumfilm arra a Ramit Sethi szerint téves nézetre igyekszik rávilágítani, hogy spórolni csakis lemondással lehet.  „Nincs nyaralás, nincs szórakozás. Úgy gondolom, hogy a pénz azt jelenti, hogy igent mondunk a gazdag életre” – mondta a pénzügyi tanácsadó, aki ehelyett azt mutatja meg, hogyan kell megtakarítani és okos befektetéseket kötni. 

Saját erdő

A Kossuth-díjas író, Nádas Péter portréja az emberi létezés legfontosabb kérdéseit tárja ezúttal nem az olvasó, hanem a néző elé. Kárpáti György Mór rendezésében lassan építkeznek a gondolatok. Az író fegyelmezett, reflektív ember hírében áll, aki az emberi működés legalapvetőbb kérdéseit járja körül, miközben kitűntetett szerepet kap a természet és a csend. Nádas Péter szerelemről, öngyilkosságról, ökológiai katasztrófáról mesél. A film koncepcióját Orsós László Jakab álmodta meg, a stáb tavaly nyáron egy hetet töltött az író falujában, Gombosszegen. A film már látható a mozikban. 

Forrás: The Hollywood Reporter

Nyitókép: Geber86 / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: