5 reggeli rossz szokás, amivel jobb, ha már ma felhagysz

Ezeket kerüld el, hogy jól induljon a napod

Nehezen indul a nap? Akkor érdemes elgondolkodnod, mert előfordulhat, hogy a reggeli rutinodon kell változtatnod! Mutatjuk, mely hibákat érdemes elkerülni közvetlenül ébredés után.

Nincs olyan reggeled, ami gördülékenyen indulna? Egy ideig nekem sem volt, egészen addig, amíg a barátnőm tanácsára végiggondoltam a reggeli rutinomat, hogy kiderüljön, mivel is vesztegetek el feleslegesen sok-sok időt. Hová tűnik az az 1 perc, ami miatt pont lekésem a buszt? Azt is átgondoltam, hogy tényleg közvetlenül ébredés után kell-e visszaírnom anyukámnak, hogy finom volt az előző esti vacsora… Ha te is monitorozni kezded a reggeli szokásaidat, könnyen rájöhetsz arra, mitől nem ment eddig gördülékenyen az indulás.

Szokásod, hogy ébredés után rögtön a telefonodhoz nyúlsz? Fotó: Trendsetter Images/Shutterstock
A következő 5 hibát ne kövesd el holnaptól:

1. El a kezekkel a „szundi” gombtól!

Plusz tíz perc alvással nem sokra mész, csak még rosszabb érzés lesz ismét hallgatni az ébresztőd zenéjét. Viszont, ha az első csörgésre kipattansz az ágyból, pont ennyi időd lesz pluszban azokra a dolgokra, amikkel egyébként kapkodsz.

2. A Facebook várhat

Ébredés után az első dolgod végigpörgetni a közösségi oldalakat? Így nem csak a szemednek ártasz, de időt is pazarolsz. Ha épp rohanásban vagy, nem jó ötlet belemerülni egy-egy cikkbe, bekövetni új influenszereket, vagy épp gyorsan megírni az egyik barátnődnek, hogy ugye, ő is látta, hogy mit posztolt tegnap a volt pasid. Ezek mind ráérnek.

3. Nem kell a forró zuhany

Egy csípős, hűvös reggelen jutalomnak érezheted a meleg vízcseppeket, miután kimásztál a jó meleg paplan alól, de inkább hagyj fel ezzel a szokással. A hosszú, forró zuhany ugyanis csak elálmosít, ráadásul irritálja a bőrt, és, ami végül a bőr kiszáradásához vezethet.

4. Baj, ha kihagyod a reggelit!

Az egész napos étkezésedre hatással van, ha a napi első falatokat nem délelőtt viszed be. Az energiaszinted csökken, az éhségérzeted pedig egyre csak nő, ennek következtében frusztrálttá válsz, és nehezebben birkózol meg a stresszel. Ne vegyél példát azokról, akik reggeli nélkül húzzák délig, sokkal egészségesebb egy tápláló napindító étkezés – legyen az otthon, útközben vagy a munkahelyeden.

5. Ne várj holnapig!

Készítsd össze a dolgaidat már este, és gondold át, hogy pontosan mennyi időre van szükséged ahhoz, hogy menetkész legyél. A kulcsod, az irataid, a tárcád legyenek a táskád mellett, sőt, azzal is segítesz a reggeleden, ha már este kikészíted, mit szeretnél másnap felvenni. Tedd tudatosabbá a rutinod, hogy ne reggel kelljen kapkodni!

Nyitókép: A. and I. Kruk/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: