5 romkom a Netflixen, ami kiragad a jelenből, és romantikus álmodozásra hív

A kutatók szerint a szerelmes filmeknek bizonyítottan jó hatása van a hangulatunkra, szóval ne legyen bűntudatod, ha maratont tartasz. Összeírtunk neked néhányat, ha megnézed őket, garantáltan rózsaszínűbbnek fogod látni a világot!

A legnépszerűbb bűnös élvezetek listáján mindenképp helyet, hogy kell kapjanak a romantikus vígjátékok, hiszen akár beismerjük, akár nem, mindannyiunkkal előfordult már, hogy semmi másra nem vágytunk, mint egy habkönnyű filmre, ami közel két órára elfeledteti velünk a gondjainkat, és szinte simogatja a lelkünket. Bármennyire is giccsesek ezek a szerelmi történetek, mégis, amikor éppen egyedülállók vagyunk, reményt adhatnak nekünk arra, hogy mi magunk is rátalálunk majd a boldogságra. Gyakran előfordul, hogy szükségünk van egy kis támaszra abban, hogy újra higgyünk a happy endben, Hollywood pedig éppen erre az igényünkre épít a romkomok leforgatásakor.

Ezek a filmek pontosan azért születnek meg, mert az alkotók jól tudják, néha csak a tündérmese segíthet nekünk abban, hogy megbirkózzunk a szomorú valósággal, már csak azzal is, hogy egy időre kiszakít minket abból. Aztán pedig tudat alatt szépen meggyőz arról, hogy nem számít, mennyire sérültnek, vagy szerethetetlennek tartjuk magunkat, mert valahol ránk is ott várhat az igazi… Sőt, a Princetoni Egyetem idegtudósainak egy csoportja azt is megállapította, ha egy romkom szereplőinek sztorijával igazán egy hullámhosszon érezzük magunkat, akkor még az oxitocin, azaz a boldogsághormon szintünk is megemelkedhet filmezés közben, majd amikor ez bekerül a véráramlatba, az agyunk úgy reagál rá, mintha a látott tündérmese velünk történt volna meg. Szóval ezáltal egy picit te is beleszeretsz a főhősbe és mélyebb szinten kötődsz a romkomhoz is.

Íme 5 film, ami biztosan felpörgeti az oxitocin szintedet:

Alkalmi randevú

Fotó: IMDb

Emma Roberts és Luke Bracey közös romantikus vígjátékában minden megvan, ami a sikerhez kell: egy lány, aki szerencsétlen a szerelemben, egy helyes srác, aki viszont nem fél ledönteni a falait és rengeteg életszerű, poénos helyzet, amit sokan átélhettünk már. Ráadásul, ha mindez nem lenne elég, a történetet átitatja a kedvenc ünnepeink atmoszférája, ami pedig jól tudjunk, hogy számos filmet megszerettetett már a nézőivel, elég, ha csak az Igazából szerelemre vagy a Holiday-re gondolunk. A sztori egyébként romkomokhoz méltóan nagyon egyszerű: Sloane és Jackson egy bevásárlóközpontban ismerkednek meg, amikor éppen megpróbálják visszaváltani a borzalmas karácsonyi ajándékaikat, és közben arról mesélnek egymásnak, mennyire szörnyű pillanataik voltak már különböző ünnepeken. Végül elhatározzák, hogy ezeken a különleges alkalmakon elkísérik egymást barátként, természetesen extrák nélkül – azonban mondanom sem kell, hogy a fogadalmukat nem sikerül betartaniuk.

A szerelem asszisztensei

Fotó: IMDb

Ha valakinek, hát Harpernek (Zoey Deutch) és Charlie-nak (Glen Powell) borzalmas főnökei vannak és egyikük sem olyan munkát végez, amiről álmodozott. Máris egy dolog, amivel sokan együtt tudunk érezni, igaz? De mindketten hisznek abban, hogy előre léphetnek a ranglétrán, ezért nem adják fel és éjjel nappal a feletteseik kegyeit keresik. Ám amikor egy kajarendelés miatt összehozza őket a sors, rádöbbennek, hogy nincsenek egyedül ebben a szörnyű csapdában, és végül elhatározzák, megpróbálják összehozni a főnökeiket, abban bízva, hogy a szerelem eléggé elveszi az eszüket ahhoz, hogy megkönnyítse a velük való munkát és végre búcsút mondhassanak a túlóráknak. Persze a tervük miatt nem csak a két felettesük melegedik össze.

Szerelem első vendéglátásra

Fotó: IMDb

Gabriela (Christina Milian) karrierje és a magánélete is mélypontra kerül, ezért amikor egy magányos borozgatás közben rátalál egy internetes nyereményjátékra, hirtelen felindulásból be is nevez rá. Meg is szerzi a fődíjat, ami nem más, mint egy új-zélandi fogadó, így azonnal útra kel, hogy megnézhesse. Azonban a fotókon csodálatosnak tűnő épület a valóságban egy igazi romhalmaz és Gabrielának óriási felújításba kell belevágnia, amiben értelemszerűen a város legjóképűbb tagja, Jake (Adam Demos) segít neki. A film hűen követi az Ízek, imák, szerelmek jól bevált receptjét, miszerint, ha romokban hever az életed, talán csupán arra van szükséged, hogy szó szerint eltávolodj tőle és új perspektívákból szemlélhesd azt.

30 leszek

Fotó: IMDb

A húszas évei végén járó Ana (Cassandra Ciangherotti) körül lassan mindenki férjhez megy, ám miközben mások folyamatosan a jegygyűrűiket mutogatják neki, őt éppen elhagyja élete szerelme egy másik nőért. Elkeseredésében bejelentkezik egy szerelemcoach férjfogó tanfolyamára, ahol minden résztvevő célja az, hogy végre megkérjék a kezét, és ezért bármire hajlandóak. A 30 leszek egy habkönnyű, de mégis nagyon tanulságos film arról, hogy a társadalmi nyomás milyen elképesztő belső kényszert vált ki a nőkben a házasodás iránt és arról, hogy emiatt képesek lennének kifordulni önmagukból is, és felvenni a sajátjuktól távol álló, idegen karaktert.

A fiúknak, akiket valaha szerettem

Fotó: IMDb

Igazi bűnös élvezet Jenny Han regényének adaptációja, A fiúknak, akiket valaha szerettem című romantikus tinifilm. A sztori egy középiskolás lányról, Lara Jeanről (Lana Condor) szól, aki az évek során 5 titkos szerelmének is levelet írt, el azonban sose küldte őket, csak elrejtette a szobájában egy dobozba. Aztán egyik nap hatalmas sokk éri, amikor rájön, valaki mégis feladta ezeket az üzeneteket, ami már csak azért is nagy probléma, mert az egyik címzettje éppen a nővérének a pasija volt. Végül Lara Jean megbeszéli a suli másik diákjával, Peter Kavinskyvel (Noah Centineo ), hogy álkapcsolatba kezdenek: a lány el akarja terelni magáról a gyanút, hogy odavan testvére a szerelméért, a srác pedig féltékennyé akarja tenni az exét. Másfél óra cukormáz és nosztalgia azokról az éveinkről, amiket bár akkor bonyolultnak éltünk meg, mai fejjel már visszasírunk. Ez a romkom pontosan olyan, mint az utolsó pár kocka csoki a táblából, amit talán már émelyítőnek tartasz egy kicsit, de a szemed azért még mindig kívánja.

Forrás: Southern Living
Nyitókép: IMDb

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: