5 sminktermék, ami a te neszeszeredből sem hiányohat az ősszel

A nyári hőség után ősszel minden sminkrajongó bátrábban nyúl a nesszeszerjéhez. Ilyenkor már nem kell félnünk, hogy alapozónk elfolyik vagy szemsminkünk elkenődik. Cikkünkben mutatjuk a kedvenc őszi makeup-trendjeinket!

Az idei őszi sminktrendek között nem meglepő módon a nagy visszatérők hódítanak. Szájkontúrral, tusvonallal és „latte makeup”-al diktálhatjuk a sminkdivatot. Mutatjuk mik a mi kedvenceink.

Szájkontúr ceruza

Az elmúlt húsz évben szinte elképzelhetetlenné vált, hogy a rúzsunktól akár egy árnyalattal is eltérő szájkontúrt használjunk. Azonban az Eufória című sikersorozat és a 90-es évek iránti érthetetlen rajongásunk új életre hívta a korszak egyik legnagyobb trendjét. Igen, a sötét szájkontúrról van szó, ez került az őszi szezonban újra fókuszba. Valamicskét azonban azért finomodott, hiszen a kontrasztnak most nem kell túl erősnek lenni, inkább egy átmenetes hatásra törekedjünk.

https://www.youtube.com/shorts/Abcza_4F7hM

Folyékony tus

A tusvonal a sminkelés egyik klasszikusa, időről-időre átalakul, de sosem tűnik el igazán. Idén ősszel sem kell lemondanunk az igéző tekintetről, hiszen a „cicaszemek” reneszánszukat élik. A hagyományos verzió mellett a vastagabb, oldalt túlhúzott vagy éppen alul-felül egyaránt hangsúlyos verzió is trendinek számít.

Cardi B a Schiaparelli bemutatóján - Photo by Edward Berthelot/Getty Images
Cardi B a Schiaparelli bemutatóján – Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

Barna szemhéjfesték

Az utóbbi időben a kifutókon, a hirességeken és a közösségi médiában is rendre szembe jön velünk a „latte makeup”. Mint ahogy azt nevéből is sejteni lehet, ez a trend a barna árnyalataira építkezik. Az egész sminknek a melegbarna tónusok és a bronzos alap adja a varázsát. Sok makeup-divattal ellentétben ennek az a különlegessége, hogy bármelyik hétköznapon bátran hordhatjuk. Csillogó és matt púdereket egyaránt használhatunk az elkészítéséhez.

Színes szempilla

Legyen szó egy színes szempillaspirálról vagy akár egy extrém műszempilláról, idén ősszel ezzel sem núlhatuk mellé. Kissé furcsának tűnhet a természetes barnás smink után egy kék tollas műszempilla, de most ezek mind megférnek egymás mellett. Egy színes kék vagy zöld árnyalatú spirállal akár hétköznap is kísérletezhetünk, de egy csillogó, extra darabbal azért bánjunk óvatosabban.

Fotó: Valentina Frugiuele/Getty Images

Vörös rúzs

A vörös rúzs még más sminktermék nélkül is működik. Elég csak felkennünk, és indulhatunk is. A piros ajkak nemcsak az ünnepi szezonban hódítanak, hanem 2023 őszén is. Egy aranyszabály van, mindig a bőrszínedhez és a tónusodhoz illően válassz vörös rúzst. Világos bőrnél a rózsásabb vagy korallosabb árnyalatok válhatnak be, sötétebbnél pedig a meggypiros, a burgundi és borvörös színek is jó választásnak bizonyulhat. Ne felejtsük el, hogy ez a termék már maga öltöztet, így egyszerűbb szettek, akár farmeres összeállítások kiegészítőjeként is viselhetjük.

Fotó: GettyImages

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: