Mondj örökre búcsút a szem alatti karikáknak

Tüntesd el azokat a táskákat!

Úgy keltél fel reggel, hogy semmi sem segít a karikáidon, csak a smink? Korrektort ütögetsz a szemeid alá, és nem látod a változást? Íme, 5 sminktrükk, amiket máris bevethetsz!

Első lépésként használj primert!

Azért fontos ez az első pont, mert a primer segít abban, hogy tartósabb legyen a korrektor és az alapozó az arcodon. A szilikonos báziskrémek a legjobbak, ugyanis ez már a korrektor használata előtt is enyhít a sötétebb színeken.

Válassz egy korrektort!

Egy-két árnyalattal világosabb korrektort használj a sötét karikák ellen. Applikáld fel korrektorecsettel, de ügyelj a formulára: nem mindegy, hogy sebre, pattanásra vagy szem alatti karikákra való a termék.

V-alakot kreálj a szemeid alatt!

Ha a nagyon sötét karikák eltüntetéséről van szó, akkor a legeredményesebb az, ha V-alakban teszed fel a korrektort, majd szépen elkened úgy, hogy mindenhol egyenlő mennyiség legyen.

Használj nedves kozmetikai szivacsot!

Miután szépen feltetted a korrektort, menj végig rajta nagyon finoman nedves kozmetikai szivaccsal vagy a nedves gyűrűsujjaiddal. Ezáltal természetesebbé teheted!

 

Ne csak a karikákra tegyél korrektort!

Habár az arc minden területére létezik különféle termék, bátran használd a következő helyekre is a korrektorod, így nem lesz látványos a szemeid alatti rész világossága az arcod többi részéhez képest:

  • a szemhéjadra téve már meg is van az alap
  • ha teszel keveset a szemöldökcsontodra és a szemöldök vonala alá, akkor kész is a világosítás – erre még pluszban tegyél fel egy kis highlightert
  • tegyél az orrod hegyére világosabb árnyalatot, hogy optikailag keskenyíts rajta
  • ha egy sötét vagy piros rúzst teszel fel, az ajkaid körül egy ecsettel vékonyan menj végig, így még inkább kiemelheted a szád

Nyitókép: Shutterstock

Legnépszerűbb cikkek: