5 szuper jégpálya Budapesten és közvetlen közelében, ha sportolnál, randiznál vagy egy kicsit újra gyerek szeretnél lenni

A jégkorizás nemcsak kiváló sport télen, de nagyszerű randihelyszín is lehet, hiszen könnyen megeshet, hogy egymás karjaiban landoltok.

Végre itt a tél, és lehet menni korizni! Régen kígyózó sorokban álltunk a Városligeti Műjég bejáratánál, mert az volt az egyetlen hely, ahová a városlakók csúszkálni mehettek. Mostanra szerencsére elkényeztettek bennünket annyira, hogy ha nem is minden sarkon, de majd minden kerületben találhatunk egy helyet, ahol jégre mehetünk. Jöjjön most öt nagyszerű jégpálya, ahová érdemes a következő hetekben ellátogatni.

1. Hello Buda

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hello Buda (@hello_buda) által megosztott bejegyzés

1025 Budapest, Törökvész út 93/A

Kézműves bódékkal körülvett, nagyszerű korcsolyapálya. Főleg kisebbeknek lett kitalálva, hiszen a mérete nem túl nagy, de kezdő korisoknak is kiváló. Tudsz korcsolyát bérelni, és édes kis pingvinekre támaszkodhatsz, ha most állsz először a jégen. Ha pedig kellően elfáradtál, a kézműves árusoknál forraltbort kortyolgathatsz, sajtokat kóstolhatsz, vagy akár töltöttkáposztát is falatozhatsz.

2. Csepeli jégfolyosó

1211 Rákóczi Ferenc út 89-91.

Ha különleges korcsolyázóhelyet keresel, vagy egy kis délutáni programhoz támadna kedved, ez a gyönyörűen kivilágított jégfolyosó óriási élmény lehet. A 250 méter hosszú pályán jó levegő, sportélmény és kellemes fáradtság vár. Ha kezdő vagy, akkor a tanulópálya a te helyed, a profik pedig a körfolyosón szelhetik a köröket.

3. Városligeti Műjégpálya

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Thurn Eszter (@thurneszti) által megosztott bejegyzés

1146 Olof Palme Sétány 5.

A korcsolyázás szerelmeinek törzshelye, sok-sok szerelem és kaland színhelye ez a csodálatos helyszínen található jégpálya. Méltán népszerű az idelátogatók körében is, hiszen az önmagában is impozáns épületet a Vajdahunyad vára és a Hősök tere szomszédsága teszi még kiemelkedőbbé. Szuper zenék, kürtöskalács és nagyszerű hangulat az, amire itt mindig számíthatsz.

4. NewIce jégpálya

2040 Baross utca 146.

Ha esik, ha fúj, ez a jégpálya tökéletes választás, hiszen nem kell dacolj az elemekkel. Gyermekeknek, vagy kezdőknek van kocsolyaoktatás, de komolyabb csapatok is kibérelhetik ezt a szuper kis jégpályát. December 10-étől még egy jéglabirintus is szórakoztatja a csúszkálni vágyókat! Mivel a pályát gyakran bérelik ki, érdemes érdeklődni, mikor látogatható.

5. WestEnd jégpálya

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jégterasz Official (@jegterasz) által megosztott bejegyzés

1062 Váci út 1-3

A város tetején található jégpályán már minden az ünnepi hangolódásról szól. A sültgesztenye illatába burkolózó korcsolyapályán mindenki megtalálja a számítását, ugyanis itt rendezik meg a bevásárlóközpont által szervezett Winter Wonderland elnevezésű programsorozatot is. Akinek nem elég a jégen való suhanás, arra körhinta és egyéb meglepetések várnak.

Nyitókép: Getty/Olena Palaguta / EyeEm

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

    Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
    Legnépszerűbb cikkek: