5 tipp az energiavámpírok ellen

Éljenek az ünnepek! Csak egy kicsit kevesebb emberrel kellene találkozni, igaz? Van néhány jó praktikánk, ha úgy érzed, már leszívták minden energiádat.

Az a szép az ünnepi időszakban, hogy végre minőségi időt tölthetünk azokkal a szeretteinkkel, családtagjainkkal, barátainkkal, akikre év közben nem jut túl sok időnk. És ez a nehéz is az egészben. Mert lássuk be, bármennyire is imádjuk őket, minden családban vagy baráti társaságban ott lapul legalább egy olyan ember, aki minden energiánkat leszívja. De az is lehet, hogy nem egy konkrét személy miatt érezzük magunkat leharcolva, hanem magától az ünnepi sürgés-forgástól, hiszen rengeteg emberrel kerülünk interakcióba ilyenkor, akikkel mindannyian hatással vagyunk egymásra. Ezekkel a praktikákkal azonban (olykor szó szerint) lerázhatod magadról a negatív energiákat.

Fújd ki magad!

Az első és legfontosabb, amit tehetsz magadért, ha úgy érzed, hogy túlcsordult benned az ünnepi zsongás, ha veszel egy mély levegőt. Esetleg kettőt. Oké, a stressz-szintedtől függően, akár hármat is. A tudatos, mély lélegzet ugyanis stimulálja az idegrendszert, így könnyebben megszabadulhatsz a feszültségtől. Ha még nem próbáltad, mutatunk néhány légzőgyakorlatot is, amivel pikk-pakk úgy érzed majd magad, mint akit kicseréltek.

Mosd le magadról a rossz érzést!

Nincs is jobb egy hosszú nap után, mint beugrani a forró zuhany alá és lemosni magunkról a mögöttünk álló nap minden gondját és baját. Akár hiszed, akár nem, ez nem csak képletes: azon túl, hogy a víz (és némi szappan) valóban eltávolítja a koszt a testünkről, a lelkünket is legalább annyira tisztítja. Csak képzeld el, ahogy a vízcseppekkel együtt a negatív energiákat is leküldöd a lefolyón! 

zuhanyzás
fotó: Zero Creatives / Getty Images

Füstöld ki a negativitást!

Ha van benned egy kis nyitottság, tudod, hogy az ősi hagyományok nagy jelentőséget tulajdonítottak a füstölők használatának, hiszen kiválóan tisztítják meg az energiáinkat és finom illataikkal a relaxációt is elősegítik. Ha a nap végén úgy érzed, ideje egy kis felfrissülésnek, gyújts egy jó füstölőt és csendesítsd el egy kicsit az elmédet. A fehér zsálya például elűzi a negatív energiákat, a szantálfa mindezt pozitív energiákká varázsolja, míg egy citromfű élénkít és energetizál.

Rázd le a hülyéket!

A menekülés nem mindig opció, ám ha magadra maradsz a lakásban, érdemes megszabadulni a vendégsereg után maradt feszkótól. Ilyenkor nem mindig jön be, ha rebegő pillákkal csodaszép gondolatokat mormolsz magadban és az égre esküdözve győzködöd magad a tiszta szeretet erejéről. Ne felejtsd el, hogy a feszültséget a tested minden egyes porcikája eltárolja, így néha indokolt kitombolni magadból. Ha nehezen veszed rá magad a futásra, próbáld ki a táncot: csukd magadra az ajtót, kapcsold be a kedvenc zenédet és ugrálj, rázd az öklödet az ég felé, ha kell, vagy csak riszáld a fenekedet, egészen addig, amíg jobban nem érzed magad. A tánc ugyanis dopamint termel, ráadásul már az ősi sámánok is hittek abban, hogy gyógyítja az energiáinkat. Csak tegyél úgy, mintha a negatív érzések porszemek lennének a válladon: söpörd le őket és közben érezd jól magad! 

Tisztítsd meg a teret!

Ha nálad zsizsegett a vendégsereg, nem csoda, ha az otthon melege helyett fagyos hangulatot tapasztalsz egy-egy nagyobb összejövetel után. Ha úgy érzed, ráült a nyomasztó hangulat a szobára, mint a por a dohányzóasztalra, takaríts ki! A terek ugyanis képesek ugyanúgy magukba szívni a negatív energiákat, mint az emberek, így egy gyors tisztogatással nemcsak a következő vendégeket várhatod teljes nyugalommal, de magadat is felfrissítheted. Nyiss ablakot, porszívózz fel, töröld át azokat a területeket, amiket a legtöbben megfogdostak. Hidd el, csodákra képes!

 

Nyitókép: Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: