5 trükk, amellyel a szépségeden spórolhatsz, anélkül, hogy magadon spórolnál

Nem kell, hogy a szépségápolást bármi is kiüsse a nyeregből.

Egy nő számára a szépségápolás kimeríthetetlen folyamat. Az sajnos egyszerűen nem tud bekövetkezni, hogy úgy érezd, mindened megvan, mivel az iparág olyan mértékben fejlődik, állítja elő az újabb és jobb termékeket, hogy nő legyen a talpán, aki ellen tud állni a kísértésnek.

Egy bökkenő viszont mindenképpen van, hiszen az újdonságok árát bizony rendesen megkérik. A mai gazdasági helyzetben egyébként is gyakran okoz fejfájást a költéseink átcsoportosítása, így jogosan érezhetjük úgy, hogy a saját magunkra szánt kereten kell meghúzni a nadrágszíjat. De szerencsére nincs veszve semmi, csak némi tudatosság és pár trükk elsajátítása szükséges ahhoz, hogy miközben magadon spórolsz, egy pillanatig se legyen rossz érzésed ettől.

Szépségszakértők elárulják a titkot, aminek segítségével a szemléleteden kell csak egy kicsit változtatni:

A legkisebb is számít

Manapság minden női magazinban megtalálhatók a különböző termékminták. Használd ki a lehetőséget, már csak azért is, mert utazáskor ezek mindig jól jöhetnek. De arra is kiválóak, hogy megtapasztald, hogy ha reggel magadra kened, később is tetszeni fog-e az illat, vagy a krém. Könnyen előfordulhat, hogy egy termékre csak azért vágysz, mert annyira szuper a reklámja, hogy tényleg elhiszed, hogy nem lehet nélküle élni. Miközben simán lehet, hogy csak a marketingnek dőlnél be, a termék maga nem is áll közel hozzád.

Bőrápolás
Fotó: Andrea Piacquadio/Pexels

Többfunkciós termékek

A legjobb lehetőség a spórolásra, de arra is, hogy áttekinthető legyen a neszesszered, ha 2in1 termékeket vásárolsz.  Kiváló fejlesztésű alapozók vannak fényvédővel kombinálva, vagy BB krémek, amelyek az anti aging problémákra is hatásosak. Kézkrémből válaszd a pigmentfolt elleni verziót, a testápolód meg lehet enyhén színezett, amivel a barnaságodat is tovább meg tudod őrizni.

Ne legyél nagyravágyó

Főleg praktikus szempontból, de ma már számos luxusmárkának is elérhető a kisebb kiszerelése. Ha sokallod a nagy árát, vagy egyszerűen most nem engedheted meg magadnak, de égetően fontosnak érzed, hogy beszerezd a terméket, akkor csapj le a kicsire. Így átélheted ugyanazt a luxust, amelyet a nagytestvér nyújtana, de jóval kisebb költséggel megúszod. S míg korábban lehet, hogy „úsztál” egy-egy termékben, most azt is megtanulhatod, hogy a kevesebb bizony, tényleg sokszor több is tud lenni.

Toll, nem csak íráshoz

Az egyik legújabb kiszerelési forma a toll. Ez nem csak a sok jó smink kis helyen is elfér elve miatt ideális, hanem mert praktikus és célzott adagolást tesz lehetővé. Ráadásul nem tudsz többet használni belőle, mint amennyit egyszerre enged, de a reggeli kapkodásban sem fogod kiborítani. meg fogsz lepődni, hogy milyen sokáig elég lesz!

fotó: Westend61/GettyImages

Legyél előrelátó!

Kevés nő van, akinek az akció vagy a végkiárusítás szó hallatán ne emelkedne meg az adrenalinszintje. Használd ki a kuponos napokat, vagy egyéb akciós lehetőségeket (ha nem bírod a tömeget, és tudod, hogy konkrétan mit szeretnél, akkor jobban jársz, ha online intézed), de legyél bátran előrelátó! Nem biztos, hogy csak a legújabb termékekre érdemes ilyenkor lecsapni, gondolkozz egy kicsit előre: ha például nyáron nem vetted meg az áhított bronzosító fényvédőt az ára miatt, akkor most szezon végén, biztos, hogy kedvezőbb áron juthatsz hozzá. És tudod, lesz nyár jövőre is!

Forrás: elle.es

Nyitókép: shironsov/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: