5 tuti őszi randiprogram, amit vétek kihagyni!

Jazz, Balaton, szerelem

A következő programoktól biztosan romantikus hangulatba kerültök. Kellemes fesztivál, borkóstolás, vagy egy forró szaunaszeánsz? Próbáljátok ki mind!

A bor és a zene szerelmeseinek – Szentendrei Jazz- és Bornapok

A párommal rajongunk Szentendre macskaköves utcáiért, a hangulatos kávézókért és a különböző rendezvényekért, amelyek minden évben színes programokkal várnak minket. Ez szeptember utolsó hétvégéjén sem lesz másként, ugyanis idén újra jazztől lesz hangos a mediterrán hangulatú kisváros. A Főtéren olyan előadókat hallhattok, mint Canarro – Hungarian Gipsy Swing, Swing A’la Django Horányi Julival, vagy a Stereo Swing Szűcs Gabival. Emellett szomjasak sem maradtok, mert a borkóstolással egybekötött „Borról-borra, korról-korra” sétán lehetőségetek nyílik jobban megismerni a város történelmét és a finom borokat. Ha azt gondolod, hogy ennél jobb már nem lehet, akkor látogassatok el a „Belekóstolhat Szentendrébe” főzőkurzusra is, ahol boros desszerteket készíthettek a pároddal. Ha pedig egy kis romantikus andalgásra vágytok, fedezzétek fel együtt a belváros utcáin található gasztrovásárt.

Mikor? Szeptember 27-29.

Hol? Szentendre belvárosa: Fő tér és Dumtsa Jenő utca

 Igazi felfedezőknek – Városi séta – Imagine Budapest

Amikor az ember azt gondolja, hogy úgy ismeri Budapestet, mint a saját tenyerét, mindig felfedez egy-egy újabb érdekességet. Az Imagine Budapest tematikus városnéző túrái is erre a gondolatmenetre épülnek, ugyanis különböző témájú sétákon keresztül mutatják be a főváros ezer arcát. A tizenhat eltérő alternatív városnéző séta során elfeledett történetek, ismerős illatok, rejtélyes bűnügyek válnak láthatóvá a város épületei között. Ha izgalmas programra vágytok, akkor jelentkezzetek az őszi séták egyikére. A jó hír, hogy még szeptemberre is vannak szabad helyek, így az „Édes élet – habkönnyű belvárosi séta” vagy a budai „Hogy éltetek Ti? – irodalomtörténeti séta” keretein belül elmerülhettek a város titkaiban.

Mikor? Szeptember 28. – november 30.

Hol? Budapest

Ha némi kényeztetésre vágytok – Szaunaszeánsz

A szaunázás olyan program, aminek kifejezetten kedvez a rossz időjárás. Ráadásul a forró levegő és a kellemes illatok biztos közelebb hoznak titeket egymáshoz. Nem hiszed? Látogassatok el a Velencei Resport and Spa szaunaparkjába, ahol  finn-, infra- és kombinált szaunák, valamint gőzkabin, sókamra és tepidárium vár titeket. Ha hosszabb időre érkeztek és szállást is foglaltok, a szaunapark szolgáltatásait korlátozás nélkül használhatjátok, külsős vendégként pedig emeleti vagy kombinált belépőt kell vásárolnotok. A kapcsolatotokon kívül az egészségetekre is jó hatással lehet ez a program.

Mikor? Minden nap előre megadott időpontban

Hol? Velence Resort and Spa, 2481, Velence, Béke utca 57.

Ha új nézőpontra vágytok – 19. ARC Kiállítás

Magyarország leglátogatottabb köztéri kiállítása, amely mára Budapest kulturális kínálatának fontos részévé vált, tavaly Zuglóban talált új otthonra. Az idei eseményre is fontos tematikát választottak a szervezők: a plakátpályázat hívószava a Klímariadó volt, de a pályázók egyéb témákat is szabadon feldolgozhattak. Ha kizökkennétek a hétköznapok szürkeségéből és értitek a szarkazmust, akkor mindenképp tekintsétek meg az utcai tárlatot, ami éjjel-nappal ingyenesen látogatható. 

Mikor? Szeptember 27. – október 13.

Hol? 1141, Budapest, Örs vezér útja

A Balaton ősszel is szép – Balatonfüredi Szüreti Fesztivál 2019

Ha képtelenek vagytok elszakadni a magyar tengertől, de átadnátok magatokat az őszi életérzésnek, akkor a Balatonfüredi Szüreti Fesztivál a lehető legjobb választás számotokra. A Tagore sétány nyári pezsgését felváltja a hagyományos szüreti felvonulás hangulata, miközben az utcákat belengi az ínycsiklandó ételek illata. A háromnapos gasztrofesztivált szórakoztató programok is színesítik, mint folklórműsor, utcabál, kirakodóvásár és borkóstolás. Bátran kijelenthetjük, hogy a Balaton ősszel is romantikus. Na, mikor indultok?

Mikor? Október 18-20.

Hol? 8230, Balatonfüred, Tagore sétány

Nyitókép: Geber86/E+/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: