5 új tustrend, ha már unod a klasszikus cicaszemeket

A hagyományos cat-eye modern változatai

Vedd szemügyre a legújabb tusvonal-trendeket, amik még akkor is lázba hoznak, ha te inkább a természetes megjelenés híve vagy!

Sosem voltam és szerintem soha nem is leszek hatalmas sminkguru. Bőven beérem egy szempillaspirállal és egy rúzzsal, aztán cipő fel és indulás! Ha épp a kedvem is úgy tartja, talán még egy tusvonalat húzok, de ez csak az igazán különleges alkalmakkor fordul elő. Pár nappal ezelőtt azonban felfedeztem néhány olyan technikát, ami még az én no makeup” szívemet is megmozgatta, és végül beadtam a derekam ha nem is mindig, de néha biztosan lecserélem a megszokott cat-eye vonalat ezekre az izgalmas variációkra a nyáron.

Igazán lustáknak

A lustaság és a türelmetlenség két olyan tulajdonság, ami a tusvonal meghúzásánál nem sokat segít. Az ötödik próbálkozás után az ember száját olyan cifra kifejezések hagyják el, amit a nyomdafesték már nem tűr el, a jelenséget gyakran egy kisebb idegösszeroppanás is követhet (true story). Ennek megelőzésére tökéletes megoldás a tusvonal sablon és a matrica, ami gyors és nem igényel nagy kézügyességet sem. Ha igazán modern hatást szeretnél elérni, akkor a megszokott vonal mellé a szemhéjadra is ragassz egy matricát!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shreya Aditya Chaudhary (@shreya.chaudhary) által megosztott bejegyzés,

Tusvonal szemhéjtus nélkül

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fem (@fem.si) által megosztott bejegyzés,


Ehhez a módszerhez nincs szükséged másra csak egy színes szemceruzára, de egy szájkontúrceruza is tökéletesen megfelel a célra. A matricánál egy fokkal nehezebb, de még mindig bátran ajánlom a kezdőknek is, mivel két apró mozdulattal megvalósítható és a végeredmény gyönyörű. Egy V alakú vonal a belső szemzugban, egy kis csík a szemöldökcsonton és kész is a hangulatos nyári smink.

Csak bátran a színekkel!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Brie Welch (@briesarawelch) által megosztott bejegyzés,

Elő a neon színekkel és indulhat a ragyogás! Ezt a sminket mintha a nyári éjszakákra találták volna ki. Válassz egy neked tetsző árnyalatot és a megszokott módon húzd ki a szemhéjad vonalát, de az elvékonyodó, egyenes vonal helyett kerekítsd le a mozdulat végét és vezesd vissza a kiindulóponthoz! Ennél a típusnál bátor, nagy vonásokkal is dolgozhatsz. Még egy leheletnyi glitter és már el is készült az idei nyár legmenőbb fesztiválsminkje.

Pont, pont, vesszőcske pont

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shreya Aditya Chaudhary (@shreya.chaudhary) által megosztott bejegyzés,


Ki mondta, hogy a tusvonalnak valóban vonalnak kell lennie? Szerezz be egy fehér tust (ami a nyári lebarnult bőrödön még szebben mutat majd) és indulhat a móka! A belső szemzugtól indulva a szemhéjad alatt kezd el a pöttyök felrajzolását és akár a külső szemzug vonalán túl is folytathatod. Minimalista és modern. Kell ennél több?

Szemhéjfesték és tusvonal egyben

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Shreya Aditya Chaudhary (@shreya.chaudhary) által megosztott bejegyzés,

Két legyet egy csapásra, avagy félre a tussal és jöhet a paletta! Ha már a hegyes tusvonal gondolatától is elfog az unalom, akkor vesd be a kedvenc szemhéjfestékedet. A mozdulat itt is a szemhéjad vonalán kezdődik, de most nem lekerekítjük a végét, hanem egy négyzetes formát alakítunk ki. Ezután már csak ki kell töltenünk a szemhéjunkon és voilá, el is készültünk. A megfelelő színnel kivitelezve ez a technika az elegáns és a lazább outfitekkel is remek párost alkot.

Nyitókép: Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: