5 varázslatos korcsolypálya Budapesten

Decemberben a főváros átalakul. Ünneplőbe öltözik és a város számos pontján kisebb-nagyobb jégpályákkal köszönti a téli hangulat szerelmeseit. Húzz a lábadra korcsolyát, és hozd magad karácsonyi hangulatba!

Egy pillanatig sem kell gondolkodnunk azon, hova menjünk korcsolyázni a fővárosban, ha kedvünk támad egy kis sportolásra és szórakozásra. Az utóbbi években gomba módjára megszaporodtak a jégpályák Budapesten, ráadásul a csúszás élményét a finom ételeken és italokon kívül más különlegességekkel is gazdagítják a szervezők. Íme, 5 korcsolyapálya, ahol garantáltan ünnepi hangulatba kerülünk.

Karácsonyi fényárban korcsolyázhatunk a Csepeli Jégfolyosón


Az ország egyik legkülönlegesebb jégpályája, a csepeli jégfolyosó hatodik éve várja a korcsolyázás szerelmeseit. A fényfüzérekkel feldíszített fák között siklani olyan, mintha egy téli tündérmesébe csöppentünk volna. A fedetlen jégpályán élvezhetjük a tél örömeit és testet melengető finomságokkal kényeztethetjük magunkat. Ha szeretnéd egy kis izgalommal megfűszerezni a  koriszezont, akkor itt a helyed!

Jégpálya és Advent Óbuda századelős főterén


Pazar látvány tárul elénk, ha a téli időszakban ellátogatunk az óbudai Szentlélek térre. Valódi karácsonyi forgatag és ünnepi vásár közepette húzhatunk korcsolyát, és kellemes zenével hangolódhatunk a közeledő ünnepre. A régi épületek és ablakok díszkivilágítása, az óriási karácsonyfa és a szívmelengető hangulat minden látogatót elvarázsol.

Pazar kilátás és hygge élmény a Bálna korcsolyapályán

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bálna Budapest (@balnabudapest) által megosztott bejegyzés


A Duna-parti jégpályáról korlátlanul élvezhetjük a folyó, a Gellért-hegy és a Műegyetem impozáns épületének látványát. Feltéve, ha jól bírjuk a hideget. Az ünnepi készülődés egyik legkellemesebb része a korcsolyázás, vétek lenne kihagyni! Ha pedig már alig érezzük az ujjainkat, akkor érdemes betérni a Bálnába és válogatni a különleges kávékínálatból, miközben elmerülünk a hygge életérzésben.

Varázslatos jégvilág a Budapest Park táncterén

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Park (@budapestpark) által megosztott bejegyzés


Egyedülálló újdonsággal készült idén a Budapest Park. A főváros egyik legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén korcsolyázhatunk. A jól ismert helyszínen a jég szerelmeseit várják a téli időszakban, akik ráadásul megújult étel- és italkínálatból válogathatnak. A koncertektől és bulizó fiataloktól hangos tánctér most téli mesebirodalommá alakul át és gigantikus jégpályával várja azokat, akik rajonganak a téli hangulatért.

Ünnepi hangolódás a MÜPA jegén

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Müpa Budapest (@mupabudapest) által megosztott bejegyzés


Varázslatos, dunai panorámával, ünneplőbe öltöztetett épülettel és zenei meglepetések sorával várják a korcsolyázni vágyókat a MÜPA fedett jégpályáján. Ha a suhanás után elfáradnánk, akkor feltétlenül látogassuk meg a MÜPA sátrat is, ahol interaktív előadással, bámulatos téli történetekkel és jókedvű zenével kalauzolnak minket az adventi hetekben. Varázslatos téli élménynek ígérkezik kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nyitókép: Brian Kyed/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: