5 varázslatos télköszöntő adventi program az ország minden tájáról

Az ünneplőbe öltöztetett városok és a fényfüzérekkel megvilágított utcák jól megérdemelt lassulásra intenek. Utazzunk mesebeli világba kisvasúton vagy induljunk titokzatos csillaglesre, a várakozás közös perceit minden ünnepi élmény megédesíti.

A karácsonyi forgatagban mézeskalács és forralt bor illata keveredik. Az élő adventi kalendárium egy újabb ablaka hozza egyre közelebb az ünnep fényét. Hazánk szinte valamennyi települését átjárja a karácsony szelleme és gazdag programokkal kíván örömteli várakozást. Íme, 5 város, ami élő mesekönyvvé változik decemberben.

Debrecen varázslatos fényei

Ünnepi koncertek, különleges jégfolyosó és mesebeli fényjáték várja a látogatókat idén a történelmi Debrecenben. A hagyományos kirakodóvásár és a közös gyertyagyújtás mellett, az adventi programkínálat keretében bábszínházi előadásokkal kedveskednek a gyerekeknek. És ha ez még nem lenne elég, akkor irány a Zsuzsi Erdei Vasút, ami ünnepi fénybe öltöztetve repíti utasait egy varázslatos mesevilágba.

Ünnepi forgatag Székesfehérváron

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FEOL.HU (@feol.hu) által megosztott bejegyzés

A királyok városának sétálóutcáját különleges hangulat járja át adventkor. A téli levegő forralt bortól és kürtős kalácstól illatozik. A 3D-s művészeti installációknak köszönhetően pedig a szemünk láttára válik egy élő mesekönyvvé az ódon belváros. A városházán, ahogy ez lenni szokott minden évben, kinyílik az élő adventi kalendárium egy-egy ablaka, hogy dal vagy vers formájában hívja fel a közönség figyelmét a közeledő ünnepre.

A várakozás örömei Pécsen

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kovács Dóra (@_k_dori_) által megosztott bejegyzés

Kézműves- és mesevásárral, erkélykoncertekkel és adventi népi játékokkal teremtenek ünnepi hangulatot Pécs városában. A gyerekeket a Mikulás várja, és manókká varázsolja őket, míg a felnőttek felhőtlen szórakozását a Wing Singers Gospel Choir és a székesegyház adventi hangversenyei biztosítják. Hallgassunk történeteket a balkonokról vagy induljunk angyallesre, hogy élményekben gazdag legyen a várakozás.

Ünnepre hangoló hetek Győrben

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Giulia Di Pietro (@juliadegi09) által megosztott bejegyzés

Adventi angyalséta, karácsonyi koncertek és mackók minden mennyiségben. A kisalföldi város nem jellemző a visszafogottság, ha a téli ünnepekről van szó. A programok rabul ejtik az idelátogatók valamennyi érzékszervét. Vajon ki tudna ellenállni a fűszeres forralt bornak, a ropogós malacsültnek és a tűzön sült gesztenyének? Válogassunk a kézműves portékák között és gyönyörködjünk a fényekben. Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vására nem fog csalódást okozni.

Adventi pompa a Duna-kanyarban

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Timea Merenyi (@mertimea) által megosztott bejegyzés

Vác főtere egyedülálló építészeti látványosság. A háromszöget bezáró barokk stílusú placc ilyenkor ünneplőbe öltözik. Hatalmas karácsonyfa, betlehem, ünnepi pavilonok és változatos programok kínálnak téli kikapcsolódást a közönségnek. A bejglisütő verseny, a közös adventi éneklés és gyertyagyújtás állandó programja a váci ünnepi eseménysorozatnak. A bátrabbak benevezhetnek a forraltbor főző versenyre vagy részt vehetnek a Mikulás futáson, a karácsonyi hangulat garantált.

Nyitókép: Christina Simonia / EyeEm/ GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: