5 villámgyorsan elkészíthető snack, forró nyári napokra

Teljesen rendben van, ha nyáron nem akarsz órákat a konyhában ügyködni, inkább vesd be ezeket a könnyű, de ízletes fogásokat.

Még ha alapesetben kedvenc elfoglaltságaid közé tartozik a sütés-főzés, akkor is előfordulhat, hogy a nyári melegben nem akarsz órákig konyhában tevékenykedni. A nyárban az is jó, hogy rengeteg a zöldség és gyümölcs, ezek kiváló alapot nyújtanak az egészséges és tartalmas étkezéshez. Ráadásul még sokat bíbelődni sem kell velük, szinte pillanatok alatt „összedobhatsz” egy igazán laktató fogást. Az alábbi snackek akár egy könnyebb főétkezésre is kiválóak, vagy krémleves után fogyasztva is ideálisak. De mindenképpen készíts párat akkor is, ha kerti partit tartasz, mert nem biztos, hogy minden barátod sültkolbászra vagy grillezett húsra vágyik késő este.

Dinnye és feta

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicolo Morea (@nicolo_morea) által megosztott bejegyzés


Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 20 dkg fetasajt
  • Friss menta, vagy mentaszirup

Elkészítés:

A görögdinnyét kockázzuk fel, és távolítsuk el a magokat. Tegyük egy nagyobb tálba, morzsoljuk rá a feta sajtot és keverjük alaposan össze. Egy fél órára tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek. Szervírozzuk kisebb tálakba, és díszítsük menta levelekkel, vagy öntsünk rá egy kevés cukormentes mentaszirupot.

 Mezze tál pitával


Hozzávalók:

  • 4 db teljes kiőrlésű pita
  • 4 ek extra szűz olívaolaj
  • 1 görög joghurt
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 1 csésze humusz
  • Ízlés szerint zöldségek, felvágottak

Elkészítés:

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, majd az oliva olajjal átkent piták mindkét oldalát süssük arany barnára. Rendezzük el szépen egy nagyobb tálon a kiválasztott zöldségeket, felvágottat és az elkészült pitákkal együtt kínáljuk.

Házi sajtkeksz

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clarissa Camp (@clarissa_camp1118) által megosztott bejegyzés


Hozzávalók:

  • 1½ csésze univerzális liszt
  • 1¼ teáskanál kóser só
  • Csipet cayenne bors
  • 2 csésze reszelt cheddar sajt
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • ½ csésze hideg sótlan vaj, kockára vágva
  • 1 csésze hideg víz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Egy nagy keverőtálban kézzel, vagy géppel keverjük össze a lisztet a sóval, cayenne borssal, és a kétféle sajttal. Majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük még tovább 2-3 percig. Adjuk hozzá a vizet, és addig keverjük tovább, amíg a tészta egyneművé nem válik. Ezután két részre osztjuk a tésztát, és enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. Kis kockákra vágjuk, és a tepsibe rendezzük őket. Egy kés hegyével minden kocka közepébe szúrjunk egy lyukat, és tegyük be a sütőbe. Nagyjából negyed óráig süssük, amíg szép barna nem lesz. Kihűlve tálaljuk. Önmagában is ízletes snack, de mártogatóshoz is nagyon finom. Légmentesen záródó edényben egy hétig eláll szobahőmérsékleten, ha esetleg maradna belőle…

Zöldségchips


Hozzávalók:

  • 4 – 6 cékla
  • 2 kisebb fehérrépa
  • 2 közepes paszternák
  • 1 csokor retek
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 1½ ek só
  • 2 tk frissen őrölt fekete bors
  • 3 ek apróra vágott friss fűszernövény (például rozmaring, zsálya és/vagy kakukkfű)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Vékonyra szeleteljük fel a zöldségeket, de lehet uborkagyaluval is, hogy nagyjából egyforma méretűek legyenek. tegyük őket egy nagy tálba, és öntsük rá az oliva olajat. Keverjük alaposan össze. Majd helyezzük a zöldségeket egymás mellé a tepsiben, ügyelve arra, hogy ne nagyon fedjék egymást. Sóval, borssal és fűszernövényekkel szórjuk meg egyenletesen, és 20-25 perc alatt süssük ropogósra.

Sült csicseriborsó

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Delicious Shots (@tirodelicioso) által megosztott bejegyzés


Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • fél tk. só
  • 1/4  tk. chilipaprika por
  • 1/4 tk. őrölt kömény
  • 1/4 tk. paprika
  • 1/4  tk currypor
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • oliva olaj spary

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A csicseriborsót szűrőedényben szűrjük le, és hagyjuk teljesen megszáradni. Ha szükséges, papírtörlővel szárítsuk meg, nagyjából egy óra kell neki, hogy teljesen megszáradjon. Egy tepsit béleljünk kis sütőpapírral, és tegyük bele a száraz csicseriborsót. 35-45 percig süssük, tízpercenként vegyük ki, és mozgassuk meg a tepsit. Egy tálban keverjük össze a fűszereket. Ha lejárt a sütési idő, vegyük ki a tepsit, fújjuk le olaj sprayvel, és azonnal, forrón szórjuk rá a fűszereket.

Forrás: purewow.com
Nyitókép: alvarez/GetyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Tedd meg a befizetéseidet, mi pedig megnöveljük a nyerési esélyeidet maximum 275 000 forintig. (x)