50 programötlet a barátaiddal, amelyekkel élménydússá teheted a nyarat

Szeretnél élményeket szerezni a barátaiddal, de nem biztos, hogy egy hosszabb utazás belefér? Ha különleges programokra vágysz, nem kötelező szabadságot kivenni, a tippjeinkkel akár egy hétköznap esti találkozót is feldobhatsz!

Ha egy valamit biztosan megtanultunk a Jóbarátokból, az az, hogy a barátok az a család, akiket magadnak választasz. És ez nemcsak közhely, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a felnőtt barátságok fontos elemei az általános jóllétünknek, a közös programok pedig közelebb hoznak egymáshoz. Válasszatok az alábbi programok közül, és gazdagítsátok a közös emlékeitek tárházát! 

13 élményötlet otthonra

 1. Szervezz főzős bulit! Fűszerek, hangos nevetés, borozás, majd a jól megérdemelt vacsora elfogyasztása. Az olasz életérzés biztosan nem marad el.
 2. Mit szólnál egy albumpremierhez? Ha a kedvenc együttesed albuma éppen most jelenik meg, hallgassátok meg közösen. Vigyázat, az este biztosan táncba torkollik majd!
 3. A filmezést is fel lehet dobni! Viseljetek tematikus ruhákat, szervezzetek a filmhez kapcsolódó kvízt, majd vitassátok meg, kinek-mi tetszett vagy nem tetszett az alkotásból. Ki tudja, talán közöttetek van a következő Tarantino!
 4. Ha nem szeretnétek horribillis összegeket fizetni a koktélokért, készítsétek el magatoknak! Minden társaságban van egy önjelölt mixer. Szerezz neki egy jó estét, ő elkészíti az italokat, nektek pedig nincs más dolgotok, mint elfogyasztani!
 5. A brunch minden lány kedvenc étkezése! Miért ne tehetnétek otthon? Az internet tele van szuper eggs benedict receptekkel. Ideje kipróbálni egyet!
 6. Ha hiányzik a wellness, szervezd meg otthon. Vegyetek arcmaszkokat és bőrradírt! Mindenki hozzon magával egy köntöst és uborkával a szemeteken garantáltan minden gondotok elszáll!
 7. Kézműveskedjetek! Ma már egyre több szuper DIY ötletet találhatunk a Pinteresten. Valósíts meg egyet! Szeretnél egy szép kaspót a teraszra vagy egy új párnahuzatot. Fillérekből elkészítheted és közben még jól is szórakoztok!
 8. Indíts könyvklubot! Ha nehéz rávenned magad az olvasásra, íme a megoldás. Válasszatok olyan könyveket, amelyek a csapat nagy részét érdeklik, és tárgyaljátok ki egy bor mellett.
 9. Szervezz egy játszós estét! Legyen az társasjáték vagy valamilyen ügyességi feladat, a nevetés garantált!
 10. Tarts tematizált bulit! Miért csak halloweenkor vagy farsangkor öltözünk be? A nyár is tökéletes alkalom egy tematikus bulihoz. Válassz filmes témát vagy határozz meg elegáns dress code-ot, örök élmény lesz!
 11. Szervezz gardróbvásárt! Ha már elővetted a nyári ruháidat, biztosan van közöttük, amiket nem szívesen viselsz. Egy gardróbvásár a legjobb módja annak, hogy felfrissítsd a ruhatáradat, miközben a pénztárcád is jól jár!
 12. Szervezz tábortüzes estét! Jó, jó, egy belvárosi lakásban ne kezdj el tüzet rakni, de a teraszon néhány gyertyával, esetleg egy-egy fáklyával, a hangulatát még a városi nyüzsgésbe is elhozhatod. A tűz melletti beszélgetés biztosan elmélyíti a barátságotokat.
 13. Öntsetek gyertyát! Ez nagyon egyszerű DIY praktika és annál szórakoztatóbb közös program.

22 programötlet városi vagy természetközeli környezetben

 1. Vacsorázzatok egy új étteremben. Ki tudja, talán épp az új törzshelyeteket fedezitek fel!
 2. Kiránduljatok a természetben! Remek esti program lehet például a hegy tetején egy közös gyönyörködés a naplementében.
 3. Vásároljatok be közösen! Így nemcsak jobban megismeritek egymást, de bevásárlási tippeket is cserélhettek. Mi-hol olcsó? Melyik márkát érdemes venni? Ne mondd, hogy ez sosem kerül szóba közöttetek!
 4. Látogassatok el valamelyik piacra. A piacozás közösségi élmény is. Beszélgessetek a termelőkkel, kóstoljatok finom sajtokat, és zárjátok a programot egy lángossal!
 5. Sétáljatok egy közeli parkban. Csodás parkokkal van tele az országunk, keress egyet a közeledben és szervezd oda a következő találkozótokat.
 6. A közös kutyasétáltatás feldobja a mindennapos feladatot. Ki tudja, talán a kutyáitok is legjobb barátok lesznek!
 7. Csatlakozzatok egy városi sportközösséghez! Ma már rengeteg olyan közösség van, akiket az amatőr sport köt össze. Ismerjetek meg új embereket, miközben jólesően elfáradtok. A testetek és a lelketek is megköszöni.
 8. Vegyetek részt közösen csoportos edzéseken! Ha egyedül nem szívesen mennél egy pilates órára, hívd el a barátnődet. Ha elveszted a fonalat, legalább lesz kitől megkérdezni, hogy mi is a következő gyakorlat.
 9. Menjetek közösen kiállításra! A kulturális élmények is akkor az igaziak, ha megosztjuk egymással!
 10. Látogassatok el egy botanikus kertbe. Annyi csodás kert bújik meg a városban, legyen az a Füvészkert, a zuglói botanikus kert vagy a vácrátóti arborétum. Kerekedjetek fel, és élvezzétek a természet szépségét!
 11. A nyár a szabadtéri koncerteké. Ráadásul ezek közül néhány még ingyenes is. Lessétek meg, mikor lesz a következő és élvezzétek együtt az élő zenét!
 12. A közös strandolás se maradjon el! Nem kell messzire utaznatok, rengeteg lehetőség van a városok közelében is a lubickolásra.
 13. Biciklizzetek közösen. Nem kell körbetekerni a Balatont, egy kisebb túra is szuper élmény lehet!
 14. Látogassatok el egy szabaduló szobába! Ha a végén is barátok maradtok, semmi nem szakíthat el titeket egymástól!
 15. Szervezzetek közös pikniket. Ez a tökéletes csajos program: esztétika, finom ízek és nagy beszélgetés! A nyár kötelező elemei.
 16. Vizes program nyáron? Naná! Kajakozzatok vagy szörfözzetek! Nem baj, ha nem vagytok profik, a nevetés még szebb élménnyé teszi!
 17. Látogassatok el egy főző kurzusra! Ha még nem tudjátok julienne-re vágni a répát, épp itt az ideje!
 18. Az élményfestést próbáltátok már? Nemcsak a barátságotoknak, de az önbizalmatoknak is jót tesz, hogy el tudtátok készíteni a minta alapján a festményt!
 19. Mikor nevettél utoljára úgy, hogy kicsordult a könnyed? Egy jó stand up előadás ehhez a legjobb recept.
 20. Látogassatok el egy közeli történelmi helyszínre! Olvassatok picit utána, és kerüljetek közelebb a magyar múlthoz.
 21. Autósmozi? Nemcsak a Grease-ben, 2022-ben is dívik. Keressetek egyet a közeletekben!
 22. A kulturális élmények sorában nem maradhat ki a színházi előadás sem. Ilyenkor nyáron szabadtéri darabok és musicalek sorából választhatunk. Vásároljatok időben jegyet, nehogy elkapkodják!

8 ötlet, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz a barátaiddal!

 1. Naplózzatok közösen! A journaling itthon is egyre népszerűbb. Ha nehezen veszed rá magad, társaságban biztosan könnyebben megy majd!
 2. Vegyetek részt egy személyiségfejlesztő workshopon! Ma már rengeteg lehetőség van, hogy az önismeretetekben fejlődjetek. Ha ezt együtt élitek át, nemcsak az önmagatokkal való kapcsolat, de a barátságotok is erősödni fog.
 3. Vegyetek részt valamilyen vallásos programon. Ha egyikőtök valamilyen vallást gyakorol, vegyetek részt egy közös alkalmon. Így jobban megismerhetitek a másik hitét.
 4. Önkénteskedjetek közösen! Nemcsak jó élmény, de másoknak is adhattok ezzel.
 5. Víziózzatok együtt! Írjátok össze a céljaitok és az álmaitokat, készítsetek belőlük kreatív táblákat akár papíron, akár képszerkesztővel!
 6. Vegyetek részt egy közös légzéses gyakorlaton vagy meditáción! Ez ellazít és segít a jelenben maradnotok.
 7. Ha a gyerekkori élményeket szeretnétek visszahozni, kempingezzetek! A közös sátrazás biztosan közelebb hoz egymáshoz.
 8. Utazzatok együtt! A közösen eltöltött napok során igazán megismerhetitek egymást.

7 játék, amit közösen játszhattok!

 1. Frizbi: a Margitszigetre látogatók kedvenc játéka. Egyszerű és nagyon szórakoztató!
 2. Két igazság és egy hazugság: biztosan ismered te is ezt a játékot. Főként olyan társaságokban érdemes játszani, ahol még nem tudtok mindent egymásról!
 3. Felelsz vagy mersz: az igazi kamasz játék. Felnőttként nagyobb a rizikó! Bevállaljátok?
 4. Activity: ez a játék mindent megmutat, amit tudnunk kell egymásról! Ki az, aki nem tud veszíteni? Ki hogyan kezeli a stresszt? Ki az, aki titkon egy igazi rajzművész? Itt az ideje megtudni!
 5. Jenga: a kötélidegzetűek játéka szuper lehet, ha közben szeretnétek beszélgetni is.
 6. „Én még sosem”: az ivós játékok aranyérmese minden nyár kötelező kelléke.
 7. Karaoke: ez lehet a közvetlen folytatása az „Én még sosem” játéknak, hiszen, ha mindenki feloldódott, akkor csengenek a legszebben a Celine Dion dalok. Legalábbis már nem zavar, hogy hamis.

Válasszátok bármelyik programot, a jó élményekhez a kulcsösszetevő már úgyis adott: a jó barátok.  

Forrás: Mindbodygreen
Nyitókép: Thomas Barwick/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: