5+1 csoportos óra, ha egyedül nem megy a mozgás

Valljuk be, rávenni magunkat a sportra nem mindig könnyű, ezért szoktak befuccsolni az otthoni edzésformák. Viszont ha van egy inspiráló csapat, aki számít rád, már muszáj odavonszolni magad.

Az otthoni edzésnek is megvan a maga szépsége, de tény, hogy nagyon komoly lelkierő és elszántság kell ahhoz, hogy egyedül is nagy eredményeket érjünk el. Az otthoni edzés bizonyos időszakokat segíthet áthidalni, például ha valaki otthon van kisbabával és nincs ideje eljárni, vagy idő, esetleg pénz hiányában nem tudunk eljárni sportolni.

A csoportos órák azonban számos előnnyel járnak, hiszen egy ilyen környezetben mindenkiben kicsit feléled a verseny- és csapatszellem is, barátságok alakulhatnak ki, mehet a viccelődés. Ugyanakkor egymásból inspirációt és motivációt is meríthettek, egy edző vezetése révén pedig könnyebb kitartani akkor is, amikor már legszívesebben abbahagynád, mielőtt eléred a céljaidat. A közösség ereje szintén segít átjutni a holtpontokon, az órák változatosságáról nem is beszélve. Ezért hoztunk néhány csoportos órát, amit érdemes kipróbálnod, ha elfogyott a lendület:

Kick Box Aerobic

Ha az élet túl kemény veled, húzd fel a boxkesztyűdet! Ne legyél elszenvedője az életednek, vedd kezedbe az irányítást. A Kick Box nőiesebb, aerobicos formájával rengeteg kalóriát égethetsz el, megerősítheted a kardiovaszkuláris rendszeredet, és ne felejtkezzünk el arról sem, hogy gyönyörű, definiált karjaid lehetnek tőle. Nyilván megvédeni magadat nem feltétlenül ettől fogod tudni, de talán nem jön rosszul egy ilyen önvédelmi alap.

Pilates

A modernkori testedzés exkluzív formája a Pilates, az 1920-as évekből ered. Joseph Pilates nevéhez fűződik, aki eredetileg Contrology-nak nevezte el ezt az elmét és a testet egységként kezelő mozgásformát. Főleg a core izomzatokat erősíti, de növeli a rugalmasságot, javítja a testtartást és fejleszti a szervezet koordinációját is. A piláteszben használt speciális légzéstechnika ráadásul fluid és minőségi mozgást biztosít sérülések esetén is.

Inside Flow

Az Inside Flow egy olyan mozgás- és meditációs gyakorlat, amely a jóga és a szabad tánc elemeit ötvözi. Ezt a stílust egyébként Kerstin Linnartz német televíziós műsorvezető alapította. Az óra során a résztvevők a légzésüket követik és az áramló, szabad mozgásokkal kombinálva egy folyamatos, koordinációt erősítő, a test és lélek harmóniáját megteremtő, belső egyensúlyt és definiált izmokat teremtő mozgásban lehet részed.

Fitness

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DDFitt (@ddfitt) által megosztott bejegyzés

Ez a teljes testet átmozgató, erősítő, izomtömeget növelő óra kiváló a női test számára. Egy óra keretén belül ugyanis fejlesztheted állóképességedet, erősítheted a has- és combizmokat, tonizálhatod karjaidat is. A hangulat mindig kitűnő, így a kitartásban és motivációban sem lesz hiány. Ez a fajta óra kiválóan kiegészíti a futóedzéseket, erősíti a szív- és érrendszert, na és jókedvre derít.

Aerial

Nehogy azt hidd, hogy belőled már nem lehet kecses légtornász. Az aerial órák, bár némi bátorságot igényelnek, kiváló nőiességed előhívására, ugyanakkor kecsessége ellenére kőkemény mozgásforma. Az órák során ugyan feltörheted a tenyered, viszont megtanulod a saját testsúlyodat megemelni, mozgatni és hihetetlenül rugalmassá tesz.

+1

Dance

Személyes kedvencem, hiszen az óra során nemcsak hasznos koreográfiát sajátíthatsz el kedvenc számaidra, de úgy formálod a testedet, hogy közben röpül az idő is. Itt biztos nem fogsz az órádra nézni, nincsenek unalmas ismétlések, csak kecsesség, boldogság és öröm.

fotó: Henrik Sorensen/GetyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

 

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: