5+1 hely a nagyvilágból, ahol a legszebb az ősz

Bár a nagy vakációk időszakának búcsút intettünk, az utazás szerelmeseinek az előttünk álló hónapok is tartogatnak csodákat. Mutatunk hat olyan helyet, amely az őszi falevelek társaságában talán még gyönyörűbb, mint nyáron.

Az ősz az egyik legszínesebb évszak, nem véletlen, hogy egyre többen szeretnek ilyenkor, a zsúfolt nyári szezon után útra kelni. Kevesebb a turista, a levelek lenyűgöző árnyalatokban pompáznak, a nap még melenget, de már nem tűz – ideális idő ez a kirándulásra. Íme 5+1 hely a világ különböző tájairól, ahol a legcsodásabb élményben lesz részed ősszel. 

1. Tofuku-ji templom – Kiotó, Japán

Fotó: Getty Images

A cseresznyevirágzás időszaka nem az egyetlen alkalom, amikor Japán fái kerülnek a reflektorfénybe. Kiotó világhírű szépsége minden ősszel, november második felében a leglátványosabb, ugyanis ilyenkor a Tofuku-ji templom körüli juharfák élénkvörös leveleikkel borítják be a földet.

2. Glen Affric – Cannich, Skócia

Fotó: Getty Images

Az Outlander – Az idegen című sorozatból már ismerjük Skócia vadregényes tájait. Ezek közül az egyik legszebb az Affric folyó és szurdoka, ahol az erdőben található nyárfák minden ősszel sárgával díszítik fel a kaledóniai fenyők tengerét. A szemet gyönyörködtető látványhoz pedig a gímszarvasok bőgése szolgáltat háttérzenét. 

3. Cimins hegység – Lazio, Olaszország

Fotó: Getty Images

Rómától körülbelül egy órára csodaszép bükkerdőket fedezhetünk fel. Az ősz a Cimins hegység vulkanikus tájait is aranyba öltözteti, de nemcsak emiatt izgalmas úti cél. Ugyanis a környék a melegvizű forrásairól és az itt fellelhető etruszk romokról is híres.  

4. Hohenzollern kastély – Bisingen, Németország

Fotó: Getty Images

A Hohenzollern kastély Németország egyik legnépszerűbb látványossága. Az azonos elnevezésű hegy tetején, 855 méter magasan fekvő kastély komoly átalakításon esett át az elmúlt években. Minden évszakban fantasztikus látványosság, de ősszel csodaszép kilátás nyílik a tornyából a tájra. Lenyűgöző látvány!

5. Sziklás-hegység – Alberta, Kanada

Fotó: Getty Images

A kanadai Sziklás-hegység az UNESCO világörökségének része. A lenyűgöző csúcsok és az alpesi tavak egész évben csodaszámba mennek és vonzzák a természetkedvelő kirándulókat. A Jasper Nemzeti Parkban a vörösfenyők tűi augusztus végén kezdik megváltoztatni a színüket; a többi, környéken található nemzeti parkban szeptember és október eleje között kezdenek megjelenni az arany tónusok, amelyek egészen elképesztő látványt nyújtanak.

+1. Vadása tó – Őrség, Magyarország

Fotó: Bakos Molly/Funzine.hu

Azért itthon sem szenvedünk hiányt az őszi tájak pompájában. Az Őrség hazánk egyik leginkább érintetlen területe. A tájat hatalmas erdőségek borítják, melyek ősszel különleges színekkel öltöztetik fel a vidéket. Itt található a Vadása tó is, melyet különleges lombok vesznek körbe. Ezek alatt sétálva fedezhetitek fel a Malomgát tanösvényt. Csodaszép őszi kirándulóhely.

 

Nyitókép: Getty Images

Forrás: mentalfloss.com, funzine.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: