6 férfit kérdeztünk, ők mit gondolnak Schobert Norbi legutóbbi kijelentéseivel kapcsolatban

Annak ellenére, hogy úgy tűnik, a fitneszguru pontosan tudja, mit gondolnak a férfiak, mi is megkérdeztük őket a témával kapcsolatban.

Norbi elég hülyén fogalmazott. Azt gondolom, ha valaki élő bejelentkezést tesz egy ilyen érzékeny témában, akkor jól meg kell gondolni, hogy mit mond. Nyilván van némi igazságtartalma annak, ami elhangzott, de az általánosítás óriási hiba volt. Az meg egyértelműen hülyeség, hogy azért mennének tönkre a házasságok, mert a nők meghíznak szülés után. Talán annyiban volt igaza, hogy sok férfi számára valóban kevésbé vonzó egy nő miután felszed 20 kilót. Az a fontos, hogy egy párkapcsolatban mindketten odafigyeljenek arra, ami a másiknak fontos. Ha egy nő a szülés után felszed 20 kilót, amit másfél-két év után sem szeretne leadni, úgy, hogy látja, a férjének ez problémát jelent, az gond. Persze olyan is előfordul, hogy valaki próbál lefogyni, de nem sikerül, a próbálkozást szerintem már értékelni kell, ugyanakkor egyénfüggő, hogy az adott kapcsolat meddig bírja el ezt a helyzetet.

(Tibor, 35)

„Bár Norbi véleménye nagyon túlzó és teljes mértékben nem értek vele egyet, az igaz, hogy a kapcsolatban élők egy idő után gyakran elhanyagolják magukat, ami rossz hatással lehet kettejük viszonyára. Szerintem minden embernek a saját egészsége miatt kellene foglalkoznia a testsúlyával, nem pedig a párja kedvéért. Egy meghízott, magára igénytelen férfi/nő látványa valóban nem izgató, de egy jó párkapcsolatnak nem lehet csupán a vonzó külső az alapja.”

(Péter, 28)

„Nincs gyermekem, Neked van. Nincs feleségem. Neked van. Van édesanyám, Neked is. Engem sok nő vesz körül. Téged is. Te mindenkit súlyokban mérsz. Én az embert látom. Én várom, hogy a jövőbeni feleségem döngő léptekkel érkezzen a hálószobánkba gyermekünkkel a karján. Te három gyermek után sem érted ennek szépségét. Én bocsánatot kérek helyetted. Te bejelented, hogy mától kapható a norbi update csokoládés-kókuszos csiga. Én 24 éves vagyok. Te 48. Én férfi vagyok, Téged nem tartalak annak.”

(Valentin, 24)

Mindamellett, hogy szerintem ez az egész részben egy marketingfogás, van, amiben egyetértek Norbival. A férfiak tényleg vágy alapon vannak együtt a másikkal és nem feltétlenül, vagy nem csak lelki okokból. Nincs ebben semmi bicskanyitogató, inkább mögé kellene látni. Ez az egész egy reklám. Abban is egyetértek, hogy egy nőnek igenis törődnie kell magával. A barátnőm például sosem nézett ki olyan jól, mint most, de ha sokáig úgy festett volna, mint közvetlenül szülés után, akkor lehet, hogy elgondolkodtam volna. Nem hagytam volna el, de biztos vannak olyan pasik, akik ezt megtennék.

(Laci, 40)

Felháborítónak tartom a fitneszguru kijelentéseit. Mi van akkor, ha valaki hormonális okokból hízik meg? És ha valakinél egy súlyos betegséget diagnosztizálnak és le kell venni az egyik mellét, vagy olyan beavatkozásra van szükség, amely után már soha sem lesz olyan, mint „lánykorában”. Akkor az a megoldás, hogy elhagyjuk a másikat? Szerintem nem. Más dolog az is, ha valaki mondjuk „belepihen egy házasságba vagy egy párkapcsolatba”. Viszont, amikor egy nő életet ad egy gyermeknek, az csoda. Csoda, ami mindent felülír, még az alakot is.

(Ottó, 42)

Ez az egész pont ugyanaz, mint a Tesla törhetetlen üveg tesztje. A törhetetlennek kikiáltott üveg betört és aztán mindenki erről beszélt. Remélem, hogy Norbinak is csak az volt a célja ezzel az egésszel, hogy reklámozza a termékeit és magát. Ha ez nem így van, akkor sokkal butább, mint gondoltam.

(Palkó, 32)

Nyitókép: Juana Mari Moya/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: