6 hasznos applikáció, ami segít megőrizni a testi és mentális egészséged

„Robot jógik” a jó élethez

Ma már számos alkalmazás létezik sport, egészség és meditáció témában – cikkünkben összegyűjtöttük neked a legjobbakat, amelyek ingyenesek iPhone-ra és Androidra is. Telepítsd őket még ma!

Stop, Breathe & Think

Szeretnél kicsit kikapcsolni, de nem tudod, hogy kezdj hozzá? Egy robot jógi is szuper támaszt nyújthat. Ez az applikáció lesz a zen-mestered, aki már a légzésedből is képes megállapítani, hogy milyen a hangulatod, az eredményeid alapján pedig végigvezet egy személyre szabott meditáción. Az appot kezdőknek is ajánljuk, hiszen különböző hosszúságú programokat indíthatsz el, hogy fokozatosan építhesd be a napi rutinodba a rendszeres relaxációt.

Drink Water Reminder

Növelnéd a folyadékbevitelt, de mindig kimegy a fejedből, hogy innod kell? Tölts le egy programot, ami emlékeztet rá! Nagyon népszerű applikáció, rengetegen használják, és pont azt nyújtja, amit elvársz tőle: személyre szabottan támogatja, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyassz. Beállíthatod, mennyit szeretnél inni egy adott napon, az alkalmazás pedig jelez neked, amikor eljött az idő – az éjszakát leszámítva.

Számos applikáció támogatja a mentális kikapcsolódást

Fitpuli

A magyar fejlesztésű app egyik legnagyobb előnye, hogy okoskarkötővel vagy okosórával is kompatibilis. Azonnal képes begyűjteni az életmódodra jellemző adatokat, majd egy rövid elemzést követően visszajelzést ad az egészségügyi állapotodról ez alapján pedig személyre szabott megoldásokat javasol. Beállíthatod a legfontosabb célkitűzéseidet, mérheted az aktivitásod, az alvási időd, a hangulatod és a testsúlyod. Található benne egy orvosi modul is, amely nyomon követi a vérnyomásodat, a pulzusszámodat és a vércukorszintedet is.

7 perc edzés

Elfoglalt vagy, és az edzésre általában nem jut időd? Akkor hívd segítségül ezt az appot! Bárhol, bármikor elvégezhető, gyors gyakorlatokat mutat neked, amelyekkel az egész testedet átmozgathatod. Az alkalmazás a magas intenzitású köredzések hatékonyságát használja ki, amelyek bizonyítottan biztonságosak, hatékonyak és eredményesen fejlesztik az izomzatodat. Minden edzés alatt 13 különböző gyakorlatot kell elvégezned, amelyek egyenként 30 másodpercesek.

A futásban is társad lehet egy applikáció

Start Running: Couch to 5 k

Ez az applikáció kezdő futók számára nyújthat nagy segítséget azzal, hogy fokozatosan szoktat hozzá a rendszeres testmozgáshoz. Az alkalmazással mérheted a teljesítményedet, és kihívásokat állíthatsz magad elé, hogy fejlődj. A futásokat intervall szakaszonként kezeli a rendszer: ez azt jelenti, hogy a sprint és a kocogás folyamatos váltakozásával tartja magasan a pulzusszinted, ezzel támogatva a zsírégetést. A lefutott távot és a befektetett időt is méri a rendszer, így követheted a fejlődési folyamatod.

KalóriaBázis

Ez a legismertebb magyar kalóriaszámláló program, melynek célja, hogy támogassa a diétádat. Adatbázisában rengeteg ételt és alapanyagot megtalálsz, amelyekről az app tápanyaginformációkkal is szolgál. Ebben a programban vezetheted, hogy milyen ételeket fogyasztottál, és az aktivitási szintedet is ellenőrizheted. Az ezek alapján készült statisztikák segítségével pedig nyomon követheted, hol tartasz a kitűzött cél felé vezető úton.

Te melyiket próbálnád ki most azonnal?

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: