6 híresség, akik letették a poharat

Egyre több világsztár vállalja fel, hogy nem felhőtlen a kapcsolata az alkohollal. Tom Holland, Drew Barymore, Giselle Bündchen és Bella Hadid is inspiráló példa lehet azok számára, akik életmódot szeretnének változtatni.

Van, aki komoly függőséget hagyott maga mögött, van, aki a jobb élet reményében mondott le az alkoholról vagy a még annál is súlyosabb tudatmódosító szerekről. Egyre többen osztják meg a hírességek közül, miért hozták meg ezt a döntést és miben változott az életük, mióta a józanságot választották. Íme 6 példa a celebvilágból, akik büszkén vállalják, hogy letették a poharat.

1. Giselle Bündchen

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images

Giselle Bünchen idén szeptemberben mesélt arról egy interjúban, hogy több mint két éve nem iszik alkohot. A szupermodell azt is megosztotta, hogyan változott meg az élete, mióta elhagyta az italt: „Tisztább lettem. Korábban kicsit ködösebbnek éreztem magam. Most úgy érzem, nagyon jelen vagyok az életemben, és olyan dolgokat veszek észre, amelyeket korábban nem – mondta a modell. – Amikor nem iszom, sokkal jobban alszom. Szeretettel kell fordulnunk önmagunkhoz. Ha sokat kérsz a testedtől, muszáj megállnod és újra kell indítanod. Vigyáznod kell, hiszen ez az egyetlen »járműd«, ami van, nem igaz?

2. Tom Holland

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Tom Holland májusban beszélt arról, hogy akkor már egy éve és négy hónapja absztinens volt. A színész „A zsúfolt szoba” („The Crowded Room”) című sorozatban Danny Sullivan karakterét alakította – aki disszociatív identitászavarral küzd, ennek kapcsán beszélt a mentális egészség fontosságáról. „A mentális egészségről és annak erejéről tanulni, valamint a pszichiáterekkel beszélgetni Danny és Billy küzdelmeiről, nagyon hasznos volt a saját életemben is” – mondta Holland. Később egy podcastben elárulta, hogy egy „nagyon-nagyon piás” karácsony után indult el a józanság útján.

„Nagyon megijesztett. Azt vettem észre: »Hú, lehet, hogy van egy kis alkoholfüggőségem.« Úgy éreztem, nem tudok jelen lenni a társaságban (alkohol nélkül). Úgy éreztem, nem tudok elmenni a kocsmába és meginni egy lime szódát, nem tudtam elmenni vacsorázni. Nagyon-nagyon küzdöttem. Csak azt mondtam magamban: »Miért? Miért vagyok ennek az italnak a rabszolgája? Miért vagyok annyira megszállott a gondolattól, hogy megigyam ezt az italt?«” – mesélte a színész, aki arról is beszámolt, hogy számos előnnyel jár a józansága, és a környezetét is tudja inspirálni ezáltal. 

3. Bella Hadid

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bella 🦋 (@bellahadid) által megosztott bejegyzés


A szupermodell márciusban osztott meg egy Tiktok-videót, melyen Las Vegasban táncol. A videóhoz az alábbi feliratot írta: „5 hónapja alkohol nélkül.” A 26 éves sztár azóta újabb mérföldköveket ért el a józanság útján, Instagram-csatornáján megemlékezett a 10., ital nélkül eltöltött hónapjáról is, és ha jól számolunk, hamarosan eléri az egyéves álomhatárt is.

4. Drew Barrymore

Drew Barrymore
Fotó: John Lamparski / Getty Images

A színésznő őszintén osztotta meg, hogy 2016-os, „bénítóan nehéz” válása után kapott rá az alkoholra.  

„Egyszerűen próbáltam csillapítani a fájdalmat és jól érezni magam – és az alkohol teljesen ezt adta nekem” – ismerte el. Az egykori gyereksztár arról is nyíltan beszélt, hogy kamaszkorában szerhasználó volt, így hamar meglátta az alkohol kapcsán is a figyelmeztető jeleket.  

„Az ivás állandóan jelen volt az életemben. Azt éreztem, hogy: »Nem változhatsz. Gyenge vagy, és képtelen vagy arra, hogy azt tedd, ami a legjobb neked. Folyamatosan azt gondolod, hogy uralni fogod ezt a dolgot, de ez egyre jobban felülkerekedik rajtad«” – mondta egy interjúban a színésznő. Azonban miután szakemberhez fordult és terápiára járt, abbahagyta az ivást, és a gyerekeire, Olive-ra és Frankie-re összpontosított, valamint a 2020-ban elindult talkshowjának, a „The Drew Barrymore Show”-nak a felépítésére. Elmondta, hogy új karrierje adott neki „valamit, amire koncentrálnia kell” és „bele kell tennie” magát. „Adott valamit, amiben hihettünk.” – osztotta meg a műsorvezető. 

5. Eminem

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/Getty Images

A rapper (eredeti nevén Marshall Mathers) 2007-ben majdnem végzetesen túladagolta magát metadonnal. Ezután lépett a józanság útjára és 2020 áprilisában, az Instagramon ünnepelte meg, hogy 12 éve tiszta. Egy fotót osztott meg a jelvényével, melyet a jeles alkalomból kapott: „Egy tucat éve tiszta, könyvelve! Nem félek” – írta a poszthoz, utalva „I’m not afraid” („Nem félek”) című dalára.

6. Jessica Simpson

Jessica Simpson
Fotó: Michael Stewart/Getty Images

Korábban mi is beszámoltunk már róla, hogy az énekesnő több mint 5 éve józan életet él, a száraz november kapcsán tavaly az Instagram oldalán meg is emlékezett erről.

„Életem azon a pontján voltam, amikor a gyerekeim egyre idősebbek lettek, és minden mozdulatomat figyelték. Én pedig csak tisztán akartam látni. – mondta Simpson egy showműsorban – Meg akartam érteni magam, mert fel sem fogtam, mennyit iszom, és mennyi mindent elnyomok. Azt hittem, hogy ez bátorít, azt hittem, magabiztossá tesz, és valójában ennek az ellenkezője volt, elhallgattatott.”

A 2020-ban megjelent „Open Book” („Nyitott könyv”) című memoárjában a sztár felidézett egy halloween-partit, ahol néhány ital után egyszerűen nem tudta felöltöztetni a gyerekeit. „Rettegtem attól, hogy ilyen formában lássanak – emlékezett Simpson. Szégyellem, hogy azt kell mondanom, nem tudom, ki öltöztette őket a jelmezükbe aznap este.

Aznap este bevett egy altatót, hogy segítsen neki elaludni. „Bealudtam, féltem látni őket, féltem, hogy elbuktam. Bujkáltam, amíg el nem mentek, aztán ittam.” Simpson áthívta közeli barátait, és azt mondta nekik: „Le kell állnom. Valaminek meg kell változnia. És ha az alkohol teszi ezt velem, és ront a helyzeten, akkor abbahagyom.” 

 

Nyitókép: Marc Piasecki/WireImage/Getty Images

Forrás: lifeandstylemag.com

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: