6 nőnapi esemény, amin ott a helyünk!

Március 8. a mi napunk, ezért összegyűjtöttünk neked néhány girlpower programot, ahol megünnepelheted a nemzetközi nőnapot. Ráadásul március 9-én lesz 2020 első tízmilliószoros napja, szóval szabadítsd fel vasárnap a pozitív gondolatokat a csajokkal!

Legyen nőnap!

A 111. nőnapnak lesz egy különösen fontos üzenete is idén: a Hősök terén szervezett esemény kiáll a nők mellett, akik kapcsolati erőszak áldozatai, bántalmazottai. Vigyél magaddal egy szál sárga rózsát, és fejezd ki vele te is a támogatásodat, hiszen ez a kapcsolati erőszak elleni küzdelem nemzetközi jelképe. A rendezvényen többek között Farkasházi Réka, Lakatos Márk, Závada Péter, Király Linda, Oláh Ibolya, Halász Judit és Szabó Balázs is fellép majd.

Hol? Hősök tere, 1146, Budapest
Mikor? Március 8.

Nőnapi jógaszeánsz a dzsungelben

Irány a Király utcai dzsungel, azaz a Twentysix, ahol egy különleges jógaszeánszon vehetsz részt! A nőnapi foglalkozás középpontjában az érzelmek megélése, az öröm, és a nőiségünk ünneplése áll majd, szóval ha úgy érzed, hogy ezen a területen vannak gátjaid, problémáid, akkor már pakolhatod is az edzőszetted. Olyan gyakorlatsort vihetsz majd végig az órán, ami segít aktivizálni a szakrális csakrákat.

Hol? Twentysix, 1061, Budapest, Király utca 26.
Mikor? Március 8.

Hello Piac Nőnapi Design Vásár

Az Akvárium Klubban mindent megtalálhatsz vasárnap, amitől nagybetűs NŐNEK érezheted magad. Az ingyenes (és kutyabarát) rendezvényen természetes anyagokból készült, környezetbarát designkincseket találhatsz a fenntarthatóság és az egyediség jegyében, smink-, és életmód tanácsadáson, workshopokon vehetsz részt, és új frizurával is távozhatsz.

Hol? Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
Mikor? Március 8.

Nőnapi bodywork – csak nőknek!

Tudtad, hogy minden élmény, és érzés, amit átéltél az életed során, az elraktározódik a testedben, és bár tudattalanul, de befolyással van a kapcsolataidra, és a működésedre? A bodywork egy olyan önismereti módszer, ami támogat téged az érzelmi és szociális fejlődésedben, méghozzá beszélgetős és mozgásos blokkok váltakozásával. Szánd ezt a napot arra, hogy felfedezed önmagad és a nőiséged!

Hol? MagNet Közösségi Ház, 1062, Budapest, Andrássy út 98.
Mikor? Március 8.

Nemnőügy x pinazine: hogyan (ne) legyél feminista?

A nemnőügy x pinazine interaktív opentalkján többek között arról lesz szó, hogy milyen helyzetben van ma a feminizmus Magyarországon, és hogy egyáltalán mit is jelent a feminizmus? Egyenlő vajon férfigyűlölettel? Ez lenne a hímsovinizmus ellenpárja? A belépőd megvásárlásával a nemnőügy jövőbeli kutatásait, épülését és fejlődését támogathatod.

Hol? NOS, 1015, Budapest, Hunyadi János út 23/a
Mikor? Március 8.

Random Trip – Megyünk a borunk után! Turnényitó Koncert 

Idén éppen nőnapon indul el a Random Trip improvizációs koncertsorozata, méghozzá egy borkóstolóval összekötve. A turnényitó estén például a Pannonhalmi Főapátság, vagy a Bolyki Pincészet borait kortyolgathatod Járai Márk akusztik fellépése mellett, a választásban pedig Pauli Zoltán gasztro blogger, borszakember segít. És hogy kik táncoltatnak majd meg téged a koncerten? Sena az Irie Maffiából, Pásztor Anna és Pásztor Samu az Anna & The Barbiesból, Vitáris Iván az Ivan & The parazolból,  Vavra Bence a Talk2Nightból, Szebényi Dániel a Kowalsky meg a Vegából, Vígh Arnold, DJ Q-Cee, Jász Andris a Kéknyúlból és persze Delov Jávor!

Hol? A38 Hajó, 1117 Budapest, Petőfi híd, budai hídfő
Mikor? Március 8.

Nyitókép: Ponomariova_Maria / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: