6 szuper tavaszi program a hosszú hétvégére

Programajánlónk március közepére

Töltsd aktívan a hosszú hétvégét, hogy igazán feltöltődve állj munkába hétfőn. A következő tavaszi programokat ajánljuk!

A hosszú hétvége remek alkalom arra, hogy végre kimozdulj és ne csak otthon, a kedvenc sorozatodat nézve töltsd a szabadidőd. A legtöbben ilyenkor külföldre utaznak, wellness szállodában relaxálnak, de azzal sincs gond, ha te pont nem foglaltál le egy ilyen utat. Bármikor dönthetsz úgy, hogy a nyakadba veszed a várost!

6 hazai programot ajánlunk neked, amelyekkel a március 15-i hosszú hétvégét feldobhatod!

Négy nő egy órában tárlatvezetés

Szeretnéd közelebbről megismerni az 1848-as forradalom nőalakjait? Petőfi Sándor felesége Szendrey Júlia, Batthyány Lajos gróf felesége Zichy Antónia grófnő, Kossuth Lajos felesége Meszlényi Terézia és Széchenyi István felesége Seilern Crescence grófnő életútját ismerheted meg M. Lovas Krisztina történész tárlatvezetésével. Mitől ilyen különlegesek? Hogyan alakult életük a forradalom és szabadságharc bukása után? Miben tudtak maradandót alkotni? Ezekre mind választ kapsz a délután 14 órakor induló tárlatvezetésen.

Borkóstolással egybekötött hajókirándulás a Dunán

Minden nap délután 14 órától indul a különleges sétahajózás a Duna Palotától, amelynek díja 10 600 Ft (diákoknak 9 900 Ft). A 1,5 órás kellemes hajóút során hét különböző hazai bort kóstolhattok meg, köztük a 3 puttonyos Tokaji aszút. Nagyon jó program, ha hét ágra süt a nap – amelyre szombaton vagy vasárnap van esély.

Hosszú túra a Normafán és jutalomsüti

Tudtad, hogy március 15-én nyílik az EBER Desszert cukrászda a zugligeti lóvasút-végállomáson? Ha már bejártátok az egész Normafát, átmozgattátok minden izmotokat, megküzdöttetek a széllel az Erzsébet-kilátó tetején, akkor tényleg megérdemlitek a sütit. Pattanjatok libegőre, utazzatok le és élvezzétek a finom falatokat egy meleg kávé vagy egy télbúcsúztató forralt bor társaságában. A megnyitón számos gyermekprogram és utcazene is várja az érdeklődőket, amelyek ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Fürdőznél? Irány a Hévízi Tófürdő

A Tófürdő, a fedett Terápiás Centrum és a Festetics Fürdőház az egyik legszínvonalasabb wellness-komplexum hazánkban. Nemcsak a gyógyvíz előnyös hatásait élvezheted, de a tó környezete is lenyűgöző és egyedi látványt nyújt. A fürdőzés élményén túl több tradicionális gyógykúrából és wellness-kezelésekből választhatsz. Iszappakolás? Súlyfürdő? Gyógymasszázs? Te melyikre neveznél be?

VII. Füredi Tavaszi Fesztivál a Balatonon

Március 15-17-én a VII. Füredi Tavaszi Fesztivál alatt ismét megelevenedik a reformkori városrészben az 1848-as forradalom. Tégy egy korabeli sétát, nézd meg a forradalmi néptánc-fellépést, pózolj a vándorfotográfus gépe előtt, vagy csak élvezd a forgatagot. Zenés programok és gasztronómiai ínyencségek egyaránt várnak. A fesztiválon a részvétel ingyenes, néhány programra kell csak jegyet váltanod.

Előadás a feleségek feleségéről Egerben

Egy ízletes Kossuth-kiflit a kávé mellé? És egy drámai előadást Szendrey Júliáról? A Hotel Senator-Ház és Étteremben pénteken délután 16 órától megnézheted a Feleségek felesége című melodrámát, ami Petőfi múzsájának állít emléket. Megelevenedik a költő és hitvese szerelmének több jelentős állomása is: például az atyai tiltás ellenére megkötött házasság és a koltói mézes hetek, ahol a Szeptember végén című vers is született. Ezeken felül a forradalom is hangsúlyt kap a darabban. Patka Heléna Petőfi néhány verséből és Júlia naplóbejegyzéseiből, leveleiből merített az írás során, a művet Patka László, dramaturg állította színpadra. Előzetes asztalfoglalás szükséges, a korhű uzsonna (tea, kávé, Kossuth-kifli) 2000 Ft-ba kerül.

Te merre indulnál?

Nyitókép: structuresxx/Shutterstock
Képek forrása: az MNM hivatalos Facebook-oldala; programturizmus.hu; EBER desszert hivatalos Facebook-oldala; csodalatosbalaton.hu; kisfaludyszinhaz.hu; senatorhaz.hu

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk: