6 szuper tipp, amivel 24 óra alatt is sokat javíthatsz a kapcsolatodon

Ne várj óriási dolgokra és a látványos gesztusokra, inkább vesd be ezeket az egyszerű lépéseket, amelyekkel akár egyetlen nap alatt is sokat javíthatsz a kapcsolatodon.

A múltkor hallottam valahol, hogy a hosszú párkapcsolatok velejárója az unalom és az ellaposodás. Szerintem ennek nem kell így lennie, mondom ezt lassan nyolc év párkapcsolat és az első év házasság után. Két ember egymáshoz kapcsolódását ugyanis nem feltétlen a nagy történések és a látványos gesztusok erősítik, hanem sokszor épp ellenkezőleg, az apró lépések egymás irányába, vagy épp egymásért. Szóval összeszedtem öt olyan egyszerű, de nagyszerű kis trükköt vagy lépést, amelyekkel te is sokat javíthatsz a kapcsolatodon, akár egyetlen nap alatt.

1. Így javíthatsz a kapcsolatodon már reggel

Ha erre neked is az az első gondolatod, hogy főzöl egy kávét a párodnak, akkor nem is jársz vele messze attól, amit ennél a pontnál mondani szerettem volna. A kávéval engem amúgy is meg lehet nyerni, de most vonatkoztassunk el ettől. Szóval, ha már a reggelt úgy indítanád, hogy kimutatod a szereteted, és tennél valamit a kapcsolatotokért, az alábbit pillanatok alatt megteheted. Gondold át, mitől érezné úgy a párod, hogy szereted, gondolsz rá és azt szeretnéd, ha jó lenne a napja. Ha néhány mondattal ezelőtt emlegetett kávé az, akkor kelj fel kicsit előbb, mint ő, és főzz neki egy isteni kávét. De nálunk beválik, ha reggeli előtt elintézem a mosogatógépet (ez általában a férjem dolga). Vagy ha a konyhapultra készítek neki egy protein szeletet és egy kis müzlit, amikor kora reggel edzésre megy, és nincs ideje reggelizni.

2. Intézz el valamit helyette

Napok óta mondogatja, hogy van valami, amit el kell intéznie, de tudod, hogy akkor lenne a legboldogabb, ha valaki megtenné helyette? Akkor itt a lehetőség! Irány a hivatal, vagy ha lehet, néhány kattintással fizesd be helyette azt a bizonyos csekket. Lehet, hogy ez elsőre nem tűnik romantikusnak, de a párod biztosan nagyra értékeli majd. A megmaradt energiáit pedig ő is a kapcsolatotokra fordíthatja.

3. Egy különleges üzenet

Ha reggeltől estig nem találkoztok, mert ő az irodában van, te pedig home office-ból dolgozol (vagy fordítva), akkor adja magát a kérdés: mégis hogyan tudnál tenni a kapcsolatotok erősítéséért, elmélyítéséért? A jó hír, hogy erre akkor is van mód, ha személyesen csak reggel és késő délután vagy este találkoztok. Például, szerintem jó ötlet, ha nap közben küldesz neki egy sms-t, amiben felidézed az egyik kedves közös emléketeket. Vagy épp azt, miért szerettél bele. Ha 10-15 éve, vagy még régebben együtt vagytok, már maga az sms is nosztalgikus érzésekkel fogja eltölteni, a romantikus/vicces közös emlék meg aztán pláne megmelengeti a szívét. De az biztos, hogy a tiedet is.

4. Közös edzéssel is javíthatsz a kapcsolatodon

Bár ez elsőre különösnek tűnhet, de mi úgy érezzük, nálunk a közös edzés is abszolút erősíti a kapcsolatot. Ehhez persze az is kell, hogy van legalább néhány olyan mozgásforma, amit mindketten szeretünk, és egyikünknek sem kell olyan sportot űzni a másik kedvéért, amit igazából nem akar. Mi edzőterembe szoktunk menni, ahol a páromnak nagyon tetszik, hogy megmutathatja nekem a kedvenc gépei működését, vagy segíthet a legmodernebb futópadok beállításaival. De a szabadban is szoktunk együtt futni, máskor pedig a nappaliban tornázunk, aminek általában nagy röhögés a vége. Az együtt nevetés egyébként is pozitív, hiszen nemcsak a kötődést erősíti, hanem arra is emlékeztet, milyen jó együtt lenni azzal, akit ennyire szeretünk.

Miért jó nektek a közös edzés? Az olyan tevékenységek, amelyek felpörgetik a szívritmust, endorfint szabadítanak fel. Ezek mindkettőtöket boldoggá, energikussá és izgatottá tesznek. Ez pedig, ahogy a Theeverygirl.com írja, egyben a kötődés egy új módja is.

5. Az elalvás előtti 10 perc

Próbáljatok egyszerre lefeküdni, ami a kapcsolódás és a közelségérzet miatt fontos. Ha nem is egyszerre alszotok el, legalább pihenjetek egymás mellett, fogjátok egymás kezét, és váltsatok pár szót a napotokról.

Ezt a hálarituálét is kipróbálhatjátok: kérdezd meg a párod, miért volt a leghálásabb ezen a napon a kapcsolatotokat illetően. Mondhat egy-két dolgot, de nyilván többet is – amennyi eszébe jut. Aztán ő teszi fel a kérdést, és te mondasz néhány gondolatot. Ezeket nem kell bő lére ereszteni, elég annyi is, ha megköszönöd, hogy finom kakaóscsigát hozott reggel a pékségből, vagy levitte helyetted a kutyát vagy a szemetet.

6. Ezért (is) fontos az énidő a kapcsolatban

És végül, de nem utolsósorban ne feledd, hogy még egy dologgal javíthatsz a kapcsolatodon: ha önmagadra is szánsz időt. Az énidő ugyanis nemcsak azért jó, mert feltölt, és utána több energiád lesz a párkapcsolatod erősítésére is, hanem azért is kell, mert így alkalmad nyílik még jobban megismerni, megszeretni és becsülni önmagad. Ha ez elmarad, egy idő után kétségek vegyülhetnek az önszeretedbe, ezután pedig azt is megkérdőjelezheted, hogy a párod igazán szeret-e. Ennek esélyt se adj, inkább töltődj, erősödj egy kis énidővel rendszeresen, hogy utána önmagadnak és a kapcsolatodnak is a legjobbat tudd adni magadból.

Nyitókép: Jonathan Borba/Unsplash

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: