6 divattrend, ami az őszi-téli szezonban hódítani fog

Listába szedtük, idén mely trendekért fogunk rajongani.

Mielőtt a koronavírus-járvány teljesen felborította volna a világ rendjét, még éppen jutott idő arra, hogy a divatházak a 2020 őszi-téli kollekciójukat felvonultassák a legnagyobb divatheteken. Februárban és márciusban New York, London, Milánó és Párizs legnívósabb bemutatóit nézhettük végig, amik alapján bátran kijelenthetjük, idén sem lesz hiány a drámai részletekből és a különleges szabásokból. A klasszikus stílus rajongói ugyanúgy megtalálhatják kedvenc trendjeiket, mint azok, akik szeretik a nem mindennapi, egyedi megoldásokat. Ha kíváncsi vagy, mi fog nagyot szólni az elkövetkező hónapokban, akkor görgess tovább!

Hadd szóljon a heavy metal!

Fotók: Victor Boyko, Kristy Sparow/Getty Images

Idén ősszel nem a zenei műfaj, sokkal inkább a metálfényben csillogó ruhadarabok kerülnek a főszerepbe. A fémesen ragyogó arany- és ezüstszínű ruhák/kiegészítők a szezon legnagyobb sztárjai lesznek, de készülj fel, mert ezek a darabok azonnal magukra vonzzák a kíváncsi szempárokat. Most minden belefér: jöhetnek a metálosan csillogó ruhák, kabátok, nadrágok, cipők és ékszerek is. Meríts inspirációt Isabel Marant darabjaiból, Alberta Ferretti vagány öltönyszettjeiből vagy Philipp Plein rocksztárokat megidéző darabjaiból!

Vissza az iskolapadba!

Fotók: Victor Boyko, Estrop, Peter White/Getty Images

Ha ősz, akkor iskolakezdés. Ha iskolakezdés, akkor back to school trend. A diákéveket idéző kockás mellények, szoknyák és ingek minden évben hódítanak, de a dizájnerek a 2020 őszi-téli kollekciók bemutatóin a megszokottnál is nagyobb érdeklődést mutattak a trend iránt. Skótmintás darabok, V-nyakú kötött kardigánok és mellények, illetve midi szoknyák sora vár a divatmárkák üzleteiben is.

Színes és vagány

Fotók: Peter White, Tullio M. Puglia6Getty Images

A bőrruha már önmagában magabiztosságról árulkodik, ám ha ezt egy feltűnő színnel párosítod, akkor biztosan megütöd a „hűha-faktort”. Az ismert dizájnerek körében elképesztő népszerűek a színes bőr és műbőr darabok, Párizsban például a Saint Laurent kifutóján láthattunk néhány lélegzetelállító kabátot, testhez simuló ruhát és nadrágot, de mi a Salvatore Ferragamo és a Khaite kollekciójából is szívesen elfogadnánk néhányat.

Nagymamáink kedvence, a patchwork újra hódít

Fotók: Estrop/Getty Images, @b_o_r_b_a_l_a_/Instagram

A patchwork technika még sosem hozott minket annyira lázba, mint idén ősszel. A divattervezők egyszerűen nem tudtak betelni a precíz munkát igénylő eljárással és fantáziájuknak köszönhetően káprázatos ruhadarabok születtek, amiket a divathetek közönsége is megcsodálhatott. A hobbivarrónők között is kedvelt technikával kifejezetten izgalmas termékek készíthetők: a különböző árnyalatú farmeranyagokkal sosem lehet mellélőni, de a bátrabbak különböző textíliák és színek keverésével is kísérletezhetnek.

Ha szubkultúra, akkor punk

Fotó: JP Yim, Slaven Vlasic/Getty Images

A zenei és stílusirányzatról a legtöbb embernek azonnal a punk nagyasszonya, Vivienne Westwood neve ugrik be, de idén nem az ő márkája volt az egyetlen, amire ez a szubkultúra nagy hatással volt. A szakadt farmerek, a bőrdzsekik, a biztosítótűk és a szegecsek például a Monse, az R13, a Zimmermann és Vera Wang kifutóján is kiemelt szerepet kaptak. Mi azt mondjuk, ha még nincs a gardróbodban egy vagány punk stílust idéző darab, itt az ideje, hogy beszerezz egyet.

Rojtokkal érkezik a lazaság

Fotó: Victor Boyko/Getty Images

Ha az év elején bemutatott kollekciók apró részleteit megfigyeljük, azt vehetjük észre, hogy a rojtok ismét visszatértek a divatba. A kabátok ujján, a derékvonalon, sőt még a nadrágok szárán is feltűntek ezek a díszítőelemek. A kifutókról pedig egyenes út vezet a mainstream divatba, ezért idén az üzletek kínálatában is sok olyan termékkel találkozhatsz, amit hasonló díszítés tesz különlegessé. A rojtok remekül mutatnak a bőr és a farmeranyagokon és szinte bármilyen szetthez könnyen párosíthatók. Vess egy pillantást Gabriela Hearst és a Dior bemutatóin készült fotókra és garantáljuk, te is beleszeretsz majd ebbe a trendbe.

Nyitókép: Aurelien Meunier/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: