6 újévi „beauty” fogadalom, amit jó ha betartasz

Már kész a 2021-es bakancslistád, mindent beterveztél sőt, az álomtáblád is rajtra kész? Nem árt a szépségápolás terén is beújítani! Eláruljuk, mire kell(ene) odafigyelned az új évben!

Mindenki szeretné egészségesnek és szépnek érezni magát. Egy-egy új szokás bevezetése valóban sokat hozzáadhat a jóllétünkhöz. A következő 6 fogadalom segít abban, hogy 2021-ben is sugárzóan szép legyél!

1. Gondolj többet magadra!

Egészséges belső nélkül nem igazán érhető el a természetesen szép, egészséges külső sem. A pattanásaidnak, a puffadásnak, a fakó vagy épp zsíros bőrnek mind-mind megvan a maga oka. 2021-ben szánj sokkal több időt magadra a táplálkozás és a mozgás terén is. Emellett, ha van bármilyen komolyabb egészségügyi tüneted, akkor épp itt az ideje utánajárni a dolognak és felkeresni a háziorvosodat!

2. Emeld ki azt, amit szépnek találsz magadon!

Mindenkinek van legalább egy olyan testrésze magán, amit kételyek nélkül szeret. Hangsúlyozd ki azt, amire a legbüszkébb vagy, legyen az genetikai adottság, vagy épp valamilyen kemény munka eredménye. Ha a szemed vagy az ajkad a kedvenced, bátran emeld ki egy kis sminkkel! A formás homokóra alakodért vagy oda? Akkor jöhetnek a feszesebb, alakot domborító ruhák! Légy tisztában azzal, hogy milyen adottságaid vannak, és hangsúlyozd őket bátran!

3. Fogszabályozás, látásjavítás – Elég a halogatásból!

Már évek óta halogatod, pedig valójában megkönnyítené a mindennapjaidat? 2021 legyen a pozitív változások és a ’Belevágok!’ attitűd éve az egészséged szempontjából is! Félsz a fogszabályozástól, mert úgy érzed, biztosan elrontaná a mosolyod? Kukába a hiúsággal, ráadásul már léteznek nagyon visszafogott, szinte láthatatlan fogszabályozók is, úgyhogy a kifogások ideje lejárt. Ha a látásod élességéről és a szemed egészségéről van szó, akkor még inkább tabu a kifogások keresgélése!

4. Merj kísérletezni!

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mondj le a jól megszokott, bevált dolgokról, inkább csak azt, hogy légy bátrabb. Például sminkek terén nyugodtan válassz harsányabb színeket, ha úgy tartja kedved. A loboncodra is lehet, hogy ráfér már egy kis színfrissítés, hát vágj bele bátran!

5. Indítsd a napodat nyugiban!

Ha kell, ébredj és feküdj le korábban, de ne kapkodás jellemezze a reggeled, mert az meghatározhatja az egész napot. Főzz egy finom és egészséges gyógynövényteát, egyél egészségeset, dobj fel akár egy fátyolmaszkot, vagy meditálj, ha ahhoz van kedved. Lehet, hogy el sem tudod egyelőre képzelni ezt a reggeli rituálét, viszont gyökereiben változtathatja meg az életed. Ha szkeptikus vagy, próbáld ki 2 hétig, és utána szinte biztos, hogy nem mondasz le erről a rutinról.

6. Jobb a természetes!

Nyiss a természetesebb alternatívák felé a szépségápolásban is. Figyelj oda jobban a fenntarthatóságra, a bőröd egészségére, és minden egyes kozmetikum megvásárlása előtt ellenőrizd az összetevők (INCI) listáját. Persze a natúrkozmetikumokkal szemben is érdemes körültekintőnek lenned!

Nyitókép: Dirk Lindner/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: