7+1 jótékonysági akció, amivel decemberben segíthetsz másoknak

Az adventi időszak alatt számos jótékonysági akció szerveződik, amivel fontos ügyeket támogathatsz – és szebbé teheted mások karácsonyát. Összegyűjtöttünk neked 7+1 kampányt, amihez érdemes csatlakoznod!

Segíts a menhelyi állatoknak!

December 8-án vasárnap számos lehetőséged lesz arra, hogy segíts az otthontalan állatoknak, és az őket befogadó menhelyeknek. Például kiválaszthatod a NOÉ Állatotthonban a Karácsonyi Kedvencedet, akit megajándékozol valamivel, vagy meglátogathatod a Rex Kutyaotthon Alapítvány védenceit is. A Hangya Közösség Alapítvány pedig jótékonysági vásárt és élelmiszergyűjtést is szervez erre a napra, amivel a vidéki menhelyeket támogatja.

„Loyalty is Royalty”

Ha éppen karácsonyi ajándékok után kutatsz a neten, nézz szét a DORKO legújabb Loyalty is Royalty termékei között, az ezekből befolyt összegeket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Kutyaiskolája kapja majd. A DRK célja, hogy minél több látássérült ember mellé kerülhessen négylábú segítő.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Loyalty Is Royalty (@loyaltyisroyalty_drk) által megosztott bejegyzés,

Egyél jót, tegyél jót!

Látogass el december 11-én a Jurányi Suterene-be ebédelni, mert a Füge csapata által főzött menü megvásárlásával a Gólem Színháznak segíthetsz abban, hogy új helyen tudják elkezdeni a 2020/2021-es évadot.

Amigos Karácsony

Szeretnél egy cuki karácsonyi zoknit, vagy egy pulcsit? Akkor rendelj december 16-ig az Amigos oldalán kapható, Varsányi Orsi grafikus által tervezett limitált kiadású darabokból, mert ezzel egy fontos ügyet támogathatsz! Az alapítvány célja, hogy szebbé varázsolják a súlyosan beteg gyerekek napjait, méghozzá a nyelvtanuláson keresztül, ez az oktatás kiegészül játékkal és kézműves foglalkozással is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amigos a gyerekekért (@amigosagyerekekert) által megosztott bejegyzés,

Cipősdoboz akció

Lepj meg egy kisfiút, vagy egy kislányt karácsonykor azzal, hogy telepakolsz neki ajándékokkal egy cipősdobozt. A meglepetések között lehet mesekönyv, és ifjúsági könyv, színező, játék, higiéniai felszerelés, édesség, íróeszköz, és egyéb iskolai felszerelés is. Ha kész vagy, csomagold be a dobozt és add le az akció egyik gyűjtőpontján legkésőbb december 19-ig. Sőt, ha személyesen nincs erre lehetőséged, online is elkészítheted a cipősdobozod!

MikulásGyár

A MikulásGyár adománygyűjtésére tisztító- és tisztálkodási szerekkel, ruhákkal, könyvvel, játékkal és édességgel is készülhetsz, de a szervezők arra kérnek mindenkit, ha lehet, minél több tartós élelmiszert (például konzerv, tészta, liszt, cukor, olaj) adj a rászorulóknak. A csomagodat december 21-ig leadhatod postán (a legtöbb helyen térítésmentesen), csak írd rá nagy betűkkel, hogy MIKULÁSGYÁR.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MikulásGyár (@mikulasgyar) által megosztott bejegyzés,

Támogasd az Új Szent János Kórház és Szakrendelőt!

Új Szent János Kórház és Szakrendelő honlapján találsz egy listát arról, hogy mik azok az eszközök, amik hasznosak lennének az osztályoknak a gyógyító tevékenységen túl. Az ott dolgozók ugyanis mindent megtesznek annak érdekében, hogy új ruhával, vagy takaróval ajándékozzák meg azokat a hajléktalan betegeket, akiket elbocsájtanak. De olyan dolgokat is felsoroltak, amik gyakran hiányoznak a gyermekükkel sürgősen kórházba érkező szülőknek: mint például a pizsama, törülköző, papucs.

+ 1

#nemluxustaska!

Bár ez a kampány majd csak karácsony után, pontosabban 2020. január 2-a és 31-e között várja az adományokat, már decemberben elkezdheted összerakni a csomagodat, azaz táskádat. A #nemluxustaska akció célja, hogy alapvető higiéniás termékeket és fehérneműket gyűjtsenek nehéz anyagi körülmények között élő, vagy hajléktalanná vált nőknek. Szeretnének segíteni nekik abban, hogy még egy ilyen nehéz helyzetben is megőrizhessek a méltóságukat és nőiségüket. A kampányt azért januárra időzítették, hogy rámutathassanak, nemcsak decemberben van szükség összefogásra, a téli hónapokban végig sok támogatásra van szükség.

Nyitó kép: CatLane / Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: