7 alapszabály, amit be kell tartanod, ha vörös rúzst viselsz

A maszkviselés mellett sem kell mellőznöd a rúzsokat, viszont mielőtt felvinnél egy merészebb, vörös árnyalatot, nem árt néhány alapszabályt megjegyezned!

A nagy klasszikus, a vörös rúzs több ezer éve egy fontos alapdarab a nők neszesszerében. Viszont a feltűnő árnyalatot tudni kell jól viselni. Ebben segít ez a hét alapszabály!

1. A vörös rúzs mellé pingálj visszafogott szemsminket

A megjelenésed attól lesz igazán különleges és lehengerlő, hogy hagyod érvényesülni az ajkadon a feltűnő árnyalatot. Ehhez az kell, hogy a szemeidet kevésbé hangsúlyozd a sminkkel, elég mindössze egy egyszerű fekete tusvonalat húzni.

2. A kontúrceruza a barátod

A kontúrceruza nem a múlté, a nyolcvanas évek nagy favoritját most is bevetheted a sminkelésnél! Úgy tudod jól használni, ha nemcsak kontúrozol vele, hanem átsatírozod az ajkad egészét. Ezután vidd fel az ezzel megegyező árnyalatú vörös rúzst. A végeredmény tartós és szép.

Mac
Szájceruza (Ruby Woo), MAC 6900 Ft

3. Vörös rúzs napközben

A nagy klasszikust akár napközben is felviheted, viszont ilyenkor ügyelj arra, hogy a szemeidet kevésbé hangsúlyozd. Felejtsd el a füstös szemeket, azt hagyd meg az esti partira!

4. Öltözködj a rúzsodhoz

Passzintsd a ruhádhoz a sminked! Ez a szabály hatványozottan igaz, ha vörös rúzst szeretnél feltenni, mivel ez már önmagában véve hangsúlyos kiegészítő. Egy fekete ruhát fantasztikusan feldob a klasszikus vörös rúzs, de ha például egy piros ruhát vagy ruhadarabot viselsz, akkor igyekezz egy azzal nem teljesen megegyező, másik árnyalatú piros rúzst választani, így nem lesz túl sok az összhatás.

The Body Shop rúzs
Lip&Cheek pirosító és ajakszínező (Deep Berry, 029), The Body Shop 5190 Ft

5. A vörös rúzs is lehet visszafogott

Sokan ódzkodnak a merész árnyalattól, pedig, ha ügyesen csináljuk, akár még visszafogott ajkakat is pingálhatunk vele. Miután felpuhítottad egy ajakbalzsammal a szád, óvatosan, középről indulva az ujjbegyed segítségével ütögess be a rúzsból. Ezzel megkönnyíted a dolgod, hiszen azzal, hogy lassanként viszed fel a színt, el tudod dönteni, hogy melyik az az erősségű árnyalat, amit még el tudsz viselni magadon.

6. Találd meg a saját árnyalatod

Még mielőtt letennéd a voksod egy árnyalat mellett nézd meg, hogy az biztosan passzol-e a bőrtónusodhoz és a szemszínedhez. A napbarnított bőrön jól mutatnak például a narancssárgába hajló árnyalatok, a piros hűvösebb, kékes árnyalatai optikailag fehérítenek a fogakon, a sápadtabb arcbőrhöz pedig érdemesebb a vörös hűvösebb árnyalatait előnyben részesíteni.

Avon ColorTrend félmatt ajakrúzs
Color Trend félmatt ajakrúzs (Orange), Avon 1199 Ft

7. Fontos a textúra

Ha továbbra is túlságosan merésznek tartod ezt a színt, akkor válassz egy áttetsző, pigmentben nem annyira gazdag textúrájú rúzst. Ezek ráadásul legtöbbször olyan formulák, amelyek egyszerre színezik és ápolják, hidratálják is az ajkad!

Forrás: redonline.co.uk
Nyitókép: Plume Creative/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: