7 baráttípus, aki 30 év alatt megfordul az életedben

Rájuk ismersz?

A barátok melletted állnak a nehéz időszakokban, formálják a karakteredet és még szebbé teszik a nagy pillanatokat. Ha szerencsés vagy a következő 7 baráttípus 30 éves korodig felbukkan az életedben.

Az életünk állandó tényezője, hogy mindig változik. Ebben az örök megújulásban jó, ha mellettünk vannak a barátaink, akik biztos pontok lehetnek. Egy barát tükröt tart nekünk, hasonló vagy éppen a teljesen ellentétes személyisége segíthet más színben látni a világot. Az alábbi baráttípusok mind tanítanak téged az utadon, és a sok nevetéssel, az őszinte hallgatással, nagy beszélgetésekkel színesebbé teszik az életed:

1. A szociális pillangó

A barát, akit mindenki ismer. Ő a híd, aki összeköt különböző társaságokat, hiszen mindenkivel jóban van. Képben van a legújabb pletykákkal, és mellette kizárt, hogy beálljon a kínos csend. Mindig tudod kivel van és mit csinál, mert a netes lábnyoma nagyobb, mint egy jeti tappancsa. Mellette biztosan új ismeretségekre teszel szert.

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

A szociális pillangó bizonyítja azt az elméletet: akit ismersz, éppen olyan fontos, mint az, amit tudsz. Számára a kapcsolatteremtés nem nyűg, hanem az élet izgalmas része tele rengeteg lehetőséggel.

2. A régi barát

Ez a barátság a gyermekkorodig is visszanyúlhat. Ő az a személy, akivel a közös múltatok erős talajt képez a jövő bizonytalanságaival szemben. Ha az éjszaka közepén felhívod, hogy bajban vagy, ő akár pizsamában is kocsiba ül, hogy segítsen neked.

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

Ha ez a barátság kiállja az idő próbáját, akkor nagyon szerencsések vagytok. Egy régi barát ismer téged, mint a rossz pénzt, és veled együtt változik. Ő az, akinek a tanácsai szívből szólnak, és érdemes rajtuk elgondolkodni. Lehet jobban ismer, mint te önmagadat.

3. Az ellentéted

Igazából nem is tudod, hogy pontosan mi tart össze titeket, mert annyira különbözőek vagytok. Mégis van valami különleges az ilyen barátságokban. Pont a mássága az, amit szeretsz a barátodban. Folyton meglep a gondolkodásával, és téged is nézőpontváltásra késztet.

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

Ahogy a párkapcsolatban, úgy a barátságban is fontos tényező a kompromisszum. Mellette az élet pedig kompromisszumok sorozata. Viszont sokat tanulhatsz magadról, a világról, miközben tiszteletben tartod a barátod véleményét.

4. A szakember

Neki is huszonnégy órából áll egy nap, de ő mindenkinél aktívabb. Míg te örülsz, hogy épségben hazaérsz munka után, és csak nézel ki a fejedből, ő még összedob egy prezentációt, megfőz, kitakarít és téged is felhív telefonon. Mintha soha nem fáradna el. Hogy csinálja? Senki sem tudja, de nincs motiváció híján.

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

Ez a barátság a legjobbat hozhatja ki belőled. Azt mondják, az ember hajlamos átvenni a környezetében élők szokásait. Ha elegendő időt töltesz vele, akkor önmagad egy sokkal ambiciózusabb kiadásává válhatsz.

5. A srác

A férfi-női barátság sárgaköves útján bizony sok buktató és nehézség van. Egy pasi barátsága mégis kincset ér. Ő az a személy, aki miatt hiszel a rendes srácokban. A szüleid imádják, a barátnőid megakarják szerezni a telefonszámát, te pedig a testvéredként tekintesz rá.

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

Ennek a barátságnak egyedülálló a dinamikája. Megtanulod egy ellenkező nemű ember szemével látni önmagad, és elfogadni a véleményét. Lehet, hogy nem vele jársz wellnessezni, de egy telefonbeszélgetés is felér egy lelki spa-val.

6. Aki kilök a komfortzónádból

A szociális pillangóhoz hasonlóan neki is rengeteg ismerőse van. Imádja a spontaneitást, és felejtsd el, hogy otthon fog veled gubbasztani. Ha rajta múlik, akkor elmentek lézerharcolni, szerda este bulizni. Természetesen, minden spontán felindulásból történik, mert nem az a tervezgetős fajta. Viszlát pihe-puha komfortzóna!

A lecke, amit ebből a barátságból tanulhatsz:

Megtanulod megélni a pillanatokat, és kevesebbet fogsz feleslegesen agyalni. Olyan dolgokat is kipróbálsz, amelyeket egyedül soha nem mernél megtenni. Arra tanít, hogy ne agyald túl az életet, hanem éljed. Azt hiszem, néha ennyi pont elég, ugye?

7. Akitől elbúcsúzol, amikor 30 éves leszel

A húszas éveid tele vannak izgalmakkal, új lehetőségekkel és nagy csalódásokkal. Rengeteg ember átrohan az életeden, legyen szociális pillangó, vagy a srác a szomszédból. Sajnos, lesz olyan személy, aki harmincon túl nem kísér tovább az utadon. Közbeszólhat egy költözés, munkahelyváltás, házasság vagy a családalapítás. Egy a lényeg: emlékezz rá szeretettel, mert ő is sokat formált azon, akivé váltál. Ezért pedig csak hálás lehetsz neki.

Nyitókép: Dean Drobot/Shutterstock

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked

Legnépszerűbb cikkek: