7 dolog, ami miatt a svéd férfi minden nő álma

Tudtad, hogy a svéd fickók ritkán randiznak? Imádnak spontán ismerkedni, éppen ezért életük szerelmének megtalálásán sem görcsölnek sokat, ahogy azon sem, hogy ki végzi otthon a házimunkát. Egy korábbi kutatás szerint éppen ezért ők minden nő álma.

Nem véletlen, hogy a különböző boldogságlistákon a svédek minden éven benne vannak az első tízben. Életmódjuk a lagom, amelynek lényege a mértékletesség, az éppen elég” művészete. Nemrég pedig az is kiderült, hogy Európában a svéd férfiak a legháziasabbak, de nem ez az egyetlen érv, ami amellett szól, hogy behálózz egy svéd pasit:

1. Engedi, hogy átvedd az irányítást

Bármennyire is vonzónak és helyesnek tart, a svéd pasitól ne várd, hogy kezdeményezzen. Egészen egyszerűen azért, mert náluk nem szokás másokat megzavarni az aktuális tevékenységükben. Ez főleg akkor jó hír, ha bevállalós vagy és szeretsz irányítani egy kapcsolatban (és, ha utálod, hogy megzavarnak mondjuk relaxáció közben). A svédeknél nagyon fontos a nemek közötti egyenlőség, szóval nincs kimondott szabály arra vonatkozóan sem, hogy a férfinak kell megtenni az első lépést.

2. Szívesen cseveg veled egy üveg bor mellett

Ha imádsz bulizni, akkor tedd ezt egy svéd pasival! Mivel kissé gátlásosak, így jó ötlet lehet az elején egy borbárba szervezni a találkozótokat, de jó idő esetén díjazni fogja a piknik ötletét is. Kóstoljátok meg a kedvenc borodat, biztos, hogy pillanatok alatt megered a nyelve és jó hangulatban folytatódik a lazítás.

3. Szereti a közös időtöltést

Hallottál már a Fikáról? Ez egy ismert svéd szokás, ami nem mást jelent, mint egy kellemes kávészünetet. Ilyenkor a családdal, a munkatársakkal, a barátokkal összegyűlnek és finom desszerteket, szendvicseket fogyasztanak. Ha neked sincs ellenedre a napközbeni kikapcsolódás, akkor még egy érv szól amellett, hogy svéd férfit válassz.

4. Mindene a természet

Imád a szabadban lenni! Szerintük „Nincs rossz idő, csak rossz öltözék!” , szóval az összes romantikus kinti programodat egy csokorba gyűjtheted és előállhatsz velük, mert mindegyiket imádni fogja. Legyen az egy séta kettesben, gombászás az erdőben vagy egy tengerparti nyaralás. Kell ennél nagyobb szabadság?

5. Csak te vagy neki

Ha vagy olyan bátor és elhívod randizni, biztos lehetsz abban, hogy nincs más lány a képben. A svéd férfiak ugyanis egy időben több lánnyal nem találkozgatnak. Nem beszélve arról, hogy számukra egyértelmű a nemek közötti egyenlőség. Ebből adódik, hogy mélységesen elítélik például azokat a férfiaka, akik látványosan stírölnek egy nőt az utcán.

6. Nem akar mindenáron feleségül venni

Jó hír ez azoknak, akik nem akarnak férjhez menni! A legtöbb svéd ugyanis nem ragaszkodik a házassághoz, szerintük ez egy régimódi és teljesen szükségtelen dolog. Enélkül is tudnak boldogan, szeretetben és egy családként élni!

7. A latte pappor jelenség

Ha végül mégis úgy döntenél, ideje családot alapítani, és összekötnéd az életed valakivel, a svéd férfi ebben az esetben is remek választás. A svédek nagyszerű családapák, aminek hátterében valószínűleg az ország sajátos jogszabályai állnak. 1974-ben Svédország volt a világ első állama, ahol a szülési szabadságot felváltotta a nemhez nem kötött szülési szabadság. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a férfiak is otthon maradhatnak a gyerekükkel, nekik is ugyanúgy jár a fizetett szabadság. Nem csoda, hogy a dolgozó nők aránya is a svédeknél a legnagyobb az Unióban, 78,3%.

Nyitókép: Fabrice LEROUGE/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: