7 helyzet, amikor azt hiszed, hogy cukik a gyerekeid, más viszont kikészül tőlük

A gyerekek alapvetően imádnivalóak, de azért előfordul, hogy a szülők nem érzik velük kapcsolatban a határokat.

Nemrég a postán álltam egy elég hosszú sorban, amikor egy anyuka lépet be a tündéri kisfiával. Tényleg irtó cuki kis kölyök volt, ráadásul nagyokat kacagott mindenen, azon az édes gyerekhangon. De egy idő múlva ez a tündéri hang folyamatosan kérdezett is, és nyilván elkezdte unni magát, amivel meg mindenkit idegesített. Többen is maguk elé akarták engedni a hölgyet, de ő máig sem értem, hogy miért, nem kért a kivételezésből. Így aztán a kisfiú hangjától zengett az egész posta, aki egy ponton túl a két ügyféltérben lévő széket kezdte húzni-vonni körbe a helyiségben. Az anyuka úgy érezte, hogy ez így rendben van, a kicsi leköti magát, még kérte is, hogy ne szóljon rá senki, mert akkor üvölteni fog. Mindenki állt döbbenten, senki nem szólt, de a kisfiú egy idő után ennek ellenére is kiabálni kezdett. Amikor a postás hölgy kérte meg az anyát, hogy legyen már kedves, és jöjjön előre, akkor még ő volt felháborodva, hogy nincsenek tisztelettel a gyerekére, aki milyen jól elszórakozik. Szerintem pedig pont, hogy voltak, és ha már az első felajánlásnál elintézik a csomagfeladást, akkor már régen a játszótéren szórakozhatott volna a kisfiú.

A legédesebb gyerektől is könnyen falra lehet mászni

Amikor az embernek gyermeke születik, az rengeteg dolgot felülír. Nyilván alap, hogy teljesen másképp nézünk onnantól a gyerekekre és a kisgyermekes szülőkre, de azért azt mégsem jogos mindenhol elvárni, hogy mindig tekintettel legyenek ránk. Az is teljesen normális, hogy a saját gyerekével a szülő elfogult, esetleg többet is megenged neki, mint amennyit mástól elvisel. Sokszor előfordul, hogy a szülő „adja a lovat” a gyerek alá, mert úgy gondolja, hogy irtó cuki, amit mond, vagy tesz, pedig vannak helyzetek, amikor a legaranyosabb gyerek is idegesítő tud lenni.

gyerek virág gyerekek
fotó: FamVeld/GettyImages

Vajon ezt a 7 dolgot más gyerekénél is szórakoztatónak találnád?

1. Amikor feltartod a sort a kisgyerekkel reggel a pékségben, mert éppen tanítod neki, hogy ha vesztek valamit, azért fizetni kell. Elkezdi enni, de persze ő akarja kifizetni is a kakaós csiga árát, csak közben elejti az aprót, majd lehajol összeszedni és a csokis kezét végighúzza a tálaló vitrinen.

2. Amikor köztéren, vagy más háza elől letépkedik a virágot, te pedig nem érted, hogy miért szólnak rá, ahelyett, hogy örülnének, hogy szereti a virágot.

3. Amikor a kismotorral a járdán „száguldoznak”, és te felháborodsz, amikor az a felnőtt, akinek hátulról nekiment, kikéri ezt magának. Nem lenne egyszerűbb, ha ezeket a közlekedési eszközöket nem a legforgalmasabb városi utcákon használnátok?

4. Amikor a rokonoknak végig kell hallgatni a gyerek hegedűtudását, miközben még csak pár hete kezdte a gyakorlást.

5. Amikor a gyerek minden szembejövő kiskutyát megsimogatna és te a gazdájára haragszol, mert nem engedi neki.

6. Amikor többen várnak egy hintára a játszótéren, de a gyermeked már fél órája használja, te pedig úgy érzed, hogy neki ez jár. Főleg, mert ott legalább nyugiban elvan.

7. Amikor meg sem próbálod „megbeszélni” a gyerekeddel, hogy ne hangoskodjon, vagy veszekedjen a testvérével a villamoson/vonaton/repülőn, mondván, hogy attól úgysem fogja(ák) abbahagyni. Ha pedig valaki besokall a zsúfolt járművön, akkor te készülsz ki, ha szólni mer.

Forrás: purewow.com

Nyitókép: Halfpoint Images/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: