7 eldugott őszi szálláshely, ha csendes, természetközeli őszi pihenésre vágysz

A világ zajától távol szeretnéd élvezni az őszi természet ezernyi színét és csodáját? Ez a 7 őszi szálláshely telitalálat lehet! Van köztük erdei szállás, hangulatos vendégház, pihenőházak és luxus házikót is. Te melyiket választanád?

Bár még csak most kezdődik az ősz, lehet, hogy te olyan előrelátó vagy, hogy már a napokban leszerveznél egy miniszabit októberre vagy november elejére. A nagy kérdés persze ilyenkor mindig az úti cél, na meg persze az, hogy milyen jellegű szálláshelyre mennétek a pároddal. Ha idén egy wellnesshotel kényelme és ezernyi szolgáltatása helyett a csendet, a nyugalmat, a természet közelségét részesítenéd előnyben (bár meg kell hagyni, a wellnessel sincs semmi gond ), akkor talán épp jókor jön ez a kis összeállítás.

Válaszd ki a kedvenced, és bújjatok el kicsit egy szuper természetközeli szálláson a pároddal, amíg még ilyen gyönyörű az idő és ilyen színes a természet!

1. Deer Mountain Pihenőház

Ha minket kérdezel, a Deer Mountain az egyik leghangulatosabb őszi szálláshely, amit csak el tudunk képzelni. Hangulata egyszerre idézi vissza a nyári fesztiválok varázsát és az amerikai filmekben látott, sokunk kívánságlistáján szereplő erdei kis házakat. Ráadásul a környék is csodaszép: Nagymaros és a közeli erdő számos lehetőséget nyújthat nektek egy kis őszi kirándulásra, romantikus kikapcsolódásra.

2. Vackorkert Erdei Szállás

A Mátra és a Bükk találkozásánál fekvő, már a nevében is hihetetlenül cuki szálláshelyben nem fogtok csalódni. Akkor is szuper választás, ha nemcsak kettesben utaznátok, hanem a gyerekekkel, mert ők is imádni fogják ezt a természetközeli kis csodahelyet. Etethettek állatokat, hallgathatjátok a szarvasbőgést, és persze, bevásárolhattok a környék legfinomabb boraiból is.

3. Ablak a hegyre vendégház – Káli-medence

Az Ablak a hegyre egy olyan vendégház Mindszentkállán, ahol a múlt emlékeinek megőrzésével hoztak létre egy ízléses, modern helyet. Egy olyan vendégházat, ahol a tulajdonosok maguk is szívesen megszállnának. Hogy ez pontosan mit jelent? Látogassatok el oda a pároddal, kapcsolódjatok a hely különleges atmoszférájához, és élvezzétek a csendet, nyugalmat, na meg egymás társaságát!

4. BörzsönyPagony Pihenőház

Ebben a szuper vendégházban megvan minden, amire egy őszi szálláshelyen szükségetek lehet: jakuzzi, szauna, csend és nyugalom. Szép idő esetén a kert kizárólagos használata és a kerékpárok is hatalmas örömforrást jelenthetnek, de ha elromlik az idő, gond egy szál se, Netflix is van a házikóban!

5. Spalettás Porta

A gyönyörűen felújított, vidéki vintage stílusú szálláshely Somogy megye déli részén vár titeket. A csendhez, nyugalomhoz finom ételek, a természetben tett nagy séták, kirándulások, vagy infraszaunázás és dézsafürdőzés társul.

6. Wood House Parádóhuta

Egy csodás hegyvidéki boutique faház ígér felejthetetlen, romantikus őszi pillanatokat, ha a Mátrában szeretnétek eltönteni pár napot. A természet csodái szó szerint karnyújtásnyira vannak, és a környéken csodás kirándulóhelyek is várnak titeket. A szállásra visszatérve pedig akár a jakuzziban megmártózva is ráhangolódhattok az esti romantikára, és persze, egymásra!

7. Tree Houses Kapolcs – fedezd fel a Sziklákat

Kapolcs mellett, Csóromföldén épült ez az egyedülálló szálláshely, ahol nemcsak az észak-balatoni panoráma és az őszi táj élvezetében merülhettek el, hanem a forró pezsgőfürdőben és egymás társaságában is. Ezeket az épületeket Sziklának is hívják, mert távolról úgy néznek ki, belül viszont minden a luxusról és a nyugalomról szól. Ha mégis kimozdulnátok, elektromos biciklit is bérelhettek, azzal is élmény lesz felfedezni a tájat!

Nyitókép: asbe/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: