7 hely Magyarországon, amit érdemes felkeresned januárban

Nem kell feltétlenül messzire menni, ha kikapcsolódásra vágysz. Magyarország számos csodát rejteget, amelyeket izgalmas felfedezni, akár egy napos kiruccanás keretében is.

Pakold össze a családodat, vagy szervezd össze barátaidat, és látogassatok el Magyarország rendkívüli természeti kincsekben és vadvilágban bővelkedő turisztikai célpontjaira. Hét olyan különleges helyszínt ajánlunk, amely nemcsak látványosságokban, de akár programokban is bővelkedik, és kellemes kikapcsolódást nyújt az egész családnak.

1. Kőporosi Pincesor Hercegkút

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Judit Szőllősi (@judit.szollosi) által megosztott bejegyzés

A gyönyörű hobbitfalura emlékeztető pincesoron számtalan pincészet képviselteti magát, úgyhogy a kirándulást mindenképpen érdemes egy kis borkóstolással is egybekötni.

2. A zenélő 37-es út

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zoltán Ötvös (@otvos.zoli) által megosztott bejegyzés

Vajon kitaláljátok, melyik zeneszámot rejtették el az ország második zenélő útjában? Ha megközelítőleg 80km/h-val hajtotok végig rajta, akkor tökéletes minőségben élvezhetitek a tájat és a zenét is.

3. Tapolcai tavasbarlang

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Adamkó Krisz (@kriszadamko) által megosztott bejegyzés

A kép nem csalás, nem ámítás, a tavasbarlang tényleg elképesztő színekkel és élménnyel várja látogatóit. A kis csónakokban érdekes és romantikus túrát lehet tenni, amely gyermekeknek és felnőtteknek is egyaránt különleges program.

4. Noszvaj barlanglakások

A Bükk lábánál megbújó Noszvaj számtalan csodával kápráztatja el a látogatókat. Egyik ilyen az ősi hagyományos paraszti kultúra barlanglakásai, amelyek igazán izgalmas látványt nyújtanak, és mostanra a művészeti élet központi helyévé váltak.

5. Hubertlaki-tó

A Bakony mélyén meghúzódó tó eredetileg Eszterházy gróf vaditatójának céljából került kialakításra. A kristálytiszta vizű tavacska számtalan gőtének és más ritka élőlénynek ad otthont. A különleges kiálló facsonkok miatt rendkívüli látványt nyújt.

6. Szent György-hegyi bazaltorgonák

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fanni Boglárka (@fanniibogi) által megosztott bejegyzés

Egy különleges, természeti értékekben bővelkedő tanösvényen lehet megközelíteni a bazaltorgonák névre keresztelt képződményt. Az akár 30 méter magas, és 1.5 méter átmérőjű maradványok a Tapolcai vulkanizmus több mint 3 millió éves mementói.

7. Vajdahunyad vára

A gyönyörű történelmi épületcsoport télen-nyáron nagyszerű lehetőségeket kínál a látogatóknak. Az erdélyi gótikus kastély másolata télen a Városligeti Műjégpályáról fenomenális látványt nyújt, de számtalan más programot is tartogat.

Nyitókép: Szabolcs Sélley / EyeEm/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: