Itt a december, ideje elkezdeni a hangolódást: a legjobb karácsonyi filmek és egy sorozat a Netflixről, amelyekkel te is ünnepi hangulatba kerülhetsz

A decemberi estéken nincs is jobb kikapcsolódás, mint karácsonyi filmekkel hangolódni az ünnepekre.

Beléptünk az év utolsó hónapjába, és az adventi naptároknak köszönhetően elindult a visszaszámlálás a karácsonyi ünnepekig. Sok munkahelyen ilyenkor van a legnagyobb hajtás, és indul a versenyfutás a karácsonyi ajándékokért is. Ha úgy érzed, hogy a gyönyörűen feldíszített és ünnepi fényekbe öltöztetett lakás, a mézeskalács és forralt bor illatú karácsonyi vásárok ellenére sem kapott el a karácsony varázsa, akkor esti kikapcsolódásként jöhetnek a karácsonyi filmek, sorozatok. Szerencsére óriási a kínálat, ezek biztos, hogy segítenek ráhangolódni az év legszebb időszakára. A két legnagyobb klasszikust, az Igazából szerelmet és Reszkessetek, betörök! epizódjait direkt kihagytuk a felsorolásból, ezek maradjanak meg az ünnepekre.

1. Karácsonyi cserebere

Egy teljesen hétköznapi életet élő chicagói cukrász és egy jövendőbeli hercegnő rájönnek arra, hogy olyanok, mintha ikrek lennének. Akár a két Lottiban, helyet cserélnek és egymás bőrébe bújva próbálnak helyt állni a másik életében. Kezdetét veszi a rengeteg bonyodalom, és a szerepcserével együtt mindkettőjük élete gyökeresen megváltozik. Romantikus, habos-babos történet, gyerekeknek is ideális, hiszen karácsonykor igenis lehet hinni a csodákban.

2. Holiday

Kihagyhatatlan klasszikus a karácsonyra hangolódás időszakában. Mi sem lehet borzasztóbb az ünnepekben, mint újratervezni az életünket egy szerelmi csalódás után? Erre csak egy gyógyír van: az otthonunktól minél messzebbre utazni és megpróbálni túlélni a helyzetet. Két fiatal nő, két összetört szív. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, akivel évek óta felemás viszonya van. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanul maradnak, a férfi a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy a barátja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két elkeseredett lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban nem a tervek szerint alakul. Nemcsak a történet, a szereposztás is parádés: Cameron Diaz,  Kate Winslet, Jude Law és Jack Black.

3. Új barát karácsonyra

Az egész világ szerelmes, mindenkinek párja van és készen áll a családi vacsorákra az ünnepek alatt. Mindenki, kivéve Johanne. Miután eltökélt szándéka, hogy elkerülje a szerelmi életét feszegető kérdéseket, nekiindul, hogy megtalálja a karácsonyi vacsorákhoz illő tökéletes párt magának. De mint tudjuk, az ideális pasit általában sem könnyű megtalálni, miért menne ez simábban az ünnepekkor? Szeretnivaló, romantikus skandináv sorozat, minden giccstől és közhelytől mentesen.

4. Karácsonyi krónikák

Egy testvérpár elhatározza, hogy a betekintést nyernek a dolgok hátterébe, azaz meg akarják lesni a Télapót. Az ötlet beválik, de olyan kalandokba sodorja őket, amelyekről álmodni sem mertek soha. Van itt minden, mint az akciófilmekben, többek között karambol a Télapó szánjával, és úgy tűnik, az egész karácsony veszélybe kerül. De a testvérpár összefog a Télapóval, és lássatok csodát, megmentik a karácsonyt.

5. Karácsony veled

Vannak a többször újranézős, és vannak az egyszer elég kategóriájú filmek. A Karácsony veled inkább az útobbi, de egyszer viszont tényleg érdemes megnézni. Adott egy menő popsztár, akinek elfogynak a motivációi a zeneszerzés folytatásához. A közelgő karácsonyra viszont szinte kötelező lenne előrukkolni egy újdonsággal, ezért meglátogatja egy lelkes rajongóját. A téma és ötletkeresés közben váratlanul a szerelem is rátalál. A filmezéstől jó ideje tisztes távolságot tartó Freddie Prinze Junior feleségével, Sarah Michelle Gellarrel tért vissza egyet romantikázni.

6. A Jangle család karácsonya

Az egykor vidám játékkészítőt évtizedekkel ezelőtt elárulta megbízhatónak hitt segédje. Az életébe betoppanó kedves és kíváncsi unokája azonban új reményt hoz számára. Zenés, táncos, musicalszerű film, ami kissé eltér a tipikus karácsonyi filmek sorától.

7. 1000 kilóméterre karácsonytól

Raúl, miután élete minden szerencsétlen fordulópontja karácsonykor történt, úgy dönt, hogy visszavonul az ünnepek alatt, elutazik messzire, és elengedi a karácsonyt. A főnöke azonban másképp dönt, elküldi a karácsony legmeghatározóbb városába. Szálláshelyén egy tanárnővel kell osztoznia, aki éppen azon fáradozik, hogy megdöntse a világ legnagyobb élő betlehemének rekordját. Vajon Raúl hogy éli túl ezt a karácsonyt? Igazán szórakoztató, és nem mindennapi történet, szerethető karakterekkel a spanyoloktól.

Nyitókép: evgenyatamaneko/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: