7 könyvújdonság, amit nemcsak karácsonyi ajándéknak, hanem magadnak is érdemes beszerezned decemberben

Izgalmas, humoros, figyelemfelkeltő és elgondolkodtató könyvek a hosszú téli estékre.

Az év végi rohanásban, ünnepi készülődésben nem árt, ha magadnak is biztosítasz időt a feltöltődésre. Nincs is erre jobb mód, mint bekuckózni egy habos kakaóval, vagy forró teával és elmerülni néhány szuper könyvújdonság világában. A könyv nagyon jó és praktikus ajándék karácsonyra, de ne feledkezz meg magadról sem, és válassz egy tartalmas olvasnivalót, ami segít, hogy kicsit kiszakadj az év végi hajtásból.

Arianna Davis: Élj merészen!

Arianna Davis: Élj merészen! jaffa.hu, 3999 Ft

Kitől is lehetne autentikusabb a felszólítás, mint Frida Kahlótól?! A kivételes művészt, aki mára a merészség és a kreativitás jelképévé vált, nemcsak a művészete, hanem a szellemisége miatt is csodálat övezi. Mindenben megelőzte a korát, és művei révén generációk lettek rajongójává az egész világon. De legnagyobb műalkotása a saját élete volt. A könyv bemutatja a feminista ikonná vált festő jellegzetes stílusát, politikai nézeteit, merészségét, amellyel a szerelmet és a művészetet is megélte, de nem titkolja azt sem, hogy Frida sokat szenvedett élete során, és sokszor törték össze a szívét. Megismerjük végtelenül izgalmas személyiségét, a nőt, aki szenvedélyesen szeretett és ambiciózusan élt, és nem elégedett meg azzal, hogy a férje árnyékában létezzen.

Iványi Orsolya: Toszkán Love Story

Iványi Orsolya: Toszkán Love Story, jaffa.hu, 3999 Ft

Ha eleged van a szürkeségből, a hidegből, akkor hagyd, hogy ez a kiváló könyv magával ragadjon, és egészen Toszkánáig repítsen! „Az életben ritkán van olyan, hogy minden összeáll, hogy bármilyen kifogásra hivatkozol, az akadályok varázslatos módon eltűnnek az utadból. Akárhonnan néztem, nem volt semmi akadálya annak, hogy megváltoztassam az életemet. Valljuk be, mindenkinél eljön egy pont, amikor elkezd azon gondolkozni esténként az ágyban lefekvés előtt: hová vezet mindez? Valóban azt csinálom, amit akarok? Mi lenne, ha holnap felmondanék, és elmennék jógaoktatónak/virágkötőnek/coachnak?” veti fel a szerző, aki nem csak fantáziált a kérdésről, hanem elindult a változás útján.

Leslie Anne Bruce: Baromi jó anya vagy!

Leslie Anne Bruce: Baromi jó anya vagy! jaffa.hu, 3599 Ft

Vannak könyvek, amelyeket a cím alapján szoktam megvásárolni – ajándéknak. Ezzel is így voltam, de aztán beleolvastam, és úgy döntöttem, megtartom. És javaslom minden anyának, aki a gyereknevelés közben különböző kétségekkel küzd. Ugyanitt azt is kérem, hogy jelentkezzen az, aki soha egyetlen pillanatra sem bizonytalanodott el anyai szerepkörében. A könyv szemtelen, bölcs és őszinte – ilyen bátorításra van szükséged, ha gyereked születése után teljesen szétestél, és kétségbeesetten szeretnél újra magadra találni! Megszületett a gyereked, és a fejed fölött azonnal összecsapnak a hullámok. Az a benyomásod, hogy mostantól az élet nem áll majd másból, mint gondoskodásból. De hogy fogsz megbirkózni ezzel a feladattal? Ki más is segíthetne rajtad, mint egy másik anya, aki maga is megtapasztalta, min mész keresztül? Olvasd el, és nyugodj meg, nem vagy egyedül!

Janice Hallett: A színjáték

Janice Hallett: A színjáték, 21.szazadkiado.hu, 3668 Ft

A helyszín Lower Lockdown, a lakóit pedig amatőr színjátszó társulatuk életén és az ehhez kapcsolódó leveleken keresztül ismerhetjük meg. Látjuk, mit ír az egyik szereplő, és látjuk azt is, róla mit írnak. Természetesen mindenki mást gondol, és mást fogalmaz meg: de a megjátszás mimikrije vajon csak a túlélést szolgálja? Az Édes Fiaim című előadásra készülve szomorú esemény árnyékolja be a színtársulat mindennapjait: kiderül, hogy a társulat vezetőjének a kétéves unokája rákos. A kicsi gyógykezelésére gyűjtés kezdődik, amelynek része egy bál is. A pénzzel és a gyűjtéssel kapcsolatban egyre több a furcsa fejlemény, vajon mindenki tiszta lappal játszik? A feszültség egyre jobban nő a levelekben, mint ahogy az intrika is mind mélyebben hálózza be a közösséget. Az izgalom pedig levélről-levélre fokozódik…

Melinda Wenner Moyer: Így neveld a gyereked, hogy ne legyen s*ggfej

Melinda Wenner Moyer: Így neveld a gyereked… jaffa.hu, 3599 Ft

Már a címe is beszédes, a szerzőt nem érheti az a vád, hogy nem nevezi nevén a gyereket. Mind tisztában vagyunk vele, hogy a fiatalok komoly empátiára, rugalmasságra és nagy tettekre képesek, és mindannyian olyan gyerekeket akarunk nevelni, akik segítenek egy szebb jövő építésében. De miként vihetjük ezt véghez? Hogyan neveljünk olyan gyerekeket, akik kedvesek, figyelmesek és etikusak otthon és a családon kívül is, akikből olyan felnőttek lesznek, akik elkötelezettek a világ jobbá tétele iránt? A közösségi médiából, a hírekből, sőt a politikából is egyre inkább az az üzenet áramlik a gyerekek felé, hogy az önző, ellenszenves és goromba viselkedés rendben van, sőt az a kifizetődő. Hova vezet ez? Ha van anyuka barátnőd, akkor érdemes rögtön kettőt, hármat venned a könyvből!

Dr. Jason Fung: Az elhízás titka

Dr.jason Fung: Az elhízás titka, jaffa.hu, 3599 Ft

Az elhízás témája örökérvényű, és sajnos, mi magyarok,  világviszonylatban is élen járunk a túlsúly tekintetében. Pedig Dunát lehet rekeszteni a fogyókúrás tanácsokkal, ötletekkel és étrendekkel teli szakirodalommal. De minden tanács és útmutatás ellenére csak hízunk tovább. Mit csinálunk rosszul? Olvasmányos és provokatív könyvében Dr. Jason Fung az elhízás forradalmi elméletét tárja elénk, amely szerint az önkontroll hiánya helyett sokkal inkább a hormonjaink felelősek az elhízásért. Az, hogy mikor eszünk, legalább olyan fontos, mint az, hogy mit. Ennek az elvnek a megértése és dr. Fung 5 egyszerű lépése segítségével olyan tartós szokásokat alakíthatunk ki, amelyek segíthetnek az egészségünk javításában és az inzulinszint szabályozásában. Ha az újévi fogadalmaid listáján minden évben szerepel a fogyás, akkor ez a te könyved!

Lakatos Péter: Életmentő izom

Lakatos Péter: Életmentő izom, jaffa.hu, 3999 Ft

S ha már az előző könyv segítségével a kezedben a fogyás kulcsa, akkor nincs más hátra, mint az izomépítés! Ha te is azok népes táborába tartozol, akik szentül hiszik, hogy az erős, szálkás test az izomagyúak kiváltsága, akik súlyos árat fizetnek fizikumukért, tévedsz. Lakatos Péter, a nagy sikerű Kortalanul! és Illesztési hiba című könyvek szerzője határozottan állítja, hogy valamennyien mozgásra és szunnyadó erőnk kibontakoztatására születtünk – csupán a környezet, amelyben élünk, fokozatosan lenevelt minket róla. De semmi nincsen veszve, ne hagyd, hogy kicsússz a saját kezedből! A könyv segítségével megtudhatod, hogyan légy erős, és egészséges is.

Nyitókép: westend61/GettyImages

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: