7 mozifilm, amire jegyet kell váltanod februárban

Az év második hónapjában több izgalmas premier is vár rád: megérkezik a mozikba az Oscar-díjas Szabó István új alkotása, az Öngyilkos osztag Harley Quinnjének spin-offja és Harrison Ford is Buck kutya történetével.

A feltaláló

A film Dr. Béres József (Gáspár Tibor) drámai sorsát mutatja be, és végigköveti a Béres Csepp születésének történetét a kutató folyamatos harcaival együtt. Kuruzslás vádjával bírósági eljárást indítottak ellene, még börtönnel is megfenyegették, de Béres József mindezek ellenére is kitartott a készítménye mellett – és egyre többen álltak mellé az ügyben. A film főbb szerepeiben Huszárik Katalin, Székely B. Miklós, Hatházi András, Seress Zoltán, Für Anikó, Lukács Sándor, Trokán Péter, Bede-Fazekas Szabolcs, Oberfrank Pál és Trill Zsolt.

Bemutató dátuma: 2020. február 6.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Amikor Harley Quinn (Margot Robbie) szakít Jokerrel, megváltozik benne valami. És amikor megtudja, hogy egy maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, a barátnőivel, Fekete Kanárival (Jurnee Smollett-Bell), Vadásznővel (Mary Elizabeth Winstead) és Renee Montoyával (Rosie Perez) úgy dönt, hogy kipróbálja, milyen érzés az, ha a jó oldalon harcol. Vajon meddig bírja majd?

Bemutató dátuma: 2020. február 6.

A vágyak szigete

Működik egy különleges intézmény a Csendes-óceán egy elhagyott szigetén: az itt dolgozóknak az a feladatuk, hogy valóra váltsák az ideérkezők legelérhetetlenebb, legcsodásabb, legmerészebb álmait – nincs szabály, nincs határ, nincs korlát, viszont rettenetes árat kell fizetniük értük. A 70-80-as évek tévésorozatának moziváltozatában Michael Peña, Michael Rooker, Maggie Q, Lucy Hale és Portia Doubleday alakítják a főbb szerepeket.

Bemutató dátuma: 2020. február 13.

Tékasztorik 2

Viki (Bihari Viktória) az első részben megtalálta a szerelmet, de a boldogsága sajnos nem tart sokáig, ugyanis Feri (Elek Ferenc) félrelép. Ráadásul végleg bezár a videotéka, így a magánélete mellett a szakmai élete is romokban hever. Elkezd blogot írni a tékás történetekből, azonban valamiből meg kell élnie, ezért a barátnői bejuttatják egy menő reklámügynökséghez szövegírónak. Aztán felbukkan egy új munkatárs, Szabi (Kamarás Iván) is…

Bemutató dátuma: 2020. február 13.

A vadon hívó szava

Bemutató dátuma: 2020. február 20.

A városi kutyus, Buck az 1890-es évek aranyláza idején váratlanul elszakad Kaliforniából. A kutya kalandjai Alaszkában, a Yukon terület vadonjában folytatódnak, tagja lesz egy postaszánt húzó kutyacsapatnak. Később pedig a vezérükké válik. A film Jack London „A vadon szava” című regénye alapján, Harrison Ford főszereplésével készült.

A láthatatlan ember

Cecilia Kass (Elisabeth Moss) úgy dönt, hogy titokban elhagyja erőszakos párját egy gyerekkori barát és annak lánya segítségével. Azonban amikor exe öngyilkos lesz, a vagyona egy részét ráhagyja, Cecilia pedig arra gyanakszik, hogy volt pasija csak megjátszotta a halálát. Az események ezután halálos fordulatot vesznek, és a nő kezd megbolondulni, ugyanis senki nem hiszi el neki, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát.

Bemutató dátuma: 2020. február 27.

Zárójelentés

Amikor Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák, visszaköltözik szülőfalujába, és körzeti orvosként folyatja tovább a munkát, mert még nem szeretne elszakadni hivatásától. Itt újra találkozik régi szerelmével és a gyerekkori legjobb barátjával is, de sajnos nem feledkezhet bele a múltidézésbe, mert közben politikai csatározásokba is belekeveredik…

Bemutató dátuma: 2020. február 27.

Nyitókép: InterCom

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk neked:

Legnépszerűbb cikkek: