7 népszerű sorozat, amit könyvben is érdemes elolvasnod

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, számos sikeres széria alapjául egy-egy regény szolgált, amelyekre azonban sokszor csak a megfilmesítés után figyelnek fel az emberek. Íme 7 regény, amit bátran felvehetsz az olvasmánylistádra!

Julia Quinn: A herceg és én – A Bridgerton család 1. rész

GABO Kiadó, 3890 Ft

2020 decemberében került fel a Netflixre A Bridgerton család című romantikus dráma, amelynek a sikere már akkor borítékolható volt, amikor kiderült, az egyik vezető producere nem más, mint A Grace klinika szülőanyja, Shonda Rhimes. A széria egyébként Julia Quinn regénye alapján készült, aki 2000 és 2013 között összesen 9 Bridgerton kötetet adott ki. A történet Simon Basset és Daphne Bridgerton álcából kitalált eljegyzési tervével indul: míg a herceg így akarja távol tartani magától a lányaikat férjhez adni kívánó hölgyeket, addig a lány abban reménykedik, ezzel a lépésével felkelthetheti más kérők figyelmét is. Azonban a kapcsolat színlelése közben Daphnet valóban elvarázsolja a „vőlegénye”, ezért elkezd küzdeni Simon szerelméért.

Walter Tevis: A vezércsel

GABO Kiadó, 3990 Ft

A Vezércsel című Netflix-sorozat már csak azért is felkeltette a figyelmünket, mert a főszerepet alakító Anya Taylor-Joy alakítása Polgár Judit, a világszerte ismert magyar sakknagymester figyelmét is felkeltette. A színésznő Walter Tevis író Beth Harmon nevű karakterét keltette életre, akinek egészen fiatalkora óta egyedül a sakk ad értelmet az életének. Ám idővel a lány a játék mellett az alkohol és a nyugtatók rabjává is válik, és a függőségéből talán már csak a játszmák jelenthetnek kiutat számára.

Robyn Carr: Virgin River

Művelt Nép Könyvkiadó, 3990 Ft

A Netflix nagysikerű romantikus drámájának alapjául Robyn Carr műve szolgált, aki bőven adott lehetőséget a sorozatgyártásra, hiszen a Virgin River elnevezésű regényszériája már több mint 20 részből áll. Az első rész középpontjában Melinda Monroe áll, aki férje elvesztése után egy bába és szakápoló állás miatt egy Virgin River nevű kisvárosba akar költözni, hogy felejthessen. Amikor megérkezik az idillinek hitt új lakóhelyére, rádöbben, hogy a helyi orvos nem kér a segítségéből és a faház, amiben élnie kellene, romokban áll. De amikor már éppen maga mögött akarná hagyni Virgin Rivert, megismerkedik Jack Sheridannel, a volt tengerészgyalogossal.

Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna

GABO Kiadó, 3990 Ft

Jean Hanff Korelitz: Tudhattad volna című könyve világszerte ismert lett, amikor berobbant az HBO azonos című sorozata Nicole Kidmannel és Hugh Granttel az élen. A mű Grace Reinhart Sachsról szól, aki sokáig azt hitte, tökéletes életet él: minden idejét fiának, férjének és a pácienseinek szentelte és éppen a könyve megjelenését várta. De alig néhány héttel a kötete kiadása előtt az addig idillinek tűnt napjai rémálommá válnak és rájön, hogy éppen ő nem fogadta meg a saját tanácsait, amiket más nőknek javasolt.

John Green: Alaska nyomában

GABO Kiadó, 3690 Ft

A Csillagainkban a hiba szerzője nemcsak egy megható romantikus filmdráma, hanem egy HBO-n vetített sorozat történetét is jegyzi. Az Alaska nyomában John Green első regénye, amelyben a tizenhat éves Miles Halter a gimnázium után bentlakásos iskolába költözik, ahol megismeri Alaska Youngot, az okos, vicces, de önpusztító lány és a srác élete alig egy év alatt teljesen megváltozik…

Sally Rooney: Normális emberek

21. Század Kiadó, 3990 Ft

Aligha akad olyan, akinek ne facsarta volna össze a szívét Sally Rooney a Normális emberek című regényének adaptációja, amelyben Daisy Edgar-Jones és Paul Mescal alakították a főszerepeket. De érdemes elolvasni a miniszéria alapjául szolgáló kötetet is, hiszen abban talán még jobban kirajzolódik Marianne és Connell fejlődéstörténete. A két fiatal még a gimnáziumban szeret egymásba és bár a végzős év után egy időre elveszítik egymást szem elől, az egyetemen újra találkoznak és a kapcsolatuk hol egyre szorosabbá válik, hol megreked.

Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt

Európa Könyvkiadó, 3999 Ft

A Reese Witherspoon és Kerry Washington nevével fémjelezett drámát Celeste Ng azonos című műve ihlette, de a sorozat több pontban is eltér a könyvtől, ezért a kötet elolvasása már csak azért is izgalmas lehet, hogy megtudd, hogyan is álmodta meg az írónő eredetileg a történetet. A mű Shaker Heightsban, Cleveland nyugodt külvárosában játszódik, ahol a helyi újságíró, Elena Richardson és ügyvéd férje négy gyermeküket nevelik. A családnak van egy másik háza is, amit kiadnak egy titokzatos fotóművésznek, Mia Warrennek és lányának, Pearlnek. De az új lakók hamarosan albérlőkből egyre inkább a Richardson család életének részévé válnak, ráadásul Elena és Mia ellentétes oldalon kezd harcolni egy, a város lakóit érintő ügyben.

Nyitókép: monkeybusinessimages/Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezeket is ajánljuk:

Legnépszerűbb cikkek: