7 reklám, amire mindannyian emlékszünk

Mielőtt az influenszerek meghódították a világot, a cégek legnagyobb reklámfelülete a televízó volt. Számtalan olyan kisfilm készült, amire máig élénken emlékszünk.

Hiába telt el 10-20 év, ezeknek a hirdetéseknek a relevanciái semmit sem veszítettek magukból. Persze a cégek máig törekednek arra, hogy termékeiket olyan köntösbe csomagolják, ami vásárlásra ösztönöz minket, ezért napjainkban is igazi szupersztárokat vonnak be egy-egy kampány erejéig. Viszont 2023-ban már olyan gyorsan érnek minket a hirdetések, hogy másnap már például lehet nem is emlékszünk arra, hogy a Breitling új reklámarca a csodás Charlize Theron lett. De azt, hogy Britney, Pink és Beyoncé a Pepsi kérésére álltak össze, sosem fogjuk elfelejteni. Nézzük meg együtt azt a hét ikonikus reklámfilmet, amik miatt alig vártuk a televíziós reklámblokkokat!

A Pepsi dívái

Elsőre talán azon kívül, hogy mind énekesnők, nem sok közöset találunk Britney Spears-ben, Pinkben és Beyoncéban. Pedig a trió tagjai mind a Pepsi gladiátorai voltak és minden idők egyik legemlékezetesebb reklámjában szerepeltek Enrique Iglesias királysága alatt. Ugyanis az ikonikussá vált 2004-es We Will Rock You-ban a spanyol énekes is megjelent. Britney, Pink és Beyoncé pedig harc helyett inkább az éneklést választották és az amfiteátrum népes közönségét is megénekeltették, akiknek így egy percig sem volt okuk a panaszra.

Az adidas szupercsapata

Nem semmi sztárparádét rendezett az adidas 2006-ban. Reklámjukban a grundon focizó kissrácok ugyanis nem kisebb nevek közül válogatták ki csapatunkat, mint Zidane, Beckham, Beckenbauer, Platini, Cisse, Kaka, Defoe, Kahn, Lampard és Klose. Az évtized legjobbjaival pedig egy kétperces verzió is készült, melyben a 2006-os németországi világbajnokságra készült labdájukat népszerűsítették.

„No Martini, no party”

– mondták anno George Clooney-nak. A sármos színészt mostanában hajlamosak vagyunk a Nespresso-reklámokhoz társítani, de azért ne feledjük azokat az időket, mikor a Martinivel kollaborált. Clooney ugyanis hosszú éveken keresztül dolgozott a népszerű olasz italmárkával, mely együttműködésből számtalan emlékezetes reklám született, ezek közül mutatunk most egyet.

A Volvo mémgyára

A minden idők legtöbb megtekintést produkáló reklámja címet már biztos elnyerte a Volvo, hiszen lent látható videójuk számlálója jelenleg 118 milliónál jár. A márka egyébként teherautóik dinamikus kormányzásának stabilitását és precizitását kívánta azzal szemléltetni, hogy Jean-Claude Van Damme-t két kamion között állva spárgázik és közben Enya zenéjének lágy dallamára motivációs beszédet tart. Nyilván a reklámra nemcsak a mi emlékszünk, hanem az internet teljes népének tetszését elnyerte és be is indult a mémgyár.

A Nike világbajnokai

Nem kis fába vágta fejszéjét 2014-ben a Nike, amikor inkább animációs kisfilmet, mintsem reklámot készített a 2014-es világbajnokság apropóján. Az adidas 2006-os példáján felbuzdulva, de kicsit másként alkotta meg all star-csapatát. A kissé hosszúra sikerült, ötperces reklámon hét hónapig nem kevesebb mint 300 ember dolgozott, akik között 101 művész és 25 animátor is helyet kapott.

Az Old Spice és Terry Crews

Terry Crews egykori NFL-játékos és színész több mint tíz évig volt az Old Spice arca és szerintünk máig is mindenki vele azonosítja a férfiakat megcélzó kozmetikai márkát. Ezek a reklámok bizarr történeteikkel, sajátos humorukkal és gyakran igen hangos előadásmódjukkal szinte mind-mind örökre bevésődtek az emlékezetünkbe.

Álomcsapat a Pepsinél

A futballsztárokat nemcsak a legnagyobb sportszergyártók, de a Pepsi is megnyerte magának. A cég pedig maradt a jól bevált receptnél és Briney-ék után Beckhaméket is ókori római gladiátorrá öltöztette. Persze a labdarúgók nem fakadtak dalra, ők inkább maradtak a kaptafánál, vagyis a labdánál. A szereplőket Beckham mellett Ronaldinho, Roberto Carlos, Totti, Raul és Torres keltették életre.

Nyitókép: Pepsi/ Getty Images

Ha tetszett a cikkünk, ezek is érdekelhetnek:

Regisztrálj most, és tedd meg első befizetésed, mi megduplázzuk 100 000 Ft-ig! (x)
Legnépszerűbb cikkek: